وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 11 مهر 1392 ساعت 06:24   |   کد مطلب: 2554
رفاقت قبل از ازدواج به شناخت منجر می‌شود؟
حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با اشاره به اینکه اسلام در عین حال که برای دوستی با هم جنس ارزش قائل است رفاقت با جنس مخالف و رفاقت های قبل از ازدواج را حرام می داند، گفت: این رفاقت ها هم حرام است و هم این که روشن کننده و کمک کننده شناخت نیست.

به گزارش نافع، حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی در برنامه یاد خدا که هر روز از شبکه قرآن و معارف به روی آنتن می رود اظهار داشت: اسلام برای دوستی با هم جنس آن قدر ارزش قائل است که اگر دو فرد بیش از ۲۰ سال با یکدیگر دوست باشند پس از آن حق و حقوق خویشاوندی نسبت به یکدیگر پیدا می کنند. به همین دلیل برای انتخاب دوست نیز بسیار اهمیت می دهد. زیرا در روایات آمده که در قیامت اولین سؤالی که می پرسند این است که رفیق و همنشینت چه کسی بوده است. بنابراین باید دوستانی را انسان انتخاب کند که بتواند این سؤال را در قیامت با افتخار جواب دهد.

وی ادامه داد: اسلام در عین حال که برای دوستی با هم جنس ارزش قائل است رفاقت با جنس مخالف و رفاقت های قبل از ازدواج را حرام می داند. این رفاقت ها هم حرام است و هم این که روشن کننده و کمک کننده شناخت نیست. چون فضای رفاقت با فضای زندگی بسیار متفاوت است و افراد می توانند در مدت دوستی اخلاق خود را به راحتی پنهان کنند. البته صحبت قبل از ازدواج را مطلقا نفی نمی کنیم بلکه آن را در قالب دوستی اشتباه می دانیم. زیرا به گفته امام علی (ع) با روش غلط نتیجه درست گرفته نمی شود و رفاقت قبل از ازدواج نیز روش غلط شناخت می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی افزود: در مسئله خواستگاری اصولی وجود دارد که باید رعایت شود متأسفانه تمام حرف هایی که بین دو طرف زده می شود انتظاری است و گاهی بسیاری از وعده ها عملی نمی شود و به طور قطع با این وعده ها و انتظارات شناخت میسر نخواهد شد. باید جوان ابتدا ملاک و هدف زندگی اش را مشخص کند و بعد طبق آن هدف، دقت کند که آیا خصوصیاتی که در فرد مقابل هست آن هدف را تأمین می کند یا خیر.

وی با تأکید بر این نکته که ما باید به جای رنگ و لعاب های زندگی سازه محکم زندگی مان را بر اساس دستورات دینی بسازیم تصریح کرد: باید بدانیم که از نظر اسلام کانون خانواده محلی برای ارتقا و رسیدن به خداوند است و انسان با این نگرش می تواند به واسطه این کانون به سمت خدا ارتقا پیدا کرده و در خانواده نیز علاقه را به مودت که علاقه ثابت و شدید است تبدیل کند و این همان چیزی است که خداوند در قرآن آورده است.

منبع:افکارنیوز

 

 

 

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت