وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : دوشنبه 27 آبان 1392 ساعت 10:14   |   کد مطلب: 3647
امامزادگان همدان بی نصیب از اعتبارات دولتی
استان همدان دارای 255 بقعه متبرکه است که متاسفانه سهمی از اعتبارات دولتی ندارند و نگهداری و مرمت آنها تنها با نذورات مردمی انجام می شود که این امر مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

  به گزارش نافع به نقل از مهر، مباحث ديني از جمله فرهنگ غني وقف كه در اسلام مورد توجه قرار گرفته نشان از اهميت اين موضوعات در پويايي و اقتصاد جامعه اسلامي دارد.

همدان در سال هاي اخیر با مشكلات متعددي در زمينه موقوفه خواري، عدم تنظيم سند اجارات و مهجوريت امامزادگان از نظر فضاي فيزيكي روبرو بوده که در برخی موارد همچنان با این مشکلات دست به گریبان است.

وجود 255 بقعه متبركه در استان همدان خود سندی بر توجه مردم این دیار به وثق و موقوفه است چراکه بسياري از آنها در گذشته راه ارتباطي، فضاي زيارتي و يا اقامتي مورد نظر زائر را نداشتند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

در همین زمینه مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان همدان با بیان اینکه فعالیت اوقاف و امورخیریه در دو حوزه اصلی موقوفات و بقاع متبرکه تعریف می شود، گفت: وضعیت ظاهری و عمرانی بقاع متبرکه همدان در موقعیت بسیار پایینی قرار دارد.

حجت الاسلام محمد صالحی با اشاره به پراکندگی و نبود یک آمار صحیح و نبود اطلاع دقیق از فعالیت هایی که در امامزادگان استان همدان صورت می گرفت، ابراز داشت: این موارد نیز از مشکلاتی حوزه امامزادگان همدان است.

در حوزه موقوفات همدان گستردگی و در برخی نقاط تراکم را شاهدیم

وی با بیان اینکه در حوزه موقوفات استان همدان نیز بحث گستردگی و در برخی نقاط تراکم را شاهدیم، گفت: در استان همدان موقوفات بسیاری وجود دارد و عمده موقوفات همدان در چند نقطه متمرکز شده که همین تراکم نیز به نوبه خود مشکلاتی را به وجود می آورد و سختی کار را بیشتر می کند.

حجت الاسلام صالحی با اشاره نوع نگاهی که در گذشته به اوقاف می شد، اذعان داشت: در گذشته نوع نگاهی که به اوقاف می شد، نگاه مهربانی نبود و از درون نیز بحث هایی وجود داشت.

حجت الاسلام صالحی در زمینه مباحث عمرانی موقوفات و بقاع متبرکه طی سالهای اخیر نیز بیان داشت: در این حوزه باید حرکتی صورت می گرفت چرا که در زمینه اعتبارات دولتی امامزادگان همدان مهجور و مظلوم هستند و ما نیز در سه سال اخیر فریاد زدیم که یا شنیده نشد و یا امکانش نبود.

در استان همدان اعتبار دولتی به امامزادگان تزریق نمی شود

وی با تاکید بر اینکه در استان همدان اعتبار دولتی به  امامزادگان واجب التعظیم تزریق نمی شود، گفت: در این زمینه به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم معطل اعتبارات دولتی بشویم کارها بر زمین می ماند چراکه در دوره سه ساله اخیر اعتبار دولتی نیامد مگر در موارد جزئی که با این توصیف با کمک مردم وارد فعالیت در این حوزه شدیم.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان عنوان کرد: در سه سال اخیر حدود هشت میلیارد تومان در امامزادگان هزینه شده که یک قالب از این مبلغ نذوراتی است که مردم به ضریح ها ریختند و قالب دیگر طرح مودّت ابتکار سازمان اوقاف و دیگری نیز کمک های سازمانی اوقاف به امامزادگان است.

حجت الاسلام صالحی ادامه داد: قسمت عمده این هشت میلیارد تومان کمک های مردمی است نه در قالب ریالی یا نقدی بلکه علاوه بر این موضوع کمک های مردمی در ساخت و سازهای عمرانی و یا هدیه وسایل عمرانی ساخت و ساز به امامزادگان نیز صورت پذیرفته است.

وی با اشاره به عمران و آبادانی امامزادگان در استان همدان، افزود: در حال حاضر در استان همدان شاید معدود امامزادگانی هستیم که قابلیت کار داشته و فعالیت عمرانی در آنها تعطیل باشد و امامزادگان در حال فعالیت عمرانی نیز بالای 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان ادامه داد: با همتی که با کمک هیئت امنای امامزادگان استان همدان صورت گرفت در حال حاضر وضعیت عمرانی امامزادگان تحول چشمگیری داشته اما به طور قطع با اهداف ترسیم شده در این زمینه فاصله داریم.

