وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 11 مهر 1392 ساعت 08:07   |   کد مطلب: 2561
نتيجه توانمندسازى حاشيه شهر چه شد؟!
رشد 27 درصدى حاشيه نشينى در همدان
رشد 27 درصدى حاشيه نشينى در همدان
معاون فرماندار: شهرداري با فروش زمين درآمدزايي نكند

به گزارش نافع، معضل حاشيه نشينى در همدان روز به روز افزايش پيدا مى كند. مسئولان گزارش مى دهند حاشيه نشيني در همدان از 5 درصد به 32 درصد افزايش يافته است.
پيش از اين فرماندار همدان در مراسم تحليف اعضاى شوراى چهارم شهر همدان گفته بود: همدان تنها شهر مهاجرپذير استان است و مشكل حاشيه نشينى در آن بسيار بارز است و شوراى شهر بايد رسيدگى به اين معضل شهرى را در اولويت قرار دهد.
مهاجر پذيري همدان موضوعى غير قابل انكار است كه به گفته فرماندار همدان اين مهم در سال هاي 85 تا 90 منجر به افزايش جمعيت شهري همدان حدود 10 درصد شده است كه از شهر به شهر يا از روستا به شهر صورت گرفته است. اين در حالى است كه مسئولان در دولت نهم و دهم براى توانمندسازى حاشيه شهر مانور تبليغاتى بزرگى راه انداخته بودند.
حاشيه نشيني از 5 درصد به 32 درصد
در همين حال رئيس شوراي شهر ديروز در ستاد توانمندسازي شهرستان همدان بر مهار وضعيت فعلي توسعه حاشيه شهر تأكيد كرد. رضا ميرزايي با اشاره به اينكه روند توانمندسازي حاشيه شهر همدان طولاني شده است، افزود: حاشيه شهر همدان هلالي شكل توسعه يافته، ولي تنها 5 نقطه از آن را به عنوان پايلوت مشخص كرده اند.
وي از دستگاه هاي خدمات رسان خواست تا پروژه هاي خود را به نوعي اجرا كنند تا در صورت توسعه ساير نقاط حاشيه شهر دوباره كاري صورت نگيرد و حفاري مجدد انجام ندهند.
ميرزايي اعلام كرد: متأسفانه حاشيه نشيني در همدان از 5 درصد به 32 درصد افزايش يافته است كه بايد ساخت و سازهاي غير مجاز مهار شود.
وي با تأكيد بر تعيين تكليف اراضي در معرض ساخت و ساز غير مجاز يادآور شد: اداره كل اوقاف و امور خيريه و اداره كل راه و شهرسازي نبايد مردم را در بلاتكليفي قرار دهند و هر چه سريع تر بايد اراضي در اختيار را تعيين تكليف كنند. شهرداري به تنهايي نمي تواند با اين اقدامات مقابله كند.
رئيس شوراي شهر همدان بر مهار وضع موجود و گسترش توانمندسازي در ساير نقاط حاشيه شهر همدان تأكيد كرد.
شهرداري با فروش زمين درآمدزايي نكند
در ادامه معاون برنامه ريزي و عمراني فرمانداري همدان از توسعه سرطاني حاشيه شهر ابراز نگراني كرد و گفت: 4 ميليارد و  900 ميليون تومان براي توانمندسازي حاشيه شهر اختصاص يافت.
محمدعلي محمدي اظهار داشت: شهرستان همدان مكاني مناسب براي مهاجران شده و اين امر چال شهايي از جمله مسائل اجتماعي را براي شهر همدان ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: توسعه نامتوازن و ناهمگن حاشيه شهر در برخي مناطق به صورت سرطاني در حال رشد است، هم اكنون 12 نقطه حاشيه شهر در همدان شناسايي شده كه تنها 5 نقطه آن براي توانمندسازي مصوب شده است.
