وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 30 مهر 1392 ساعت 04:26   |   کد مطلب: 3038
مدیر روابط عمومی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا خبر داد
برگزاری همایش هزاره تألیف کتاب قانون بوعلی‌سینا
برگزاری همایش هزاره تألیف کتاب قانون بوعلی‌سینا
مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گفت: همایش هزاره تألیف کتاب قانون بوعلی سینا به پیشنهاد سازمان یونسکو و با مشارکت شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا برگزار می‌شود.

 

به گزارش نافع به نقل از فارس، توکل دارایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: همایش بزرگداشت هزاره تألیف کتاب قانون بوعلی‎سینا هفتم تا نهم آبان ماه در تهران و همدان به صورت مشترک برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار علاقه کرد که آیین پاسداشت هزاره تألیف قانون در تهران و همدان برگزار شود، گفت: این همایش از روز سه‌شنبه هفتم آبان ماه در تهران و دانشگاه تربیت مدرس با ارائه مقالات و با حضور دانشمندان این حوزه و علاقه‌مندان برگزار می‌شود.

مدیر روابط عمومی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا افزود: روز چهارشنبه میهمانانی از تهران وارد همدان شده و عصر همین روز آیین پرشکوه ادای احترام به شخصیت ابن‌سینا و تکریم از فعالیت بزرگ علمی این دانشمند برگزار و در روز پنج‌شنبه نهم آبان ماه همایش بزرگداشت هزاره تألیف قانون با ارائه مقالات علمی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان یونسکو سال‌های 2012 و 2013 را به عنوان بزرگداشت هزاره تألیف و تدوین کتاب قانون شیخ‌الرئیس بوعلی سینا به جهان معرفی کرده است، ابراز داشت: یونسکو هزاره‌ها، صده‌ها و تاریخ‌های خاص بزرگان ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی در قرون گذشته را به کشورهایی که تملک مادی یا معنوی دارند، پیشنهاد داده و در کمیسیون یونسکو هر دو سال یک‌بار تصویب می‌شود که از چه شخصیت‌هایی تجلیل شود.

دارایی نگاه یونسکو به مفاخر و بزرگان را بین‌المللی دانست و تصریح کرد: یونسکو از ایران نیز چهار شخصیت را معرفی کرد که قسمت قانون مرتبط با ابن‌سینا و همدان است و بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا متولی برگزاری بزرگداشت هزاره تألیف است.

وی با اشاره به اینکه قانون در قرون وسطی تنها کتاب مرجع علمی بوده و حدود 500 سال در اروپا تدریس می‌شده، اذعان کرد: قانون ابتدا به زبان لاتین ترجمه و سپس از لاتین به زبان‌های دیگر از جمله فرانسوی برگردانده شد، چرا که لاتین زبان علمی قرون وسطی بود.

مدیر روابط عمومی بنیاد بوعلی سینا با بیان این که در ایران سال 2012 نتوانستیم مراسم بزرگداشت هزاره تألیف را برگزار کنیم و فرصت از دست رفت، افزود: بنیاد بوعلی سینا بودجه و امکانات کافی در اختیار ندارد و سایر دستگاه‌ها نیز کمک نکردند و این آیین برگزار نشد.

وی یادآور شد: با این وجود این بزرگداشت امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی به ویژه کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام با عنایت وی‍ژه دکتر علی‌اکبر ولایتی که نسبت به طب سنتی و ابن‌سینا دارد، برگزار می‌شود.

دیدگاه شما