حجتالاسلام احمدرضا خزائی در گفتگو با خبرنگار نافع به سنت حسنه وقف در جامعه اشاره کرد و گفت: وقف یکی از سنتهای قدیمی در جامعه بوده و پیامبران و ائمه اطهار (علیهم السلام) به عنوان نخستین واقفان در جامعه هستند و این افراد واقفان بزرگ عالم هستی بودهاند.
حجتالاسلام خزائی افزود: عمل به نیات واقفین، احیای موقوفات از دست رفته و ترویج وقف های جدید از برنامه های مستمری است که در دستور کار اوقاف شهرستان قرار دارد.
وی خشنودی خدا، تزکیه نفس و برخورداری از زندگی پاکیزه، ذخیره پاداش اخروی و تداوم آن ،عاقبت به خیری واقف و تقویت روحیه خدمت به مردم و برخورداری از نام نیک وجاوید را از آثار فردی و گرایش جامعه به ارزشهای معنوی و اخلاقی، تقویت حکومت اسلامی، پیشرفت فرهنگی، گسترش عدالت اجتماعی، استقلال و شکوفایی اقتصادی و فقرزدایی را از آثار اجتماعی وقف برشمرد.
رئیس اوقاف و امور خیریه تویسرکان در ادامه اظهار داشت: نخستین موقوفه ثبت شده در اوقاف و امور خیریه تویسرکان اختصاص به مدرسه شیخعلیخان زنگنه، مسجد جامع و راسته بازار با قدمتی ۴۰۰ ساله دارد که متعلق به عصر صفویه می باشند.
حجتالاسلام خزائی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد موقوفات شهرستان تویسرکان مربوط به وقف عزاداری، روضه خوانی و تعزیه داری ائمه اطهار (علیهم السلام) است، یادآور شد: این امر بیانگر عشق و دلدادگی مردم شهرستان تویسرکان به خاندان عصمت و طهارت است.
وی در رابطه با قدیمی ترین و بزرگترین وقفنامه های اختصاص داده شده به روضه خوانی سیدالشهدا(علیه السلام) در تویسرکان گفت: موقوفه مسجد باغوار قدیمی ترین موقوفه با قدمتی در حدود ۲۰۱ ساله است که آن را بانو اعظم کریم دوست در سال ۱۲۳۴ وقف کرده و درصدی از آن به عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) اختصاص دارد.
رئیس اوقاف و امور خیریه تویسرکان تصریح کرد: بزرگترین موقوفه تویسرکان پنج هکتار اراضی کشاورزی مرحوم حاج محمدعلی نوری می باشد که درصدی از درآمد آن نیز با توجه به نیت واقف در راستای روضهخوانی و عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) هزینه می شود.
حجتالاسلام خزائی با اشاره به لزوم اساسی بودن اهتمام در ابعاد گوناگون حماسه عاشورا ، یادآورشد: مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان باید فرصتی برای بصیرت افزایی و آگاهی بخشی نسبت به فداکاری های اهل بیت(علیهم السلام) در راستای اقامه حق و ترویج ارزش های والای دین مبین اسلام باشد.
دیدگاه شما