به گزارش نافع، متوليان امور در استان همدان به عنوان ميزبان بيستمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان اين روزها در تكاپو هستند تا با ارائه بهترين ظرفيتها در استان، روزهايي متمايز را در آخرين هفته مهرماه سال 1392 رقم بزنند.
از آنجا كه معاون سياسي امنیتی استانداری، قائممقام بيستمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان است، جلسه ياد شده در دفتر اين معاونت و به ریاست استاندار تشكيل شد. تعداد افراد حاضر در جلسه نیز موید اهميت این رویداد بینالمللی است.
با جشنواره بايد فرهنگ را صادر كنيم
معاون سياسي امنيتي استانداری در این جلسه به اهميت برپایی جشنواره بينالمللي تئاتر در همدان اشاره و تأكيد كرد: وظيفه برگزاري و چگونگي كيفيت برنامهها در اين جشنواره برعهده يك ارگان يا سازمان خاص نيست بلکه مربوط به تمام ارگانها و سازمانها در استان همدان است.
عليرضا قاسميفرزاد جشنواره بينالمللي تئاتر را تريبوني براي معرفي فرهنگ، تاريخ و داشتههاي استان دانست و خطاب به ارگانهاي حاضر در جلسه گفت: برگزاری جشنواره يك كار فرهنگي است. هنر تئاتر ظرافت خاصي دارد كه در صورت توأم شدن با گفتار و رفتار در هويت ايران اسلامي ميتواند معرف داشتههاي ما در سطح ملي و بينالمللي باشد.
قاسميفرزاد با بيان اينكه تئاتر، زمينههای مناسب فرهنگي و تربيتي را فراهم ميكند، افزود: هنر تئاتر بايد در راستاي القا و انتقال فرهنگ ارزشي به كودكان و نوجوانان گام بردارد و با توجه به حضور ميهمانان خارجي، اين جشنواره بايد به شايستگي برگزار شود تا هنرمندان خارجي به عنوان سفيران فرهنگي، فرهنگ ايران اسلامي را به كشور خود منتقل كنند.
اين مقام مسئول، جشنواره را ابزاري براي صادر كردن فرهنگ دانست و تأكيد كرد: يكي از عرصههايي كه ما ميتوانيم از طريق آن فرهنگ را با آثار كودكانه انتقال دهيم همين جشنواره تئاتر است.
قاسميفرزاد در ادامه گفت: انتظار ما اين است كه دستگاههاي ذيربط با تمام توان، پاي كار در جشنواره باشند اما متأسفانه ميبينيم در ارگانهایی که میتوانند بیشترین تأثیر را در این خصوص داشته باشند بخصوص صدا و سیما به دلیل مسائل مالي، وظايف اصلي تحت شعاع قرار ميگیرد. اين در حالي است كه در حوزه فعاليت فرهنگي نبايد مباحث مادي مطرح باشد.
قاسميفرزاد اعلام كرد: در زمينه تأمين اعتبار مورد نياز جشنواره دستگاهها باید وارد عمل شوند چراكه اين ادارهكل به تنهايي نميتواند هزينههاي مورد نياز این جشنواره را تأمين كند و براي انعكاس ملي جشنواره تئاتر از صدا و سيما منبع مالي نياز است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری با انتقاد از صدا و سيما در انعكاس كشوري جشنواره تئاتر افزود: صدا و سيما بايد در برگزاري جشنواره همكاري لازم را داشته باشد چراكه اين جشنواره فعاليتي فرهنگي بوده و رسالت صدا و سيما نيز فرهنگسازي است و نبايد تنها به فكر تجارت باشد.
وي اضافه كرد: برخي دستگاههاي فرهنگساز امروز به مسائل حاشيهاي پرداختهاند در حالي كه رسالت اصلي آنها فرهنگسازي است.
جشنواره از عید تا عید
در اين نشست مدير اجرايي بيستمين جشنواره بينالمللي تئاتر نیز با مروري دوباره بر برنامههای جشنواره استاني از برپایی جشنواره و تفكيك بخش خردسال و افتتاح پلاتوي شهيد آويني براي نخستین بار خبر داد و گفت: امسال 6 هزار جلد كتاب ويژه كودكان در 10 مكان افتتاحيه جشنواره توزیع خواهد شد. وی پیشبینی کرد حدود 200 هزار نفر در مراسم افتتاحيه این جشنواره حضور یابند.
خسرو بيات همچنين به نقل از رئيس اسیتج جهاني عنوان كرد: اين جشنواره در سطح كيفي بالايي ارزيابي شده است.
در اين نشست مسئولان و نمايندگان ديگر ارگانها و سازمانهاي عضو ستاد با ارائه برنامههاي متعدد، سهم حضور خود در جشنواره را تعيين كردند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان در اين جلسه گفت: در بيستمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان ۴۰۰ ميهمان داخلي و خارجي از 7 كشور حضور دارند.
بيات افزود: جشنواره بيستم تنها متعلق به اداره كل فرهنگ و ارشاد نيست و به تمامي استان تعلق دارد بنابراين مسئولان استان همدان باید از مديران كشوري براي شركت در اين جشنواره دعوت كنند.
وي تأكيد كرد: زيرساختهاي فرهنگي براي برگزاري جشنواره تئاتر استان همدان بسيار مناسب بوده و وضعيت بهتري را نسبت به ديگر استانهاي كشور شاهدیم.
مدير اجرايي بيستمين جشنواره تئاتر كودك و نوجوان استان همدان گفت: جشنواره امسال بين دو عيد قربان و عيد غدير برگزار خواهد شد و افتتاحيه آن در ۱۰ نقطه شهر كه شامل نقاط محروم و پرجمعيت است، به صورت مردمي برگزار میشود.
منبع:همدان پیام
دیدگاه شما