وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 13 آذر 1392 ساعت 07:31   |   کد مطلب: 3991
استفاده از لباس تاناکورا چرا؟
در كشور ما با شنيدن واژه «تاناكورا»، جز فروشگاه‌هاي عرضه لباس‌هاي دست دوم وارداتي، آن هم با بوي تيز مواد ضدعفوني‌كننده، چيز ديگري متصور نمي‌شود. فروشگاه‌هاي تاناكورا همان سمساري عرضه لباس‌هايي است كه معلوم نيست پيش از اين بر تن چه كسي رفته است.

 

به گزارش نافع، در كنار بازار ميوه و تره‌بار، بازار فرش، بازار البسه و... بازارهای ديگري در مركز شهر همدان وجود دارد كه شايد گذر خيلي از افراد به اين بازار افتاده باشد. بازار فروش لباس‌هاي كهنه خارجي یا به اصطلاح خودشان تاناكورا!

وارد اين بازار كه مي‌شوي بوي تند و زننده مواد ضدعفوني‌كننده لباس‌هاي دست دوم خارجي اولين چيزي است كه توجه را جلب می‌کند اين بازار را با ساير بازارها متفاوت مي‌كند و از آن جالب‌تر تعداد افرادي است كه با علاقه در بين لباس‌هاي دست دوم خارجي به دنبال لباسي هستند كه با سليقه‌شان همسو باشد تا آن را انتخاب كنند.

شايد با شنيدن نام بازار تاناكورا و خريد لبا‌س‌هاي كهنه خارجي ذهنمان به سوي افراد نيازمندي برود كه به دليل نداشتن توان مالي، توانايي خريد لباس‌هاي نو را نداشته باشند. اما چيزي كه در بين بازارها مي‌بيني و بسيار دور از انتظار است. افرادي كه در اين بازار به قصد خريد لباس‌هاي دست دوم خارجي و داخلی حضور دارند، اغلب داراي ظاهري شيك و امروزي هستند و از طرز صحبت كردن و شيوه لباس‌پوشيدنشان مي‌شود اين را تشخيص داد و عليرغم تصور بسياري از افراد، در تيپ و ظاهرشان اصلاً نشاني از فقر و بيچارگي ديده نمي‌شود و اين را نيز از مبالغي كه براي خريد لباس‌هاي دست دوم خارجي مي‌پردازند مي‌توان فهميد.

لباس‌هاي خارجي كه در مغازه‌ها به شكل زيبا و شكيلي رخت‌آويزها به همان شيوه‌اي كه لباس‌هاي نو را مي‌فروشند عرضه مي‌شوند و در رگال‌هاي مختلف و با قيمت‌هاي آنچناني به فروش مي‌رسند. در اين ميان بازار فروش كفش و عينك دودي دست دوم از همه كالاها داغ‌تر است.

فروشنده اين مغازه مي‌گويد: با شروع فصل سرما فروش كفش‌ها و لباس‌هاي زمستاني به طور قابل‌توجهی افزايش مي‌يابد به طوري كه خريداران چند تا چند تا وارد مغازه مي‌شوند و درب مغازه بسته مي‌شود و پس از خروج آن‌ها دوباره عده‌اي ديگر وارد مغازه مي‌شوند.

او مي‌گويد: قيمت كفش‌هاي دست دوم خارجي اغلب از كفش‌هاي نو كه در ويترين مغازه‌ها به فروش مي‌رسد بالاتر است اما مردم به دلايلي چون مدگرايي و يا بهتر بودن جنس اين نوع كالاها بيشتر است.

در اين ميان لباس‌هاي ديگري نيز هستند كه در داخل سبدهايي عرضه مي‌شوند اين لباس‌ها كه به قيمت‌هاي ارزان به فروش مي‌رسند بيشتر براي افرادي است كه به قصد خريد البسه ارزان‌تر و يا همان هدفي هستندكه بيشتر از خرید البسه دست‌دوم به ذهن متبادر مي‌شود.

در بين انواع لباس‌هايي كه در اين مكان به فروش مي‌رسد؛ فروش لباس‌هايي كه فقط استفاده شخصي دارند نيز جالب بود و نكته‌اي كه بسيار تعجب‌برانگيز به نظر مي‌رسيد، استقبال خريداران از اين نوع لباس‌ها بود.

از يكي از خريداران در مورد تمايلشان به خريد البسه دست دوم سوال مي‌كنم، ‌او معتقد است اين لباس‌ها با اينكه يكبار استفاده شده‌اند اما همچنان كيفيت خود را حفظ كرده‌اند و داراي دوخت‌هاي استاندارد و يا كفش‌هايي كه در اين مغازه‌ها عرضه مي‌شوند به دليل جنس عالي مي‌توانند به اندازه چند كفش نو كه در بازار وجود دارد دوام داشته‌ باشد علاوه بر اينكه زيبايي و شيك و به‌روز بودن نيز از دیگر ویژگی‌های این است.

فرد دیگری می‌گوید: کیفیت و تنوع كالاهاي ارائه شده در بازار تاناكوراي همدان نسبت به ساير شهرها و بسيار پايين است و من بيشتر از بازار تاناكوراي سنندج خريد مي‌كنم.

خانم دیگری می‌گوید:به دلیل بالا بودن کیفیت اجناس تاناکورا به خرید این اجناس تمایل دارم چراکه در سال گذشته یک جفت پوتین که ساخت داخلی بود خریداری کردم و پس از یک ماه دیگر قابل استفاده نبود. به نظر من تولید‌کنندگان داخلی باید کیفیت کالاها خود را بالا ببرند تا مردم راضی نشوند مبلغ بیشتری برای خرید جنس دست‌دوم خارجی پرداخت کنند.

