وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : دوشنبه 25 آذر 1392 ساعت 09:55   |   کد مطلب: 4234
فردی که هنر چوب را در همدان زنده کرد
هنرمند همدانی گفت: عباس دل زنده هنرمندی از کهن شهر هگمتانه است که با عشق به صیقل چوب‌های این دیار، ندای ماندگاری آثارش را به گوش جهانیان رسانده همچنان که وی دو بار، موفّق به اخذ مهر بین‌المللی اصالت در مسابقات بین‌المللی برای این دیار شده است.

 

به گزارش نافع به نقل از مهر، هنرهای تجسمی که به آن گاهی هنرهای بصری یا دیداری نیز گفته می شود، آن گروه از هنرهای مبتنی بر طرح است که به طور مشخص حس بینایی را مخاطب قرار می‌دهند.

هنرهایی مانند نقاشی، مجسمه سازی، طراحی، عکاسی، گرافیک، طراحی صنعتی، معماری و طراحی داخلی و همچنین هنرهای مشتق از آنها در زمره هنرهای تجسمی محسوب می‌شوند، هر چند که این تقسیم بندی چندان محکم نیست و در کاربرد کنونی، هنرهای تجسمی شامل هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی است.

برهیمن اساس بسته به آن که هنرمند چه ابزاری را برای بیان هنرش انتخاب کند،‌ هنرها شاخه‌های مختلفی را تشکیل داده‌اند امّا این ذوق و ابتکار هنرمند است که به جان بی روح اثری تلاطم "بودن" و ماندگار شدن می‌بخشد.

عباس دل زنده هنرمندی از کهن شهر هگمتانه است که با عشق به صیقل دادن چوب‌های این دیار، ندای ماندگاری آثارش را به گوش جهانیان رسانده همچنان که وی دو بار، موفّق به اخذ مهر بین‌المللی اصالت در مسابقات بین‌المللی برای این دیار شده است.

به گفته وی در این برنامه اکثر کشورهای آسیای شرقی شرکت می‌کنند و داوران یونسکو نیز برای برگزیدن آثار ارائه شده شرایط مختلفی چون کیفیّت و مرغوبیّت و شرایط خاص مثل بازیافت شدن آثار، اصیل بودن و دارای استانداردهای روز جهان بودن را مورد توجّه قرار می‌دهند.

کار اصلی و هنر من مختص چوب است

دل زنده در گفت و گو با خبرنگار ما  با بیان اینکه مجسمه سازی جزو کارهای تجسمی حساب می‌شود و انواع مختلفی چون فلزی، چوبی و سنگی دارد، ابراز داشت: کار اصلی و هنر من مختص چوب است و در این زمینه نیز آثار بسیاری نویی را با چوب به انجام رسانده‌ام.

وی به ساخت جعبه های مختلف چوبی برای جواهرات و انواع دیگر جعبه برای کادو اشاره کرد و افزود: موفق شدم یک سری نقوش گِره چینی را روی کار مانند سبک خاتم انجام دهم.

دل زنده عنوان کرد: معرق و منظمی که به سبک بنده است روی چوب‌های مختلف اصیل و در ابعاد بزرگ‌تر از خاتم کار می‌شود.

این هنرمند با اشاره به پیاده سازی نقوش هندسی بر روی چوب، عنوان کرد:از طرف دیگر موفق به ساخت شش مدل لولای چوبی و چهارده مدل قوس چوبی شده‌ام که همه‌  این موارد بدون استفاده از فلز و فقط با یک فنر دست ساز محقق می‌شود تا مجبور نباشیم یک لولای ژاپنی یا چینی رویش سوار کنیم و همه از جنس خود چوب است.

وی افزود: تخیلات بنده طوری بوده که سعی کرده‌ام در خلق آثار از چوب استفاده کنم تا عمر زیادی داشته باشد و در عین حال نیز به محصولات خارجی وابستگی نداشته باشیم.

این هنرمند ارزشی همان نقوش هندسی و نقوش گره‌هایی که در پنجره های مشبک ایرانی به یادگار مانده را با انواع چوب‌های مختلف بر روی جعبه‌ ها و وسایل مختلفی که در زندگی کاربرد دارند، درآورده است که هم جنبه‌ی تزئینی و هم کاربردی دارد و هم سبب معرفی وی در سطح کشور و حتی در خارج از کشور نیز شده است.

