محمدمهدی مفتح در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نافع، با بیان اینکه روستا و روستایی در طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در عرصه های مختلف دین خود را به این مرز و بوم ادا کرده است، گفت: از این رو رفع مشکلات مردم مناطق روستایی در شهرستان تویسرکان باید در راس امور قرار گیرد.
مفتح با اشاره به اینکه حضور در میان روستاییان و بررسی مشکلات آنان به صورت چهره به چهره و به اصطلاح زانو به زانو، مسئولین و نمایندگان را از عمق مشکلات آنان مطلع می سازد، افزود: نشست هم اندیشی با روستاییان فرصت مناسبی در راستای توسعه و عمران روستاها است و مسئولان در راستای بهبود کیفیت زندگی و حمایت از گروههای آسیب پذیر جامعه روستایی برنامه های مدون مطلوبی را اجرا خواهند کرد.
وی اولین قدم برای حل مشکلات را اولویت بندی آن دانست و با اشاره به اینکه اولویت بندی گاهی توسط مسئولین در ادارات انجام می شود، تصریح کرد: ارائه بهترین راهکارها و چگونگی تخصیص بودجه ها برای رفع مشکلات مردم تنها در صورتی حاصل می شود که اولویت بندی مشکلات از دیدگاه مردم در نظر باشد.
نماینده مردم تویسرکان همچنین احترام و خدمت به مردمی را که صاحبان اصلی و ولی نعمتان انقلاب اسلامی هستند وظیفه تک تک مسئولین عنوان کرد و افزود: در این نشست ها و دیدارها مردم می بییند که مسئولین حرف های آنان را گوش می دهند، مشکلات شان را از نزدیک مشاهده و درک می کنند و با در نظر گرفتن مطالبات مردم و با پاسخگویی صریح و شفاف به دنبال حل مشکلات آنان هستند.
مفتح افزود: زمانی که مسئولین از نزدیک و بدون واسطه پاسخگو هستند، مردم نیز مطلع می شوند که رفع مشکلات با توجه به اولویت بندی ها، امکانات و اعتبارات موجود در چه مرحله ای قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در طی دو ماه اخیر مشکلات بیش از ۴۰ روستا در نشست هایی در مساجد روستاها بررسی شد، خاطر نشان کرد: این روستا گردی ها علاوه بر دادن امید و اطمینان به مردم، مسئولین را بیش از پیش برای مرتفع ساختن مشکلات مردم موظف می سازد و اطلاعتشان را برای برنامه ریزی تکمیل تر می کند.
مفتح با بیان اینکه این نشست ها موجب می شود که مردم به خصوص روستاییان حضور فعال و پرسشگر و مطالبه گونه داشته باشند، یادآور شد: این سطح مطالبه سازی یا در سطح بالاتر مشارکت عملی برای بهبود شهر و روستا مفید و موثر است و بی شک نتیجه این مطالبات و اظهار نظرها در آینده موجبات ساختن شهر و روستایی آباد را فراهم خواهد آورد.
وی بر تداوم نشست های هم اندیشی روستایی برای رفع مشکلات اشاره و خاطر نشان کرد: در نشست های مرحله دوم که در آینده صورت می گیرد، بررسی خواهد شد که چه مشکلاتی برطرف شده است و آن دسته از مشکلات که مرتفع نشده اند چه دستگاه و چه مسئولی باید پاسخگو باشد.
نماینده مردم تویسرکان کمبود آب شرب و کشاورزی، فضاهای ورزشی، آموزشی و فرهنگی و تفریحی، کندی اجرای طرح بهسازی، نبود پزشک دائمی و خانه بهداشت و غسالخانه در برخی روستاها، کمبود و گران بودن کود شیمیایی، اجرایی نشدن طرح های آبرسانی و کشاورزی، اوقافی بودن همه یا قسمتی از زمین های کشاورزی و باغی در بیش از ۱۳ روستا، نامناسب بودن وضعیت بهداشت و درمان و بیکاری جوانان روستایی را عمده مشکلات مطرح شده از سوی اهالی روستاها اعلام کرد و افزود: متأسفانه این قبیل مشکلات موجب افزایش بیکاری و مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
مفتح با بیان اینکه شهرستان تویسرکان دارای ۱۰ هزار واحد غیرمقاوم روستایی است که نیاز به مقاوم سازی دارد، خاطر نشان کرد: سهمیه مقاوم سازی مساکن روستایی در شهرستان تویسرکان ۶ هزار و ۱۰۰ واحد است که تاکنون چهار هزار و ۷۰۰ واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۲ هزار و ۸۵۰ جلد سند روستایی صادر شده است، از اجرایی شدن فاز یک طرح بهسازی در ۲۸ روستا خبر داد و افزود: طرح بهسازی ۱۸ روستا در تویسرکان تکمیل و آماده آسفالت ریزی است و ۳۶ روستا نیز درخواست اجرای طرح بهسازی داده اند.
دیدگاه شما