وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : دوشنبه 11 آذر 1392 ساعت 13:45   |   کد مطلب: 3957
نبود امکانات و عدم حمایت مسئولان دو مانع اصلی جهاد علمی دانشجویان
هیچ یک از مسئولان از تیم علمی ما برای شرکت در مسابقات حمایت نکرد و حتی پس از کسب این موفقیت کسی سراغی از ما نگرفت.

 

به گزارش نافع با نزدیک شدن به روز دانشجو به سراغ دانشجویان موفق شهرستان ملایر رفته و با آنها گپ و گفتگویی داشته است.

به گزارش خبرنگار ما سجاد ساریخانی یکی از دانشجویان موفق شهرستان ملایر است که در حال حاضر سال سوم رشته کشاورزی شاخه علوم خاک در دانشگاه ملایر مشغول به تحصیل می‎باشد.

وی به همراه تیم علمی دانشجویی در مسابقات "کِمی کار" توانسته است رتبه پنجم کشور را کسب کند و در زمینه های کشاورزی نیز مقالات و طرح هایی ارائه کرده و نیز بدنبال ازائه طرح های جدید در این زمینه می‎باشد.

وی درگفتگو با خبرنگار ما گفت: امسال در مسابقات "کِمی کار" (ماشین های شیمیایی) در قالب تیم ۷ نفره شرکت کردیم.

ساریخانی با اشاره به اینکه حضور تیم ملایر در این مسابقه برای اولین بار بود، افزود: با اینکه اولین تجربه کاریمان بود توانستیم رتبه پنجم کشور را کسب کنیم.

این دانشجوی موفق ملایری با بیان اینکه تیم های قوی از دانشگاه های مطرح کشور در این مسابقه حضور داشتند که برای چندمین بار در این مسابقات شرکت می کردند، اظهار داشت: تیم ملایر توانست از این تیم ها پیشی بگیرد.

وی درباره ماشین های شیمیایی توضیحاتی داد و تصریح کرد: ماشین های شیمیایی با مکانیسم شیمیایی کار می کنند و نیروی محرکه آنها با واکنش شیمیایی تأمین می‎شود.

ساریخانی با اشاره به اینکه مبانی الکتریکی در حرکت قطعات آن نقشی ندارد گفت: در این مسابقات ماشین های شیمیایی باید بعد از طی فاصله ی ۱۵ متری توقف می کردند که ماشین تیم ملایر در فاصله ۱۴ متر و ۶۰ سانتی توقف کرد.

وی با بیان اینکه این مسابقات در دومرحله برای تفکیک تیم های قوی و ضعیف برگزار شد، ادامه داد: در مرحله اول وقتی از تیم های دانشگاه صنعتی شریف، امیرکبیر و چند دانشگاه مطرح کشور پیشی گرفتیم به خودباوری رسیدیم درحالی که پیش از آن حتی به ذهنمان خطور نمی کرد که بتوانیم جزء ۱۰ تیم اول قرار بگیریم.

این دانشجوی ملایری اظهار داشت: تیم ملایر با اینکه برای اولین بار در این مسابقات شرکت کند بعنوان نماینده استان همدان حضور یافت.

وی با بیان اینکه چند تیم از استان نیز درخواست شرکت در این مسابقات را داشتند اما نتوانسند جواز حضور بگیرند و تنها ملایر توانست به هشتمین دوره مسابقات "کِمی کار" راه یابد.

ساریخانی در پاسخ به خبرنگار ما گفت: این رشته چندان ارتباطی با رشته دانشگاهی من ندارد و تنها بدلیل علاقه ام به شیمی با این گروه همراه شدم.

وی در ادامه افزود: در رشته تحصیلی ام نیز مقاله ای با عنوان نانوتکنولوژی ر علم کشاورزی ارائه داده ام که در این مقاله اثرات نانوکلات آهن و بُر روی میوه ی انگور آزمایش شد و بسیار هم موفق بود.

عدم امکانات و حمایت مسئولین مانع حرکت دانشجو در مسیر تولید علم است

این دانشجوی موفق ملایری تصریح کرد: متأسفانه مسئولین، دانشجویان را در مسیر تولید علم حمایت نمی کنند و بسیاری از دانشجویان بدلیل نداشتن امکانات و توان مالی برای تهیه امکانات به ناچار در ادامه راه متوقف می‎شوند.

