وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : جمعه 12 مهر 1392 ساعت 06:18   |   کد مطلب: 2579
30 درصد قيمت ايمپلنت هاي دنداني كاهش مي يابد
اگر شما يك يا چند دندان خود را از دست داده باشيد و يا كاملا بدون دندان باشيد، به منظور جايگزيني دندان هاي از دست رفته، مي توانيد از ايمپلنت هاي دنداني استفاده كنيد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع،  دكتر هوشمند رئيس انجمن پريودنتيست ها اظهار داشت: ايمپلنت دنداني يكي از رايج ترين انواع ايمپلنت هاي دنداني است كه نخستين بار در سال 1965 مورد استفاده قرار گرفت كه يكي از مزاياي آن اين است كه نيازي به كشيدن دندان مجاور ندارد و بهترين راه حل براي جايگزيني دندانهاي از دست رفته است.

وی افزود: اما يكي از مهمترين دغدغه هاي مردم در خصوص استفاده از ايمپلنت هاي دنداني طي چند سال اخير، هزينه هاي متفاوت آنها است. موضوعي كه بارها و بارها در رسانه ها مطرح شده است و مسئولان ذيربط نيز وعده هاي كاهش و ثبات قيمت ايمپلنت هاي دنداني را دادند.

رئيس انجمن پريودنتيست با بيان اينكه آن چيزي كه براي ارائه خدمات مهم است، كيفيت ايمپلنت است نه كشوري كه شما تحت اعتبار و تضمين آن سيستمي وارد مي كنيد، خاطرنشان کرد: يعني سيستم سوئيسي ممكن است در جايي ديگر با تجهيزات كمتري توليد شود كه كيفيت آن قابل مقايسه با سوئيسي توليد شده مدت قبل نباشد.

وي ادامه داد: از اين رو بايد مقدم و موخر را در نظر بگيريم، اينكه كجا توليد مي شود، نه صرفا داشتن مدرك معتبر و تائيديه اروپا يا آمريكا، اينها معمولا متاسفانه به مرحله اي رسيده كه با پول مجوزها صادر مي شود، بنابراين تفاوت قيمت به كيفيت اجناس بستگي دارد.

ضرورت نظارت بر واردات

رئيس انجمن در ادامه اظهار داشت: اداره تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت در دولت جديد كار كارشناسي مي كند تا بر روي واردات نظارت داشته باشند.

وي با اشاره به اينكه قيمت غير منطقي ايمپلنت هاي دنداني اگر پايين باشد، كيفيت آن مطلوب نيست، ادامه داد: مسئولان وزارت كه اجازه واردات مي دهند بايد نگاهشان مبتني بر شواهد باشد، ايمپلنت ها ريسك خطرشان در بدن بالاست بنابراين باید در واردات نظارت ها بيشتر شود و ايمپلنت دنداني با كيفيت استفاده شود .

وي در ادامه اظهار داشت: در بخش هزينه كه بابت سرويس مي گيريم دو بحث مطرح است، نخست مواد و تجهيزات و دوم تعرفه خدمت است كه قيمت آن متفاوت است و هزينه تمام شده را نمي توان بيان كرد، اما با اين جلساتي كه در اداره تجهيزات پزشكي برگزار مي شود، مطمئن باشيد 30 درصد آن قيمتي كه الان در سرويس ارائه ايمپلنت در كشور وجود دارد، افت قيمت پيدا مي كند اگر اداره تجهيزات پزشكي برنامه ها را به طور جدي پيگيري و عمل كند.

وي در ادامه بيان كرد: در واقع نظارتي خواهد بود بر ارائه اجناس مرتبط با درمان ايمپلنت با يك نظارت درستي براي افرادي كه وارد مي كنند كه با يك سود منطقي 40 درصدي به مردم برسانيم.

حداقل دستمزد كاشت ايمپلنت دنداني

وي در ادامه گفت: يك جراح براي كاشت ايمپلنت حداقل 500 هزار تومان دريافت مي‌كند كه نصف آن براي دندانپزشك عمومي است. پراكندگي در گرفتن تعرفه وجود دارد و علت آن نبود تعرفه واقعي در كشور است.

