به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نافع، محمدرضا ابراهیمی صبح دیروز سه شنبه در جشن سنتی گردو تکانی در تویسرکان، کیفیت نوع گردوی خاص تویسرکانی را درجه یک عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه گردو از محصولاتی است که به دلیل خاصیت ژنتیکی از نظر شکل، کیفیت و باردهی در سال های مختلف تغییر می کند، اصلاح باغات گردو برای ثابت ماندن و یا افزایش کیفیت را ضروری دانست.
ابراهیمی با اشاره به نقش گردو و صنایع تبدیلی مربوط به آن در رشد و توسعه اقتصادی شهرستان تویسرکان و استان ، افزود: آموزش کشاورزان و باغداران و همچنین ترغیب آنان به استفاده بهینه از آب و روش های مکانیزه همچون آبیاری قطره ای، می تواند در بالا بردن کیفیت و افزایش تولید گردوی شهرستان مؤثر باشد.
وی استفاده از طرح سرشاخه زنی بخصوص اجرای طرح توسعه گردو از طریق کاشت نهالهای پیوندی را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید این محصول گرانبها و اقتصادی در استان عنوان و خاطر نشان کرد: یکی از مراکز تحقیقاتی کشور تولید نهالهای پیوندی ایستگاه تحقیقاتی تویسرکان است که در واقع این ایستگاه، اولین ایستگاه تحقیقاتی کشور در این زمینه است.
قائم مقام جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: استان همدان با دارا بودن ۱۸ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات گردو و با تولید سالانه ۵۷ هزار و ۷۰۰ تن گردو رتبه نخست تولید انواع گردو در کشور را دارد.
ابراهیمی با بیان اینکه استان همدان از نظر سطح زیر کشت گردو بعد از استان کرمان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است، از تولید ۱۵ درصدی گردوی کشور در استان همدان خبر داد و افزود: ۳۰ درصد گردوی استان در شهرستان تویسرکان تولید می شود.
وی متوسط تولید گردو در هر هکتار در کشور را دو هزار و ۳۷۹ کیلوگرم و در استان همدان سه هزار و ۱۰۰ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: شهرستان تویسرکان با چهار هزار کیلوگرم متوسط تولید گردو در هر هکتار، رقم قابل توجهی در این زمینه نسبت به متوسط تولید گردو در هر هکتار در کشور را به خود اختصاص داده است.
دیدگاه شما