وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 16 آذر 1392 ساعت 09:38   |   کد مطلب: 4039
رشد اقتصادی در گرو افزایش بهره وری است
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید با ورود امکانات و سرمایه در بخش کشاورزی، میزان بهره‌وری از استعدادها و ظرفیت‌های استان بخصوص شهرستان تویسرکان را بالا برد.

 

به گزارش نافع به نقل از رودآور، محمد مهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز پنج شنبه در نشست تشکل های بخش کشاورزی استان همدان در تویسرکان، با بیان اینکه میزان بهره وری در بخش های مختلف کشور آن طور که باید نیست، گفت: وضعیت حوزه کشاورزی در استان همدان نیز نسبت به سایر حوزه ها جایگاه مناسبی ندارد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه باید ۳۰ درصد رشد اقتصادی کشور از طریق بهره وری در بخش های مختلف به دست آید، افزود: راندمان بخش کشاورزی و بهره وری از تولیدات در استان پایین است و می طلب با ورود امکانات و سرمایه در بخش کشاورزی، میزان بهره‌وری از استعدادها و ظرفیت‌های استان بخصوص شهرستان تویسرکان را بالا برد.
نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت وضعیت و جایگاه تعاونی‌های تویسرکان را در رتبه آخر استان اعلام کرد و از مسئولین ذی رابط خواست تلاش خود را برای ارتقاء بهره وری در فعالیت های صورت گرفته در حوزه های مختلف بخصوص در بخش کشاورزی را مضاعف کنند.

مفتح همچنین افزود: مهمترین مشکل کشاورزان در زمان برداشت محصولات کشاورزی؛ بازاریابی و نبود فروش این گونه محصولات به قیمت واقعی آنان است.

وی استفاده از ماشین آلات کشاورزی، برنامه ریزی برای از بین بردن خلاء موجود در بین تولید و عرضه، استفاده از تسهیلات بانکی، تأمین آب در شرایطی مناسب و رساندن آب به روشی اصولی و مکانیزه به مزارع و باغات را نیازمند تزریق سرمایه به بخش کشاوزی عنوان کرد.

نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت وجود تشکل های بخش کشاورزی و تعاونی ها و نیز توجه به نظام‌های تعریف شده در بخش کشاورزی و بهره مندی این تشکل ها از برنامه ریزی منسجم و علمی را برای توسعه و افرایش بهره وری محصولات و تولیدات کشاورزی مؤثر دانست و خاطر نشان کرد: تلاش برای جذب سرمایه در راستای توسعه بخش کشاورزی و در نهایت توسعه اقتصادی باید از اولویت های مسئولین باشد.

فعالیت ۲۵ تعاونی در شهرستان تویسرکان

حسین علی شرکایی فرماندار تویسرکان نیز در این نشست وسعت تویسرکان را ۱۵۵ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان ۷۹ هزار و ۸۱۴ هکتار آن مرتع و مابقی زمین کشاورزی است که ۳۸ هزار و ۲۷۵ هکتار مختص به کشت دائمی است.

وی کل تولیدات شهرستان تویسرکان را ۲۳۰ هزار و ۶۵ تن اعلام کرد و افزود: میزان تولیدات زراعی ۱۱۰ هزار و ۸۷۱ تن، تولیدات باغی ۴۲ هزار و ۴۴۸ تن، تولید دام، طیور و آبزیان ۷۶ هزار و ۷۴۴ تن است.

فرماندار تویسرکان، این شهرستان را یکی از قطب های اصلی تولید گردو در کشور بیان کرد و افزود: این شهرستان با پنج هزار و ۸۰۰ هکتار زیر کشت باغات گردو، ۶۰۰ هزار اسلحه درخت و نهال گردو سالانه ۱۶ هزار تن گردو تولید می کند.

شرکایی در ادامه تعداد تعاونی های فعال در شهرستان تویسرکان را ۲۵ تعاونی؛ شامل ۱۴ تعاونی روستایی، پنج تعاونی کشاورزی و چهار تعاونی تولیدی اعلام کرد و افزود: اتحادیه شرکت‌های تعاونی روستایی و تشکل نظام صنفی نیز در این شهرستان فعال هستند.

وی همچنین افزود: پنج تشکل کشاورزی شامل تعاونی گردوکاران، تعاونی گاوداران، تعاونی زنبورداران، تعاونی مرغ گوشتی، تعاونی مرغ تخم‌گذار با ۱۹ هزار و ۶۳۰ عضو در تویسرکان فعالیت دارند.

فرماندار تویسرکان در بخشی دیگر از سخنان خود به برخی از مشکلات کشاورزان اشاره کرد و یادآور شد: کمبود نقدینگی و سرمایه، تهیه نهاده با هر قیمت و عرضه محصولات پس از تولید با هر قیمتی از جمله مشکلات کشاورزان است.

شرکایی با تأکید بر اینکه اعطای کمک بلاعوض با تسهیلات ارزان به شرکت‌ها، ایجاد بازارچه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و پرداخت تسهیلات با سود پایین برای احداث کارگاه تولید خوراک دام توسط تعاونی دامداران می تواند راهکارهایی برای توسعه و ارتقاء تعاونی‌ها و کمک به کشاورزان باشد، از مسئولین ذی ربط خواست با برنامه ریزی های جامع و کامل، همکاری و تعامل بیشتری با کشاورزان داشته باشند.

دیدگاه شما