وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 16 مهر 1392 ساعت 05:11   |   کد مطلب: 2684
نگاه منصفانه به توزیع آب
با قرار گرفتن 296 محدوده مطالعاتی کشور در تنش شدید آبی، قائم مقام وزیر نیرو می گوید در منابع و مصارف آب بازنگری می شود و نگاه منصفانه ای به توزیع آب حاکم خواهد شد. با این حال از هم اکنون باید برای تامین آب بهار آینده در کلانشهرهای تهران، اصفهان، همدان و مشهد برنامه ریزی کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع، با قرار گرفتن 296 محدوده مطالعاتی کشور در تنش شدید آبی، قائم مقام وزیر نیرو می گوید در منابع و مصارف آب بازنگری می شود و نگاه منصفانه ای به توزیع آب حاکم خواهد شد. با این حال از هم اکنون باید برای تامین آب بهار آینده در کلانشهرهای تهران، اصفهان، همدان و مشهد برنامه ریزی کرد.

بالا بودن میزان سرانه مصرف آب در ایران تا دو برابر متوسط جهانی آن، محدودیت منابع آبی، قرار داشتن کشور در کمربند خشک زمین، وقوع خشکسالی های پیاپی و عدم اعمال مدیریت صحیح در عرضه و مصرف آب؛ از عوامل اصلی قرار گرفتن کشور در شرایط تنش آبی و در برخی بخش ها تنش شدید آبی است.

همچنین عدم ایجاد زیرساخت های لازم برای امکان انتقال آب بین حوزه ای از مناطق برخوردار از منابع آبی به سایر مناطق کشور و خالی بودن بخش های وسیعی از مرکز کشور در دو کویر لوت و دشت کویر به دلیل بی آبی؛ باعث شده تا بخش هایی از کشور در کمربند شمالی و غربی کشور دسترسی های بهتری به منابع آبی داشته باشند و بخش های وسیعی از شرق، جنوب و مرکز همواره با مشکل همیشگی کم آبی و بحران بی آبی مواجه باشند.

بی آبی جدی است

نمودار شدن خشکی دریاچه ها و تالاب های کشور در یکی دو سال اخیر و قرار گرفتن دومین دریاچه ایران در آستانه خشکی کامل نیز بر مشکلات آبی کشور افزوده است و دست کم مسئله بی آبی را برای همگان مشخص کرده است.

علیرضا دائمی معاون آب و آبفای وزارت نیرو اعلام کرد: هم اکنون کشور با تنش آبی وسیعی مواجه بوده و شرایط به گونه ای است که از 609 محدوده مطالعاتی، 296 محدوده با تنش شدید آبی مواجه است.

ستار محمودی در گفتگو با مهر در خصوص هشدارهای وزارت نیرو درباره قرار داشتن کشور در شرایط تنش آبی و لزوم اتخاذ راهکارهای موثر برای خروج از شرایط نامناسب منابع آبی گفت: راهکار وزارت نیرو در این بخش این است که نگاه دوباره ای به منابع و مصارف آب در کشور داشته باشد.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: در هر صورت وضعیت مصارف آب در کشور به نسبت میزان منابعی که وجود دارد باید به یک تعادلی برسد. در برخی حوزه های آبی میزان تقاضاها و مصارف بیشتر از ظرفیت و پتانسیل موجود آن منطقه است.

طرح توزیع منصفانه آب

محمودی خاطر نشان کرد: نگاه وزارت نیرو این است که بیاید از طریق پیاده کردن طرح جامع آب یک عدالت منصفانه ای برای بخش آب کشور ایجاد کند و بتواند از این طریق متقاضیان و سرمایه گذاران را به نحو منصفانه ای از سهم آب برخوردار کند و بیشتر از آن باری به ذخایر آبی کشور تحمیل نشود.

وی درباره برنامه وزارت نیرو برای ادامه سدسازی ها در کشور گفت: طرح های وزارت نیرو همچنان در حال ادامه است و در همین بخش نیز بر اساس میزان پیشرفت سدها برنامه ریزی می شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره توقف مطالعات سدسازی و همچنین پروژه های نیمه کاره در حوزه دریاچه ارومیه به دلیل مشکلات خشکی دریاچه گفت: در هر حوزه آبی کشور، پروژه ها برنامه خاص خودش را دارد و معاونت آب برای آن برنامه ریزی می کند.

برنامه ویژه تامین آب در کلانشهرها

محمودی با بیان اینکه از هم اکنون باید برای تامین آب شهرهایی مانند تهران، همدان، اصفهان و مشهد در بهار سال آینده برنامه ریزی کنیم، بر لزوم توجه در آبرساني به كلانشهرهاي كشور تاکید كرد و خواستار اجراي برنامه اي منسجم براي تامین آب اين شهرهاي پرجمعيت شد.

قائم مقام وزارت نیرو خاطر نشان کرد: از هم اكنون بايد برنامه ريزي ها براي بهار سال آينده در بخش تامين آب در وزارت نيرو انجام شود.

منبع: مهر

دیدگاه شما