يكي از پزشكان بيماري‌هاي عفوني در اينباره مي‌گويد: شايد لباس هاي تاناكورا بعد از جوشاندن و شستن و اتو كردن مشكل جدي بهداشتي نداشته باشند ولي هيچ گاه نمي‌توان توصيه به پوشيدن آنها كرد، چرا كه بسياري از ميكروب‌ها، حتي پس از شست‌وشو هم از بين نمی‌روند و تا زمان زيادي دوام دارند و در پرزهاي لباس باقي مي‌مانند.

وي مي‌گويد: به هيچ عنوان پوشيدن اين لباس‌ها به افراد توصيه نمی‌شود. چراکه استفاده از اين البسه امكان ابتلا به آلرژي و بيماري‌هاي انگلي و قارچي را افزايش مي‌دهد و همچنین فضايي كه اين لباس‌ها در آنها به فروش مي‌رسد، فضايي بسيار آلوده است. هواي اين اماكن به دليل استفاده از مواد ضدعفوني متفاوت و فاقد حداقل استاندارد تنفسي است، حتي ورود به اين مكان ها نيز براي افراد خطر دارد.

وی ادامه می‌دهد: بيماري‌هاي قارچي، ميكروبي و ويروسي خطرناكي در اين لباس‌ها وجود دارد و البته اشعه‌ای به آنها مي‌دهند تا شايد اين بيماري‌ها را از بين ببرد اما يك نكته وجود دارد و اينكه وقتي لباس‌ها همه در عدل‌هاي بزرگ ريخته مي‌شوند تحت اشعه گاما قرار مي‌گيرند واين اشعه به عمق لباس‌هايي كه در لابه‌لاي عدل‌ها وجود دارند نمي‌رسد و بدين ترتيب تمام ويروس‌ها و بيماري‌هاي موجود در البسه از بين نمي‌رود.

او اضافه می‌کند: در واقع نمی‌توان به مصرف کنندگان این لباس‌ها اطمینان داد که پوشیدن تاناکورا تا به حال برایشان مشکلی ایجاد نکرده همیشه همین طور خواهد بود، چون خیلی از ویروس‌های این بیماری‌ها بعد از مدتی طولانی خود را نشان می‌دهند.

وی یادآور می‌شود: اين لباس‌ها از گوشه و كنار خيابان‌ها و گورستان پوشاك و لباس‌هاي دست دوم توسط شهرداري جمع مي‌شوند و از كشورهايي مي‌آيند كه نه اصول بهداشتي و نه مسائل شرعي در آنها رعایت نمی‌شود. اين البسه اغلب از مراكز خيريه كشورهاي اروپايي و آمريكايي و اخيرا هم از كشورهاي جنوب شرق آسيا براي كمك به مردم فقير آفريقا و كشورهاي جهان سوم ارسال مي‌شود كه متأسفانه توسط قاچاقچيان از كشورهاي افغانستان و پاكستان وارد كشورمان مي‌شود، بنابراين بسياري از كساني كه از اين نوع لباس‌ها استفاده مي‌كنند، شايد در درازمدت به بيماري‌هاي قارچي و عفوني مبتلا شوند كه در نگاه اول علت بيماري نامعلوم به نظر می‌رسد.

یک کارشناس مسائل اقتصادی در اینباره می‌گوید: با اشاره به اينكه لباس‌هاي دست‌دوم، كمك بلاعوضي از سوي مراكز خيريه كشورهاي اروپايي و آمريكايي به پاكستان و افغانستان است كه متأسفانه آنها اين نوع پوشاك را به صورت قاچاق روانه كشورمان مي سازند، مي‌گويد: «اين لباس‌ها از نظر بهداشتي مشكل دارند و خيلي كنترل و نظارت دقيقي بر روي آنها انجام نمي‌شود اما به خاطر قيمت پايين اين البسه برخي از مردم صرف اينكه اين لباس‌ها مارك‌دار است و كيفيت بالايي هم دارد، آنها را خريداري مي‌كنند.

نکته مهم ‌اینکه: متأسفانه مردم در جريان مشكلات بهداشتي و ضررهاي اقتصادي لباس‌هاي تاناكورا نيستند، پوشيدن اين البسه در درازمدت روي سلامتي افراد تأثير سوء دارد، ضمن اينكه بازار كار صنعت داخلي پوشاك را هم تهديد مي‌كند، بنابراين آگاه سازي مردم حائزاهميت است.

استفاده از لباسهای دست‌دوم که با انگیزه‌هایی چون مدگرایی و تنوع‌طلبی، گاهی فقر و یا تمایل به داشتن کالای با کیفیت به خرید و استفاده از اجناس دست‌دوم علاقه نشان‌ می‌دهند علاوه بر مشکلات و مسائل بهداشتی تاثیر منفی برصنعت پوشاک نیز خواهد داشت. و نکته جالب اینکه مد و مدگرایی و همچنین تقلید از انواع خارجی البسه که در بازار ایران وجود ندارند و یا اگر هم موجود باشد به مبالغ بسیار زیادی به‌فروش می‌رسند، بسیاری از افراد را به طمع این می‌اندازد که پاسخ تنوع‌طلبی و مدگرایی خود را در لباسهای دست‌دوم خارجی پیدا کنند و حتی به قیمت بهداشتی نبودن این البسه به استفاده از آن رغبت نشان دهند.

طیبه‌عباسی‌صیفی

دیدگاه شما