اتمام پروژه امامزاده عبدالله(ع) همدان مطالبه مردم بود

حجت الاسلام صالحی عنوان داشت: مردم شهر همدان یک مطالبه از اوقاف داشتند که عمران و تکمیل آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) بود چرا که سالها کار عمرانی این بقعه آغاز شده اما راکد مانده بود اما در حال حاضر فاز نخست این مجموعه تمام شده و طبقه فوقانی آن به بهره برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه برای ادامه عملیات عمرانی امامزاده عبدالله(ع) همدان 500 میلیون تومان وام گرفتیم، یادآور شد: این مبلغ علاوه بر نذورات مردمی در این بقعه متبرکه بوده است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان در زمینه فعالیت های فرهنگی اوقاف همدان در سالهای اخیر نیز به انجام برنامه های فرهنگی در امامزادگان و بقاع متبرکه اشاره کرد و در این زمینه عنوان داشت: در حال حاضر امامزاده عبدالله(ع) همدان به یک قطب فرهنگی تبدیل شده اما باز هم جای کار بیشتری دارد اما در حال حاضر در زمینه برگزاری سوگواره یاس نبوی محور شهرستان همدان امامزاده عبدالله(ع) است.

حجت الاسلام صالحی همچنین ادامه داد: یکی از امامزادگانی که مصداق فرموده مقام معظم رهبری در راستای تبدیل به قطب های فرهنگی شدن است، امامزاده محمد(ع) شهرستان نهاوند است و تلاش بر این بود که همه امامزادگان به این صورت باشند.

حجت الاسلام صالحی در خصوص موقوفات استان همدان نیز یادآور شد: در این زمینه مدیران اوقاف در سال های قبل نیز اقدامات خوبی را آغاز کرده بودند اما واقعا پروژه های بسیاری راکد مانده بود که نمونه آن پروژه های پاساژ فدک و استخر ملایر، پروژه زوج های جوان همدان و ملایر، حسینیه باغ بهشت همدان بود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان ادامه داد: در حال حاضر با توجه به اقدامات صورت گرفته در استان همدان پروژه نیمه کاره ای نداریم و پروژه های نیمه تمام اوقاف به افتتاح و بهره برداری رسیده اند.

وی همچنین با بیان اینکه اسناد اجاره موقوفات همدان سالها تجدید نشده بودند، نیز اظهار داشت: در بحث موقوفات یکی از وظایف اصلی اوقاف تجدید اسناد اجاره است که در این راستا در سه سال اخیر حدود 12 هزار سند اجاره در استان همدان تنظیم شده است.

صالحی گفت: در بحث احقاق حقوق موقوفات تلاش های بسیاری انجام شد و در این مدت تعرضی به موقوفات نداشتیم و بحث موقوفه خواری در همدان برچیده شده است.

ساختمان اداری اداره کل اوقاف همدان استیجاری است

وی با اشاره به تجهیز ادارات اوقاف نیز گفت: مشکلی که در بحث ساختمان اداری اوقاف همدان مطرح است فضای فیزیکی آن است که فضای خوبی نیست و هنوز مستاجر هستیم و من در این زمینه نتوانستم کاری بکنم.

وی ادامه داد: اوقاف بر اساس قانون و همچنین بر اساس شرع، جز در راستای اجرای نیات واقف نمی تواند اقدام و هزینه ای انجام دهد و هیچ جابجایی هزینه ای در این زمینه نیست که بتوان درآمدی از موقوفه ای در ملایر را مثلا در شهر دیگری هزینه کرد.

حجت الاسلام صالحی با تاکید بر اجرای دقیق و امینانه نیات واقفان نیز گفت: در این راستا عمل به برخی نیات در برخی نقاط استان مورد غفلت واقع شده بود اما در حال حاضر در راستای نیت واقفان عمل می شود که این روند دیدگاه مردم را نسبت به جایگاه وقف تلطیف کرده است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان با بیان اینکه فضای برخی از شهرهای استان همدان باید با وقف آشتی داده شود که در این زمینه تلاش هایی را انجام دادیم، ابراز داشت: برخی شهرستانها از جمله کبودراهنگ و لالجین متاسفانه نسبت به وقف غفلت هایی دارند اما باید تاکید کنم که شبهه ای در وقفیت مکان های عنوان شده وجود ندارد و وقفیت، محرز و اسناد و مدارک نیز کامل است اما گاهی برخی نمی خواهند بپذیرند.

در پايان نبايد از نظر دور داشت كه شروع فعاليت هاي عمراني، فرهنگي و زير ساختي در راستاي ترويج و اشاعه فرهنگ وقف، احياي مووقوفات و تكريم امامزدگان نبايد منحصر به دوره خاصي محصور شود بلكه بايد به طور مستمر، منسجم و با برنامه در دوره هاي مديريتي آتي نيز جاري و ساري باشد چرا كه براين اساس پويايي و تحول مورد نظر در اين زمينه ها در نقاط مختلف استان همدان رقم خواهد خورد.

دیدگاه شما