وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 25 مهر 1392 ساعت 05:10   |   کد مطلب: 2926
کم آبی جدی ترین بحران شهر طلای سبز ایران
مدیر کل ستاد مدیریت بحران استان همدان از شاخصه های مهم توسعه یافتگی جوامع را برخورداری از استانداردهای ایمنی در آن جامعه عنوان کرد و گفت: با توجه با آمارها باید پذیرفت همدان استان زلزله خیزی است و این مطلب بر اهمیت افزایش آگاهی مسئولان و مردم می افزاید.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نافع در تویسرکان،  علیمردان طالبی در همایش انسجام ملی، نگاه پیشگیرانه و مدیریت جامع مخاطرات که در سالن اجتماعات هلال احمر تویسرکان برگزار شد، با اشاره به اینکه در ۳۳ ماهی که مرکز لزره نگاری دراستان همدان راه اندازی شده است تاکنون این مرکز موارد بسیاری در مورد زلزله را ثبت کرده که بیشترین تراکم آن در جنوب وشمال استان به وقوع پیوسته است، گفت: از ابتدای سال تا پایان چهاردهم مهرماه سال جاری ۱۴۷ مورد زلزله در استان با ریشترهای متفاوت روی داده که نشان دهنده زلزله خیز بودن استان است.

طالبی با بیان اینکه در سطح جهان ۴۲ بلایی طبیعی وجود دارد که از این میزان ۳۴ مورد در کشورمان به وقوع می‌پیوند، اظهار داشت: ۱۸ بلای طبیعی در استان همدان نیز به وقوع می پیوندد که این مطلب بر ضرورت تقویت کارآمدی و مدیریت همه جانبه ستاد مدیریت بحران استان اشاره کرد.

وی با تأکید بر لزوم آموزش‌های همگانی به مردم برای آشنایی بیشتر با مقابله با حوادث، فراهم نمودن زمینه های لازم در راستای انسجام ملی را بخشی از شعار هفته مدیریت بحران در سال جاری عنوان کرد و افزود: تعامل و همکاری اقشار مختلف مردم بخصوص در زمینه آشنایی با چگونگی مدیریت بحران، زمینه را برای کاهش خسارات ناشی از حوادث طبیعی پایین می آورد.

مدیرکل بحران استانداری همدان به مزایای همکاری و تعاملات مردمی در راستای کاهش آثار بلایای طبیعی اشاره کرد و گفت: افزایش سطح کیفی، خدمات ایمنی، امدادی و پایداری جامعه، بهبود سطح کیفی زندگی افراد جامعه، کاهش آلام عمومی و تقسیم وظایف اجرایی در بخش اداری و عمومی و همچنین سازماندهی نیروی های انسانی برخی از این مزایا در راستای پیشگیری و نحوه برخورد مناسب، به موقع و سریع با حوادث طبیعی و غیرمترقبه است.

طالبی همچنین از اجرایی شدن طرح تشکیل تیم های امداد و نجات روستایی در چند ماه اخیر در استان خبر داد.

وی در ادامه با اشاره به بی سابقه بودن افزایش دمایی بیش از نهایت آمار ثبت شده در تابستان سال جاری و کاهش بارندگی در سال گذشته، خشک سالی در سال جاری و کاهش روان آب ها به میزان قابل توجهی در استان، بر ضرورت صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع و سیستم های نوین آبی تأکید کرد.

مدیرکل بحران استانداری همدان در گفتگویی نیز به خبرنگار رودآور گفت: گرچه کانون های زلزله در تویسرکان در برخی از نقاط جغرافیایی این شهرستان فعال است، ولی جدی ترین بحرانی که این شهرستان را تهدید می کند کاهش بارندگی و به دنبال آن کم آبی و خشک سالی در این شهرستان است.

دیدگاه شما