به گزارش نافع به نقل از شبستان، سید قاسم بلوری، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور، صبح امروز(5 آبان) در آیین افتتاح نمایشگاه یاد ایام در ایلام، اظهار کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، موسسه آموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی و علمی است.
وی، با بیان اینکه سازمان اسناد در سال 1349 در تهران به عنوان سازمان مرکز راه اندازی شده است، افزود: این سازمان در دو حوزه سند و کتاب منشا اثر و خدمات برای عموم مردم به ویژه محققان، پژوهشگران و اصحاب قلم است.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور، تصریح کرد: در سال 1371 مدیریت منطقه غرب کشور در استان همدان به عنوان نخستین مدیریت کشوری افتتاح و راه اندازی شد که 5 استان کرمانشاه، همدان، ایلام، کردستان و لرستان را پوشش می دهد.
بلوری، با اشاره به اینکه فعالیت سازمان اسناد در دو حوزه کتاب و سند حائز اهمیت است، ابراز کرد: در حوزه سند، وظیفه اصلی سازمان جمع آوری اسناد و مدارک، نگهداری و فراهم کردن زمینه دسترسی محققان، پژوهشگران و افرادعلاقه مند به فرهنگ این مرز بوم است.
وی، با بیان اینکه اسناد به دو روش در این سازمان جمع آوری می شود، افزود: روش اول از طریق ارزشیابی مکاتبات و استناد موجود در بایگانی ادارت دولتی است و راه دوم اسناد موجود در نزد خانواده های اصیل منطقه است که این اسناد جمع آوری، بررسی، ارزشیابی و فهرست نویسی می شوند.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور، یادآور شد: اسناد ارزش یابی شده در مخزن آرشیو نگهداری و از طریق نرم افزار جامع ملی این سازمان جانمایی شده که آماده دسترسی پژوهشگران و محققان می شود.
بلوری با بیان اینکه تا کنون نزدیک یک میلیارد برگ از اسناد و مکاتبات ادارات دولتی بررسی و ارزشیابی شده است، تصریح کرد: از این میزان، 3 میلیون برگ واجد سند تاریخی شناخته شده و در مخزن آرشیو نگهداری می شود.
وی، ابراز کرد: در زمینه تاریخ شفاهی نیز افراد مختلف در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را شناسایی و با آنان مصاحبه شفاهی می شود و گوشه ای از تاریخ که در سینه این افراد نگهداری می شده است، بیرون کشیده و مکتوب شده به صورت سند در مخزن آرشیو نگهداری می شود.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور، گفت: در حوزه کتاب نیز این سازمان در زمینه نگهداری، گردآوری، حفاظت ساماندهی و اشاعه اطلاعات مربوط آثار مکتوب و غیر مکتوب، آثار چاپی و سنگی و خطی و منطقه شناسی ساماندهی شده و صدور فیپا، فهرست نویسی پیش از انتشار برای ناشران منطقه، و پیگری صدور شناسه استاندار بین المللی کتابخانه های ایران و شماره استاندارد نشریات و مجلات را برعهده دارد.
بلوری، با اشاره به ضرورت ایجاد نمایندگی سازمان اسناد در استان ایلام، یادآور شد: در کل کشور 11 نمایندگی وجود دارد و که برخی از این نمایندگی ها استانی بوده و برخی نیز مانند همدان منطقه ای بوده، اما انتظار می رود که در تما استان های کشور نمایندگی ایجاد شود.
وی، با بیان اینکه ایجاد نمایندگی در استان های مصوبه ریاست جمهوری است، خاطرنشان کرد: امید است که با تلاش و برنامه ریزی خوب مدیران استان و اختصاص فضای مناسب شاهد راه اندازی این مرکز نیز در استان ایلام باشیم.
دیدگاه شما