وي در ادامه اظهار داشت: ما بايد بهداشت دهان را آموزش دهيم، ما بحث تغيير رفتار بهداشتي داريم، بايد به مردم آگاهي دهيم.

قيمت هاي مصوب ايمپلنت ها اعلام مي شود

دكتر كيوان رئيس اداره تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت، با بيان اينكه قيمت ايمپلنت هاي دنداني بايد كنترل شود تا اجحافي از طرف واردكننده به بيمار نشود، گفت: همكاران قرار است دستمزدها را محاسبه كنند تا يك مقدار يكنواخت باشد، الان تعرفه اي براي آن وجود ندارد و ايمپلنت دنداني از 300 هزار تومان تا يك ميليون است.

وي ادامه داد: به هرحال قيمت ها مصوب خواهد شد، بايد قيمت ها اصلاح شود تا دندانپزشك را متهم نكنند كه همه هزينه فقط دستمزد است.

وي در ادامه معيار كيفيت ايمپلنت هاي دنداني را داشتن تائيديه بين المللي دانست و گفت: ايمپلنت ها اگر تائيديه اتحاديه اروپا و آمريكا را نداشته باشند، مجوز ورود دريافت نمي كنند و تفاوت كيفيت ايمپلنت هاي دنداني وجود دارد و آن را همكاران دندانپزشك مشخص مي كنند و آن هم براساس تجربه اي است كه بدست آورده اند.

كيوان ادامه داد: بعضي از ايمپلنت ها ساده باشند و خيلي كار پيچيده اي نياز نداشته باشند، ممكن است زير يك ميليون تومان بتوان انجام داد.

بیمه در پوشش خدمات دندانی به حداقل ها بسنده کرده است

رضا حسین پور، کارشناس بیمه با بیان اینکه اگر بیمه ها بخواهد پوشش دهند صدها خدمات واجبتر از ایمپلنت است، گفت: بیمه ها باید خدمات پیشگیرانه مانند ترمیم دندان را پوشش دهد. درباره اینکه چرا مردم بی دندان شدند باید کار فرهنگی انجام شود. بیمه در پوشش خدمات دندانی به حداقل ها بسنده کرده است؛ البته این پوشش باید بیشتر شود.

وی ادامه داد: البته در همه جای دنیا بیمه هایی تکمیلی خدمات دندانپزشکی را پوشش می دهند نه بیمه های پایه و در کشور ما نیز چند سالی است بیمه های تکمیلی وارد شدند.

این کارشناس بیمه با طرح این سوال که پوشش داروهای بیماران صعب العلاج مهمتر است یا ایمپلنت دندانی، ادامه داد: قطعا پوشش داروهای صعب العلاج مهمتر از ایمپلنت دندانی است. منابع بیمه محدود و تقاضا نامحدود بوده و این وظیفه دولت است و وظیفه بیمه به تنهایی نیست.

حسین پور بیان کرد: داروهای بیماران صعب العلاج و سرطانی و بسیاری از خدمات ابتدایی را بیمه به علت منابع محدود نمی تواند پوشش دهد اکنون بیاید و ایمپلنت دندانی را پوشش دهد. در سال 1386 مصوب شده بود که بیمه برخی خدمات دندانپزشکی را پوشش دهد ؛ اما اجرایی نشده است و امیدواریم وزیر جدید و شورای بیمه پیگیری کند که چرا این مهم اجرایی نشده است. منابعی به بیمه تزریق شود چرا که بیمه ها 4 تا 6 ماه از دادن مطالبات بیمارستان ها عقب هستند.

وی ادامه داد: منطق درست است و بیمه ها باید بخشی از خدمات دندانپزشکی را متعهد شود؛ اما منابع محدود است. در حال حاضر بیمه بازرگانی وارد این موضوع شده است که این شمشیر دو لبه است یعنی هم خوب است و هم بد؛ چرا که اگر نظارت نباشد ممکن است به مردم آسیب نیز برساند.

