وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 30 آبان 1392 ساعت 11:31   |   کد مطلب: 3716
کسب دو نشان ملی توسط جوان هنرمند تویسرکانی/عکس
 هنرمند جوان تویسرکانی موفق به کسب دو نشان ملی در رشته حجاری و سنگ تراشی و راهیابی به مرحله داوری نشان یونسکو شد.

به گزارش نافع به نقل از رودآور، هادی تشکینی از هنرمندان عرصه هنر در رشته های خشنویسی، حجاری و سنگ تراشی و صنعت حکاکی بر روی سنگ شهرستان تویسرکان است و به همت وی برای نخستین بار این شهرستان در حوزه صنایع دستی موفق به کسب نشان ملی شد.

هادی تشکینی که در رشته های هنری نظیر کتابت، ثلث و نستعلیق مهارت بالایی دارد، در حال سپری کردن دوره آموزشی مرحله فوق ممتاز خوشنویسی نیز است.

پس شنیدن خبر موفقیت این جوان تویسرکانی بر آن شدیم تا با این هنرمند تویسرکانی، هم صحبت شویم.

این هنرمند جوان به خبرنگار رودآور گفت: متولد سال ۱۳۶۱  هستم و اکنون ۱۷ سال است که به کار خشنویسی و سنگ تراشی با دو برادر دیگرم مشغول هستم.

ابتدا کارم را با خشنویسی آغاز کردم، گاهی اوقات در سنگ قبرتراشی ها کار می کردم.در آن موقع بود که تصمیم گرفتم با استفاده از ظرافت خشنویسی که بر روی کاغذ نگاشته می شود آن را بر روی سنگ سخت نیز انتقال داده تا در اصطلاح حکاکی را انجام دهم چراکه کار بروی سنگ ماندگاری اثر را بیشتر می کند.

سنگ های موجود در شهرستان تویسرکان از مرغوبت بالایی برخوردار است که حتی در برخی نوع سنگ ها در کشور بی نظیر استودر حقیقت کارهای اولیه من با خوشنویسی و سنگ تراشی بر روی سنگ های مرمر و کریستال معمولی شروع شد.

در سال ۸۸ برگزیده اولین دوره مسابقات هشت گانه دانش آموزی در هنرهای تجسمی و سوم خشنویسی در کشور شدم.

تشکینی در پاسخ به این سوال که برای دریافت نشان ملی چگونه اقدام کردید به ما گفت: در ابتدای امر اقدام به اخذ مجوز فعالیت از سازمان میراث فرهنگی کردم، که پس از ارائه مدارک و توضیحاتی تئوری، مراحل شهرستانی و استانی طی شد و بعد از آن با همکاری میراث فرهنگی تویسرکان و کارشناسان این اداره در سطح استان، تابلو سنگ “دعای گوشه نشینان” که ترکیبی از چلیپا، کتیبه و خط کتابت است به مرحله بالاتر معرفی شد و بعد از داوری نشان ملی صنایع دستی را به همراه ۱۹ اثر دیگر توسط هنرمندان استان همدان توانستم کسب کنم.

وی افزود: از شاخصه های یک اثر برای کسب نشان ملی می توان به استفاده از توان دستی و به کار گیری نمادهای هنر بومی، سنتی و ایرانی و مواد اولیه مرغوب اشاره کرد.

تشکینی یادآور شد: این  اولین حضورم برای کسب نشان ملی بود و  من تنها به دریافت نشان اصالت یونسکو فکر می کنم.یک اثر برای دریافت نشان اصالت یونسکو باید چهار ویژگی داشته باشد که شامل: دارا بودن نشان ملی، مرغوبیت مواد اولیه، نوآوری و قابلیت بازاریابی و تولید انبوه باشد و با توجه به اینکه سنگ های تویسرکان از نوع مرغوب هستند بنابراین مواد اولیه این کار مرغوبیت بالایی دارد و با توکل به خدا تمام تلاشم را برای کسب نشان اصالت یونسکو خواهم کرد.

این هنرمند جوان تویسرکانی در ادامه گفت: هنر را همه می‌فهمند و من هنر حقیقی را هنری می دانم که در آن با ابتکار و خلاقیت هنری را زنده کرد.

تشکینی خاطر نشان کرد: شهرستان تویسرکان صنایع دستی متعددی دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولین بخصوص حمایت های مادی آنان در کنار حمایت های معنویشان است ، می توان با آموزش این هنر و هنرهای دیگر در سطح شهرستان اشتغالزایی ایجاد کرد و امیدواریم برخی مسئولین به قول هایی که داده اند عمل کنند و  در شناساندن صنایع دستی تویسرکان و حمایت های هم جانبه همتی مضاعف داشته باشند.

وی افزود: مواد اولیه صنعت حکاکی در تویسرکان به راحتی در دسترس است و ابزار اولیه نیز ارزان قیمت و ساده هستند و با استعدادهای درخشانی که در وجود جوانان تویسرکانی هست اگر حمایت شوند این صنعت و هنر دست می تواند رشد قابل توجهی داشته باشد و حتی اقتصاد شهر را رونق بخشد.

رودآور برای این جوان تویسرکانی که موفق به دریافت نشان ملی شده‌ است آرزوی موفقیت دارد و امیدوار است که مسئولین ذی ربط با برنامه‌ ریزی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان و هنرمندان حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی بیش از پیش بتواند ضمن معرفی هنرمندان در تمامی عرصه‌های هنری به نحو شایسته‌ای از این عزیزان تقدیر به عمل آورده و حمایت های خود را از آنان دریغ نکنند.

دیدگاه شما