به گزارش نافع، در سال ۲۰۰۹ والدین جو پس از قبول یک پیشنهاد شغلی به همراه وی بریتانیا را به مقصد دوبی ترک کردند، اما در ژوئن ۲۰۱۲ زمانی که این خانواده قصد دیدار از بریتانیا را داشتند با مشکلی بزرگ روبرو شدند: جو به دلیل ترس شدید از پرواز قادر به سوار شدن به هواپیما نبود. او در فرودگاه به محض نزدیک شدن به گیت خروجی دچار گرفتگی شدید عضلات معده شده و در حالی که به شدت گریه میکرد، به روی زمین افتاد.
نزدیک به دو ماه پیش از این سفر نیز البته نشانههای ترس از پرواز در جو بروز کرده بود. در آن زمان او که قصد شرکت در یک مسابقه راگبی در سریلانکا را داشت، پیش از بلند شدن هواپیما دچار حملات عصبی شد. شدت این حملات تا جایی بود که کادر پرواز از وی میخواهد تا هواپیما را ترک کند.
این عارضه که به گفته تونی تامپسون، پدر جو "بدون هیچپیشزمینهای" و به یکباره به وجود آمده بود، در نهایت پدر و پسر را وادار به اقامت اجباری ۱۶ ماهه در دوبی میکند، در حالیکه مادر جو به همراه دیگر فرزندش راهی بریتانیا میشود. در این میان والدین جو از مشاوران و روانشناسان متعددی برای از بین بردن ترس از ارتفاع و پرواز کمکمیگیرند اما هیچکدام از این راهها مؤثر واقع نمیشود.
آنها تلاش میکنند تا سفر بازگشت را از طریق کشتی ترتیب دهند اما به دلیل بروز مشکلاتی در دریافت روادید مجبور به کنار گذاشتن این گزینه میشوند. در این بین هزینه اقامت اجباری در دوبی نیز بالا رفته و آنها وادار به صرف هزینه بیش از ۶۰ هزار دلار برای این اقامت ناخواسته میشوند.
یک متخصص هیپنوتیزم، اهل بریتانیا و ساکن در دوبی، پس از شنیدن داستان ترس از پرواز جو، به آنها پیشنهاد میدهد تا این پسربچه را به صورت رایگان درمان کند. پروسه درمانی دو بار در هفته و به مدت چندین ماه به طول میانجامد و به گفته دکتر راسل همینگز او از روشهای هیپنوتیزم و رفتار درمانی شناختی برای رفع مشکل ترس از پرواز در جو استفاده میکند.
در این میان داستان اقامت اجباری جو در دوبی به دلیل ترس از پرواز توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب میکند. در نهایت پس از ۱۶ ماه اقامت ناخواسته در دوبی، این پدر و پسر به همراه دکتر معالج روز دوشنبه سوار بر هواپیما شده و در خاک بریتانیا به زمین مینشینند.
به گفته دکتر همینگز پیش از سوار شدن به هواپیما و همچنین در طول پرواز لحظات مضطربکنندهای وجود داشته اما از آنجایی که او پیشتر از طریق هیپنوتیزم "ابزار رسیدن به موفقیت را عمیقا در ضمیر ناخودآگاه جو کاشته بوده" پرواز بدون بروز حمله عصبی با موفقیت انجام شده است.
نتایج یک تحقیق مشترک که چند سال پیش از سوی دانشگاه شهر لایدن، شرکت هوایپیمایی "کی ال ام" و فرودگاه بینالمللی آمستردام انجام شد، نشان میدهد که نزدیک به ۴۰ درصد از مردم به اشکال متفاوت ترس از پرواز را در زندگی تجربه میکنند.
در این میان شماری از فرودگاهها و برخی شرکتهای هواپیمایی برای کمک به این دسته از افراد کلاسهایی آموزشی ترتیب میدهند تا به این ترتیب بر ترس از پرواز فائق آیند.
دیدگاه شما