این کارشناس بیمه اظهارکرد: امیدوارم نظام سلامت و وزارت بهداشت کاری کند که همچون سایر کشورها دیگر کار مردم به کشیدن دندان نرسد و نیازی به ایمپلنت نباشد.

وی با بیان اینکه تعرفه گذای برعهده بیمه نبوده بلکه بر عهده شورای عالی بیمه است، ادامه داد:شورای عالی بیمه با حضور 11 دستگاه تشکیل می شود و تعرفه گذاری در آن جا رخ می دهد.تعرفه گذاری خدمات دندانپزشکی هنوز تدوین نشده است. بخش خدمات ترمینی و درمانی که منجر به کشیدن دندان می شود زیر پوشش نیست و در نتیجه دندان ها کشیده می شود، به این دلایل قطعاً ایمپلنت دندانی در اولویت پوشش بیمه ای نیست.

این کارشناس بیمه اظهارکرد: شورای عالی بیمه و مسئولان در تعرفه گذاری ها تصمیم می گیرند و منابع دست یک نفر نیست، بلکه دست دولت است و اگر ایمپلنت دندانی اولویت دولت باشد این کار صورت می گیرد.

تدوین تعرفه خدمات دندانپزشکی در حال بررسی است

محمدحسین خوشنویسان، رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه تدوین تعرفه خدمات دندانپزشکی شروع شده و هنوز تمام نشده است، گفت: تدوین تعرفه خدمات دندانپزشکی در دفتر وزارت بهداشت در حال تدوین است. ایمپلنت دندانی به عنوان سطح سه خدمات پیشگیری محسوب می شود. افرادی که به هر دلیلی در سنین بالا دندان های خود را از دست می دهند برای جلوگیری از بیماری های گوارشی باید از ایمپلنت دندانی استفاده کنند، اگر سرمایه گذاری ها در زمان پیشگیری انجام شود مطمئناً تاثیر گذاری بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه در سال 90 بیش از دو میلیون دندان کشیده شده است، اظهارداشت: یک لیست ده آیتمی به عنوان بیسته پایه پیشگیری پیشنهاد شده است و منتظر تشکیل شوارای عالی بیمه هستیم که ان شاء الله تصویب شود می تواند تحول بزرگی باشد.

قیمت بازار از قیمت اداره تجهیزات پزشکی بالاتر است

کاوه سیدان، دبیر انجمن ایمپلنتولوژی با بیان اینکه رنج بالا و پایینی داریم که به آن سمت در حال حرکت هستیم، گفت: باید یک پروتکلی نوشته شود تا به آن سمت حرکت کنیم.

وی ادامه داد: قیمت هایی که در اداره تجهیزات پزشکی مشاهده شده برای ما نیز شگفت انگیز بوده است.

رئیس اظهارکرد: قیمت بازار از قیمت اداره تجهیزات پزشکی بالاتر است. نباید تصور کرد که معضلات آموزشی، درمانی و قیمت گذاری را می توان با یک جلسه حل کرد. در جلسه ابتدای با حضور روسای دندانپزشکی کشور قرار شد کارگروهی تشکیل شود که از نظر کیفیت، کنترل، تعرفه گذاری و ... باید این کارها انجام شود تا به آن قیمت مورد نظر برسیم.

با مشکل کمبود نیرو در کشور مواجهيم

اکبر فاضل، دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: دستیارها تعهدات خود را انجام می دهند و بعد از اتمام دستیاریشان امتحان برگزار می شود که در حوزه دندانپزشکی از سال 60 در کنکور سراسری سهمیه مناطق 1، 2 و 2 می گیریم که افرادی که در سهمیه منطقه 1 هستند یک برابر مدت زمان تحصیل و افرادی که در منطقه2 هستند دو برابر مدت تحصیل تعهد انجام می دهند.

وی با بیان اینکه ما با مشکل کمبود نیرو در سیستم شبکه در کشور مواجه هستیم، ادامه داد: متاسفانه ما از استفاده نیروها و تعهدات آنها در محل های انتخابی خود غافل شده ایم، که با استفاده از این نیروها می توانیم 6 هزار مرکز روستایی و درمانی را در کشور پوشش کامل دهیم.

 

دیدگاه شما