محمدي با بيان اينكه بايد در نهايت در مقابل توسعه حاشيه شهر ايستاد، افزود: توسعه نامتوازن شهر براي ما دغدغه و زنگ خطري شده كه نبايد به راحتي از آن عبور كنيم.
وي با انتقاد از اينكه شهرداري با فروش زمين به دنبال درآمدزايي است، تصريح كرد: بودج هاي كه دولت در اختيار شهردار يها قرار م يدهد، محدود است، اما نبايد اين كمبود اعتبار از طريق فروش زمين جبران شود، شورا بايد با تعريف درآمد پايدار براي شهرداري، از اين قبيل مسائل جلوگيري كند.
معاون فرماندار همدان تأكيد كرد: شهرداري بايد به دنبال توليد زمين باشد تا شهر بدون برنامه و مجوز توسعه نيابد. اگر مدام به اين مناطق خدمات ارائه شود توسعه روزافزوني خواهد داشت، اما در صورتي كه برخورد جدي
با آن صورت گيرد ديگر كسي به دنبال ساخت و ساز در اين مناطق نمي رود.
وي اعلام كرد: هم اكنون در قاسم آباد، حسن آباد و علي آباد با مشكل جدي روبه رو هستيم، توسعه بيشتر اينگونه مناطق، شهر را خفه خواهد كرد؛ چراكه شهر همدان براي 50 هزار نفر طراحي شده، ولي 500 هزار نفر در آن سكونت و تردد دارند.
محمدي از عملكرد برخي بنگاه معاملات ملكي در نقاط حاشيه شهر همدان ابراز نگراني كرد و گفت: برخي از اين بنگاه ها خود به تفكيك زمين ها اقدام كرده و با ادعاي داشتن تمامي امتيازها زمين را مي فروشند. اين وضعيت خطرناك و هشداردهنده است.
معاون فرماندار همدان اعلام كرد: 4 ميليارد و 900 ميليون تومان اعتبار براي توانمندسازي 5 نقطه حاشيه شهر همدان از جمله خضر، منوچهري، شهرك ولي عصر(عج)، مزدقينه و حصار امام(ره) در نظر گرفته شده كه لازم است مديران دستگاه هاي مرتبط با داشتن برنامه براي دريافت آن اقدام كنند.
وي يادآور شد: تا پايان برنامه پنجم توسعه يعني سال 94 بايد متوسط سطح خدمات در اين مناطق برابر ساير مناطق شهر باشد.
هزينه بيش از 3 ميليارد شركت گاز در مناطق توانمندسازي
مدير شركت گاز شهرستان همدان نيز از هزينه 3 ميليارد و 389 ميليون توماني اين شركت در 5 منطقه حاشيه شهر خبر داد. محمدرضا زهره وند گفت: از سال 85 تا سال 3 هزار و 459 متر شبكه گذاري و هزار و 35 ،90 علمك در اين 5 منطقه انجام شده است.
واگذاري 53811 انشعاب آب و فاضلاب
مدير آب و فاضلاب شهرستان همدان نيز از هزينه بيش از 9 ميليارد توماني براي توانمندسازي مناطق حاشيه شهر همدان خبر داد.  حسين آذرتكين گفت: 67 هزار و 251متر شبكه توزيع آب و جمع آوري فاضلاب با هزينه 9 ميليارد و 131 ميليون تومان در 5 منطقه توانمندسازي انجام شده است.
وي تصريح كرد: در منطقه مزدقينه 7 هزار و 354 متر شبكه جمع آوري فاضلاب، 2 هزار و 724 متر شبكه توزيع آب، 513 انشعاب فاضلاب و 676 شبكه توزيع آب با هزينه يك ميليارد و 270 ميليون تومان انجام شده است.
آذرتكين اضافه كرد: در حصار امام(ره)  7 هزار و 293 متر شبكه جمع آوري فاضلاب، 8 هزار و 185 متر شبكه توزيع آب، 7 هزار و  602 انشعاب آب و 7 هزار و 220 انشعاب فاضلاب ايجاد شده است.

منبع:ایسنا

 

 

 

 

دیدگاه شما