وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 10 آذر 1392 ساعت 07:25   |   کد مطلب: 3921
 عمل به فرمایش رهبری با راه‎اندازی استخر مداربسته پرورش ماهی
دانشجوی دکترای هوش مصنوعی ملایرگفت: طبق فرمایش رهبری که امسال را سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی نامگذاری کردند، ما نیز در جهت عمل به فرمایش ایشان برای مقابله با مشکل کم آبی شهرستان و همچنین ایجاد اشتغال برای چند نفر از همشهر‎ی‎های خود، پرورش ماهی را راه اندازی کردیم.

 

به گزارش نافع به نقل از ملایری ها، پوریا غیاثوند  یکی از جوانان موفق شهرستان ملایر است که با کمک و همکاری برادران خود توانسته استخر مداربسته پرورش ماهی را با طراحی جدید در شهرستان ملایر راه اندازی کند.

وی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: باتوجه به اینکه در استان خصوصاً شهرستان ملایر با مشکل کمبود آب مواجه هستیم، تصمیم گرفتیم بحران آب را دور بزنیم.

غیاثوند با بیان اینکه با همفکری برادرم طرح‎های مختلفی را بررسی کردیم، افزود: نتیجه تحقیق و بررسی ها استخر مداربسته ۸ ضلعی با ۳ لیتر آب در ثانیه و ظرفیت تولید ۵۰ تن ماهی در سال شد.

وی اظهار داشت: این استخر در مقایسه با سایر استخرها ۱۲ برابر ظرفیت معمولی دارد و هدررفت آب آن بسیار ناچیز و کم است.

این جوان موفق ملایری تصریح کرد: اجرای این طرح باعث ایجاد اشتغال برای چند جوان دیگر نیز شده است.

وی در ادامه به تشریح وضیعت استخر پرداخت و بیان داشت: این استخر مداربسته بصورت ۸ ضلعی طراحی شده است که هر ضلع آن ۳ متر با ارتفاع ۲ متر می باشد.

غیاثوند با اشاره به اینکه ۵ استخر با ظرفیت ۸۰۰۰ قطعه بچه ماهی در هر استخر وجود دارد، ادامه داد: در هر استخر یک دستگاه “وینچوری” (کار این دستگاه هوارسانی و اکسیژن دهی به استخر است که توسط پمپ آب و لوله هوادهی کار می‎کند.) نصب شده است.

وی با بیان اینکه در وسط این استخر یک کفشوی تعبیه شده است، افزود: آب توسط پمپ بصورت چرخشی در استخر به چرخش در آمده و فضولات ماهی را به مرکز استخر و قسمت کفشوی هدایت می‎کند.

این دانشجوی ملایری به دستگاه “درام فیلتر” در انتهای استخر اشاره و تصریح کرد: هنگامی که آب به انتهای استخر می رسد به حوضچه ای وارد شده و توسط دستگاه “درام فیلتر” ۲۱۰ لیتر آب در ثانیه تسویه می شود.

وی با بیان اینکه این دستگاه را خود طراحی کرده و نمونه ی دیگری در ایران ندارد، ادامه داد: دستگاه “درام فیلتر” فضولات ماهی را نیز تخلیه می‎کند و هدر رفت آب آن تقریباً صفر است.

غیاثوند بازگشت آب تسویه شده به استخر را با استفاده از یک پمپ دارای دینام سه فاز طراحی کرده و بیان داشت: برای هر استخر یک لوله دواینچ که دارای روزنه هایی قرار داده شده است تا با فشار آب تسویه شده به دیواره های استخر برخورد کرده و باعث به گردش درآمدن آب داخل استخر می‎شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دستگاه دیگری که در استخر قرار داده شده “سوپراپلش” است که حالت اکسیژن دهی دارد.

این جوان ملایری اظهار داشت: فضولات ماهی بدلیل اینکه گازهای آمونیاکی تولید می‎کند کشنده ترین و خطرناک ترین گاز برای ماهی است و دستگاه “سوپراپلش” کار خارج کردن گازهای آمونیاک ناشی از فضولات ماهی را انجام می دهد.

وی به دو پمپ دمنده کارگذاشته شده در استخر اشاره کرد و افزود: در هر استخر ۲ لوله هوای دارای سوپاپ کار گذاشته شده است و زمانی که آب استخر مقدار بیشتری اکسیژن احتیاج دارد، توسط پمپ دمنده هوا به داخل لوله کشیده شده و با سرعت به داخل آب وارد می شود.

پوریا غیاثوند راه اندازی این استخر را بدنبال عمل به فرمایش مقام معظم رهبری عنوان کرد و تصریح کرد: طبق فرمایش رهبری که امسال را سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی نامگذاری کردند، ما نیز در جهت عمل به فرمایش ایشان برای مقابله با مشکل کم آبی شهرستان و همچنین ایجاد اشتغال برای چند نفر از همشهری های خود، پرورش ماهی را راه اندازی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درهر دوره ۶ ماهه این استخر قادر به تولید ۲۰ الی ۲۵ تن و سالانه ۴۵ الی ۵۰ تن ماهی با وزن ۵۰۰ الی ۷۵۰ گرم می‎باشد، ادامه داد: زمانی که طرح استخر را به مسئولین ارائه دادیم مخالف و معتقد بودند که اجرای این طرح امکان پذیر نبوده و نیز موفق نخواهد بود.

این دانشجوی ملایری با بیان اینکه این طرح با این نوع مهندسی برای اولین بار در ایران اجرا شده است، بیان داشت: استخرهای کانالی هر هفته نیاز به شستشو و نظافت دارند که طی نظافت آن بسیاری از ماهی‎ها دچار آسیب جدی و نیز هدرفت آب زیادی می شود، درحالی که در استخرهای مداربسته آب هر روز بدون دخالت نیروی انسانی در حال تسویه بوده و نیز ماهی‎ها هیچگونه آسیبی ندیده و میزان هدررفت آن تقریبا صفر است.

وی در ادامه از حمایت جهاد سازندگی در پرداخت وام برای راه اندازی این استخر قدردانی کرد و اظهار داشت: کشور ما از نطر اقتصادی دچار مشکلاتی است و اگر هر ایرانی بتواند با توجه به استعداد و توانایی خود تولیدی کوچکی را راه اندازی کند قطعاً در عرصه‎ی اقتصاد گام بلندی برخواهیم داشت.

غیاثوند در پایان به همراهی برادران و خانواده خود و وحدت و همدلی آنها در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: طراحی استخر توسط من انجام شد اما برادرانم در اجرایی و عملیاتی کردن آن نقش بسزایی داشتند.

دیدگاه شما