به گزارش نافع به نقل از ملایری ها، محمدقاسم عبدلی در کمیته نهضت مطالعه مفید شهرستان ملایر با بیان اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارای سختی هایی است، گفت: کار مستمر و پراکندگی و منابع مالی بالا از مشکلات فرهنگ کتا و کتابخوانی است.
وی افزود: فکر کتابخوانی در بعی ادارات و نهادها جانیفتاده و تنها بصورت تخصصی به آن نگاه می شود.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ملایر اظهار داشت: آسانی این فرهنگ در این است که با فرهنگ دینی و ملی ما آمیخته است.
وی با اشاره به اینکه کتاب از اولویت های ارکان فرهنگ در جامعه است، بیان داشت: اگر بخواهیم فرهنگی را اصلاح یا تخریب کنیم، یکی از محورهای آن کتاب و کتابخوانی است.
عبدلی به دستگاههای و نهادهای دولتی تأکید کرد: وظیفه ما این است که در راه اشاعه این فرهنگ بعنوان یک کار اجرایی و ابلاغی به آن نگاه نکنیم بلکه آنرا وظیفه شخصی خود تلقی کنیم.
وی با اشاره به اینکه از تمام ظرفیت های شهرستان باید استفاده کنیم افزود: در هر جایی که مردم به تناسب نیازهای اجتماعی خود حضور دارند می توان فرهنگ کتابخوانی را با برپایی یک ایستگاه کتاب ترویج داد.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ملایر با بیان اینکه مردم باید بیشتر مشکلات خود را با مطالعه کتاب حل کنند، تصریح کرد: کتابخوانی مجازی و استفاده از سایتهای تخصصی و مفید نیز یکی از شیوه های بروز در ترویج فرهنگ انس با کتاب و کتابخوانی است.
وی با تأکید براینکه باید در کلیه ادارات ایستگاه کتاب و روزنامه راه اندازی شود، اضافه کرد: مکانهای خصوصی مثل مطب ها، ورزشگاه ها و ... نیز محیط مناسبی برای راه اندازی ایستگاه کتاب است.
رئیس اداره کتابخانه های ملایر نیز گفت: در هفته کتاب و کتابخوانی در بیش از ۷۰ مدرسه در مقاطع تحصیلی مختلف نمایشگاه کتاب برپا شد.
وی مشکل بعضی از کتابخانه های مدارس را بروز نبودن کتابهای آنها عنوان کرد و افزود: در بعضی کتابخانههای مدارس سالهاست که حتی یک کتاب جدید اضافه نشده است.
سیدمهدی آخشیک از استقرار و نصب ایستگاه کتاب در تعدادی از ادارات خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم بزودی در کلیه ادارات ایستگاه کتاب برپا شود.
وی از برپایی ۴ نمایشگاه کتاب با تعداد ۳۰۰۰ جلد کتاب در هفته کتاب و کتابخوانی با همکاری اداره ارشاد اسلامی خبر داد و بیان داشت: در ۶ ماهه اول سال و هفته کتاب و کتاب خانی در تمامی شاخصه ها، اداره کتابخانه های ملایر توانست رتبه نخست را در استان کسب کند.
آخشیک با بیان اینکه در هفته کتاب و کتابخانی، کتابخانه علامه مجلسی بعنوان کتابخانه نمونه استانی معرفی شد، افزود: همچنین خانم فاطمه لطیفی بعنوان کتابدار نمونه کشوری انتخاب شد.
وی از تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز در ملایر خبر داد و عنوان کرد: در شهرستانه ملایر که به شهر واقفین مشهور است برای تشکیل این انجمن پتانسیل قوی وجود دارد.
آخشیک در پایان با اشاره به مشکلات مالی موجود در امور کتابخانه های شهرستان و اهمیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی اضافه کرد: متأسفانه سهم نیم درصد از هزینه های شهرداری که به امور کتابخانه های شهرستان تعلق دارد دارد بطور کامل پرداخت نمیشود و باید برای رفع این مشکل جلسه ای با شهرداری و شورای اسلامی شهر برگزار شود.
دیدگاه شما