در نمایشگاه آثاری ارائه کردم که هر کس در اولین برخورد، غافلگیر می‌شد

دل زنده با بیان اینکه در نمایشگاه "آرتی جیانای" ایتالیا نیز  شرکت داشته است عنوان کرد: این نمایشگاه صنایع دستی هر ساله برگزار می‌شود و 140 کشور در آن شرکت می‌کنند که کشورهای مدعو، صنایع دستی خود را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

این هنرمند همدانی گفت: در این نمایشگاه آثاری ارائه کردم که هر کس در اولین برخورد، غافلگیر می‌شد و تعجب می‌کرد چون این سری از جعبه‌هایی که ساخته‌ام دارای کشوهای مخفی هستند یا  درِ رمزی دارند که از نظر آن‌ها بسیار شایان توجه بود.

دل زنده با بیان اینکه هدف ما بر این است که جوانان مواد اولیه ای را که معمولاً در شهرها و روستاهایمان سوزانده و یا دور ریخته می‌شود تبدیل به وسایل با ارزش و قابل استفاده و در عین حال زیبایی کنند تا علاوه بر امرار معاش، این هنر را در سطح جهان نیز معرفی کنیم، افزود: از 12 سالگی وارد این عرصه شده و در حال حاضر سابقه 40 ساله ای در زمینه‌ این هنر دارم.

وی اظهار داشت: در تمام نمایشگاه های صنایع دستی که در کشور برگزار می‌شود به دلیل نو و شاخص بودن کارم از بنده نیز دعوت به عمل می‌آید و از آنچایی که نمایشگاه های صنایع دستی که در شهرها و استان‌های مختلف برگزار می‌شود جنبه‌ دولتی دارد غرفه و اسکان، رایگان است و فقط هزینه‌ رفت و آمد با خودمان است.»

وی حمایت‌های دولتی را خوب قلمداد کرد و افزود: حتی نمایشگاه صنایع دستی در ایتالیا نیز رایگان و بر عهده‌ خود دولت بود و من تنها کسی بودم که با حمایت دولتی و با هزینه‌  دولت در این نمایشگاه حضور یافته و آثارم را به معرض نمایش گذاشتم.

این هنرمند همدانی که در 60 نمایشگاه شرکت کرده و در 12 نمایشگاه نیز دارای غرفه‌ برگزیده شده و در سال88 در روز صنایع دستی نیز به عنوان استادکار نمونه‌ کشوری معرفی شده است، در بخش دیگری از سخنانش به هنرمندان پیشکسوت عرصه‌ صنایع دستی اشاره و ابراز داشت: این هنرمندان با امتیازاتی که کسب کرده‌اند، در کشور و حتی خارج از کشور معرفی شده‌اند که باید از این هنرمندان سالخورده حمایت شود.

اگر در این مدت کارگاه خود را اجاره داده بودم، درآمدی به مراتب بیشتر داشتم

دل زنده  با بیان این که اجرای یک کار هنری با مطالعه‌  آن، متفاوت است، عنوان کرد: هنرمندانی که عمرشان را برای هنر و سربلندی این مملکت گذاشته‌اند باید در وهله‌ نخست مورد حمایت ویژه قرار گیرند چراکه هیچ ارگان دیگری برای حمایت از این هنرمندان به جز صندوق حمایت از هنرمندان وجود ندارد.

این هنرمند همدانی با بیان این که شاید هنرمندان از نظر مالی مستضعف‌ترین اقشار جامعه‌اند،گفت: در عین حال نیز این قشر مفیدترین قشر اجتماع اند و از نظر فرهنگی مستغنی اند و باعث استغنای بقیه نیز  می‌شوند چراکه همیشه سعی کرده‌اند مناعت طبعشان را حفظ کنند.

وی بابیان این که هنرمندان واقعی انسان‌های باحیا و نجیبی هستند که هیچ موقع چیزی را تقاضا نمی‌کنند، گفت: متولیان امر باید خودشان متوجه مشکلات و نیازهای این قشر باشند که با شرایط روزمره چه مشکلاتی برای اینان وجود دارد.

دل زنده با اشاره به سابقه 40 ساله‌اش در عرصه‌  هنر، گفت: اگر در این مدت کارگاه خود را اجاره داده بودم، درآمدی به مراتب بیشتر داشتم اما فقط به خاطر ایران و عشق به وطن است که این کار را ادامه داده‌ام.

وی افزود: همان طور که در انقلاب، جنگ و جبهه سازندگی بوده‌ایم بعد از آن هم همه چیزمان را برای این آب و خاک می‌دهیم و هیچ توقعی نداریم اما خود متولیان باید متوجه باشند و هنرمندان کشور را حمایت کنند.

دیدگاه شما