به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع به نقل از بهارانه، مسعود کرمی در جلسه بررسی مشکلات آب شرب روستایی به اشاره به این مطلب که ۱۸ روستا در شهرستان تحت پوشش آبفار نیستند، عنوان داشت: مشکل وجود آب آشامیدنی ناسالم در روستاهای شهرستان مربوط به روستاهایی است که تحت پوشش آبفار نیستند.
کرمی ادامه داد: روستاهایی که تحت پوشش نیستند متولی مستقیمی برای پایش کلر آب شرب ندارند.
وی اذعان داشت: مشکلات کلر زنی آب شرب این روستاها ناشی از عدم وجود دستگاه مخصوص کلر زنی، نبود آگاهی کافی دهیار و آبدار از میزان، زمان و نحوه انجام این عملیات، کلر زنی دستی، نبود سیستم لوله کشی و همچنین مقطعی بودن ارائه آب شرب به علت کمبود آب است.
کرمی با اشاره به اینکه شرایط ایده آل برای انجام عملیات سالم سازی آب شرب در روستاهای غیر تحت پوشش شهرستان وجود ندارد، اظهار داشت: کم آبی و نبود امکان برنامه ریزی برای انجام عملیات سالم سازی آب وضعیت آب آشامیدنی روستاها را دچار مشکل نموده است.
وی افزود: در روستایی که روزی پنج تانکر آب دریافت می کند و هر تانکر نیز تا چهار روز در روستا مورد استفاده قرار می گیرد دیگر نمی توان انتظار مشاهده کلری را که در بارگیری به آب افزوده شده است را داشت.
معاون فرماندار بهار نیز در این جلسه گفت: متولیان تامین آب شرب روستایی باید پیگیر رفع مشکلات آب آشامیدنی این مناطق باشند.
علی اکبر سلطانی راد اظهار داشت: بازدید از مناطق روستایی دارای کمبود آب یکی از وظایف اصلی متولیان تامین آب است که باید به صورت مستمر و منظم انجام شود تا مردم روستاها دغدغه تامین آب آشانیدنی نداشته باشند.
سلطانی افزود: متولیان امر، دهیاران و آبداران مناطق روستایی را در مورد نحوه سالم سازی اصولی آب آشامیدنی و همچنین تعامل مستمر با آنها توجیه کنند تا دیگر در این مناطق مشکل آب شرب سالم وجود نداشته باشد.
وی اذعان داشت: تعامل و هم افزایی بین مسئولان درهر منطقه ای مشکلات و مسائل مختلف را مرتفع خواهد ساخت.
مسئول امور اجتماعی فرمانداری شهرستان بهار نیز در این جلسه عنوان داشت: برای جلوگیری از بروز امراض ناشی از استفاده آب ناسالم در مناطق روستایی باید نظارت بر نحوه تامین آب را در این مناطق افزایش داد.
حسین محمدی ادامه داد: دهیاران و آبداران در روستاها باید برانجام کلر زنی منظم و مستمر کوشا باشند تا اهالی این مناطق از آب شرب سالم برخوردار باشند.
محمدی با اشاره به اینکه شبکه بهداشت و دروان و خانه های بهداشت باید یر نحوه و میزان کلر زنی آب شرب روستاها نظارت مستمر داشته باشند، اذعان داشت: نابسامانی در انجام عملیات کلر زنی و همچنین عدم رعایت استفاده از این مواد به میزان مناسب مشکلاتی را برای تعدادی از روستاهای شهرستان به وجود آورده است تا جائیکه در حال حاضر مردم این مناطق از میزان زیاد کلر و یا اصلا فقدان آن در آب شرب خود گله دارند.
وی افزود: در سال جاری روستاهای غرق، پهنه بر، میهمله سفلی و علیا، رسول آباد، فسیجان، رایکان، لتکاه، نورآباد و تعدادی دیگر از آب شرب ناسالم و غیر بهداشتی برخوردارند که با بررسی های به عمل آمده کلر زنی نامنظم و غیر اصولی، نبودن سیستم آب لوله کشی و وجود منابع آب غیر مطمئن سبب این مشکلات شده است.
دیدگاه شما