وی ابراز داشت: هیچ یک از مسئولین از تیم علمی ما برای شرکت در مسابقات حمایت نکرد و حتی پس از کسب این موفقیت کسی سراغی از ما نگرفت.

وی با اشاره به اینکه تیمی که در این مسابقات شرکت کرد جمعی از داشجویان موفق و توانمند شهرستان بودند که در قالب هسته علمی شهید تهرانی مقدم در این مسابقات شرکت کردند، خاطرنشان کرد: این گروه برای شرکت در مسابقات نیاز به هسته علمی داشت و برای رفع این مشکل از یکی از اساتید دانشگاه ملایر درخواست کردیم که تیم را همراهی کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که چرا مستقیماً از طریق دانشگاه ملایر برای شرکت در این مسابقات اقدام نکردید؟ گفت: اگر از طرف دانشگاه شرکت می کردیم نامی از هسته ی علمی شهید تهرانی مقدم به میان نمی‎آمد.

ساریخانی با اشاره به اینکه پیشرفت های علمی خود را مدیون هسته ی علمی شهید تهرانی مقدم هستم، ادامه داد: در محیط دانشگاه شرایط برای پیشرفت دانشجو، خصوصا در مقع کارشناسی وجود ندارد.

در دانشگاه‎ها از مهندسی معکوس استفاده می شود

وی در ادامه افزود: تولید علم در فضای دانشگاهی چندان وجود ندارد، بلکه کار تحقیقی دانشجو بصورت "ریویو" است، یعنی مطالعات و یافته های دیگران را جمع بندی کرده و نتیجه گیری می کند.

سجاد ساریخانی با بیان اینکه رهبری از سال ۸۰ تأکید بر "جنبش نرم افزاری" و "تولید علم" دارند، تصریح کرد: دانشجویان زیادی را می شناسم که طرح های زیادی را کار کرده اما در پایان بدلیل نبود امکانات و عدم حمایت دانشگاه طرح به مرحله ی تولید نرسیده است.

وی تأکید کرد: هسته علمی شهید تهرانی مقدم برای کسانی پایه گذاری شد که دارای طرح و ایده های علمی هستند، تا بتوانند در این هسته علمی طرح خود را با پیگیری های اعضای هسته به مرحله تولید برسانند.

این دانشجوی ملایری با اشاره به سخن شهید تهرانی مقدم که اگر کسی بدلیل کمی امکانات کار نکند باخته است، ادامه داد: اگر بخواهیم به اندازه امکانات کار کنیم به جایی نخواهیم رسید.

وی گفت: شهید تهرانی مقدم امکانات را نادیده گرفت و شروع به کار کرد تا جایی که لقب "پدر موشکی" ایران گرفت.

ساریخانی با اشاره به تلاش گروه خود در مسابقات با نبود امکانات و عدم حمایت مسئولان افزود: حمایت دانشگاه‎ها و نهادهای دولتی لازم است، اما وقتی به سخن شهید تهرانی مقدم فکر می کردیم روحیه مضاعفی برای ادامه ی کار می گرفتیم.

کار علمی و تولید علم در شهرستان ملایر جایگاه خود را پیدا نکرده است

وی با بیان اینکه کار علمی در ملایر جایگاه خود را پیدا نکرده است، تصریح کرد: امیدوارم مسئولان شهرستان ملایر روزی از نیروهای علمی و فرهنگی که در راه علم و فرهنگ قدم برمی‎دارند با آغوش باز حمایت کنند.

ساریخانی با اشاره به اینکه در هر کاری اول توکل، بعد تلاش و سپس امکانات باید محور باشد، افزود: سخن شهید تهرانی مقدم که " اگر می توانید در عرصه هستید، اگر نمی‎توانید بروید تجهیز شوید و هر زمان شروع کنید دیر نیست" بسیار بر روی من برای حرکت در مسیر تولید علم تأثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به سفارش رهبری در زمینه تولید علم، جنبش عدالتخواهی و نهضت خدمت رسانی خاطرنشان کرد: دانشجو نباید در مسیر تولید علم دلسرد شود.

این دانشجوی موفق ملایری بیان داشت: اگر دانشجو مطالبه گر باشد، قطعاً مسئولان ناچار به حمایت از او خواهند شد.

دیدگاه شما