واییل بعد از امضای توافق نامه با بیان این که مسلمانان بخشی مهمی از جامعه ساکسونا را تشکیل می دهند تاکید کرد: در گذشته چهره ای منفی از مسلمانان در جامعه شکل گرفت و دولت از طریق امضای این توافق نامه درصدد بود احترام خود را به پیروان این دین ابراز نماید.
کلیچ نیز تصریح کرد: تاکنون چنین توافق نامه ای در هامبورگ و برمن نیز امضا شده است.
حدود 6.7 درصد از ساکنان ایالت ساکسونا را مسلمان تشکیل می دهند و این توافق نامه به مسلمانان حقوقی مساوی با سایر پیروان ادیان از جمله مسیحیان و یهودیان می دهد.
در جلسه امضای توافق نامه « کونیلیا روندت» وزیر امور اجتماعی و بهداشت و همچنین « بلت نجاد اونای» از اعضای مجلس شورای ایالت نیز حضور داشتند.
حتی برای اولین بار در آلمان شبکه دولتی و ملی کشور؛ «NDR»، اقدام به تهیه برنامه ای برای آشنایی با اسلام و تصحیح مفاهیم موجود علیه اسلام کرد.
برنامه تلویزیونی مذکور که به زبان آلمانی پخش خواهد شد «منبر جمعه» نام دارد.
«کلاوس روک» مجری برنامه تصریح کرد: مجموعه تلویزیونی در تلاش است تا زمینه های نزدیکی میان شهروندان و اسلام را فراهم کرده و آنان را با زندگی مسلمانان که بیش از 4 میلیون نفر هستند آشنا سازد.
وی در ادامه تاکید کرد: وجود چنین برنامه هایی به دلیل عدم شناخت مردم آلمان از آموزه های اسلامی به ویژه در مساجد ضرورت دارد.
به عنوان نمونه تنها برخی از مردم آلمان از تفاوت های موجود میان مذاهب مختلف اسلامی اطلاع دارند.
کلاوس با تاکید بر این که برنامه منبر جمعه در تلاش است تا مفاهیم نادرست موجود علیه اسلام را تصحیح نماید، بیان کرد: بسیاری از رسانه های گروهی چهره ای بسیار متفاوت با واقعیت به مردم ارائه داده اند و اسلام را با خشونت و تروریسم مرتبط کرده اند.
برنامه تلویزیونی مذکور دارای دو مجری خواهد بود که هر دو غیر مسلمان هستند، اما در مورد میهمانان برنامه اطلاعات چندانی در دست نیست.
شیعه نیوز هم درباره گسترش اسلام در آلمان خبر داد: از حدود یک سال پیش تدریس دین اسلام در 44 مدرسه ابتدائی در ایالت راین وستفالن آلمان به صورت آزمایشی آغاز شد.
خانم سلیفا لورمان وزیر آموزش و پرورش این ایالت پس از گذشت یک دوره یک ساله از این طرح میگوید: علی رغم تمام سختیهایی که با آن روبرو بودهایم اما از انجام آن بسیار خرسندم.
وی میگوید: این طرح در راستای تصمیمات دولت در احترام به حقوق شهروندان مهاجر مقیم آلمان و فراهم آوردن فرصتی برای دانش آموزان مسلمان جهت فراگیری دین خود اجرا می شود همانگونه که دانش آموزان ادیان دیگر نیز از آن برخوردارند.
وی افزود: در حال حاضر شورای هماهنگی مسلمانان آلمان در این آموزش با ما همکاری می کند و به سوال های دینی مطرح شده پاسخ می دهد، و مشکلی که سالها با آن روبرو بوده ایم به این وسیله حل شده است. علی رغم اینکه مجموعه ما هنوز آنچنان بزرگ نیست اما من از خوشحالی دانش آموزان بسیار شگفت زده ام افتخار آنها به فراگیری اسلام با زبان آلمانی به آنها قدرت می بخشد؛ همانگونه که این دانش اموزان می توانند آموخته های خود را به والدین و همسایگان آلمانی خود انتقال دهند و این یعنی اینکه مسمانان در این ایالت مورد قبول واقع و در جامعه ادغام شده اند.
وی در خصوص مذاهب مختلف اسلام و چگونگی تدریس آن در مدارس گفت: مفاد آموزش های اسلامی در این مدرسه را من تعیین نمی کنم بلکه شورای هماهنگی مسلمانان آلمان مسئول این امر است و این شورا پس از مشورت و بررسی، نمونه ای ارائه می دهد.
منبع:دانا
دیدگاه شما