وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 9 مهر 1392 ساعت 07:22   |   کد مطلب: 2480
مديركل ارشاد در كميسيون اجتماعى استان:
مخالف شادى و نشاط نيستيم
مخالف شادى و نشاط نيستيم
در اين كميسيون بر اجراى قانون ممنوعيت به كارگيرى اسامى و اصطلاحات بيگانه بر سردر مغازه‌ها تاكيد شد

به گزارش نافع، طي چند سال اخير رخنه فرهنگ هاي غير خودي را م يتوان به سادگي از اسامي انتخابي براي افراد و سردر مغازه ها، مراكز تجاري و خدماتي مشاهده كرد، به طوري كه زبان و ادبيات فارسي در چنين فضايي به سختي نفس مي كشد كه در اين ميان، بي توجهي شهروندان و برخى از مسئولان، قابل تأمل است.
در سال 75 قانونى براى جلوگيرى از استفاده از نمادها و اسامى بيگانه در سردر و عنوان مغازه ها تصويب شد اما همچنان شاهد استفاده از اسامى بيگانه در سردر برخى مغازه ها هستيم.
انتخاب اسامي خارجي و بيگانه براي مغازه ها، مراكز تجاري و خدماتي و شهري، بي شك در سلامت رواني شهروندان تأثيرگذار هستند.
اسامي كه طبق سلايق فروشندگان و يا صاحبان مغازه ها انتخاب شده يا مي شود و بدون كمترين نظارت و قيد و بندي از زبان هاي مختلف بخصوص انگليسي بر سر در مغازه ها نقش بسته و محيط شهرها را به محاصره زبان و فرهن گهاي بيگانه درمى آورد.
اين در حالي است كه طبق قوانين مطروحه، متن نوشتاري و تصوير مورد استفاده در تبليغات شهري از جمله پيكر هها و سازه هايي كه طبق ضوابط فني شهرداري؛ طراحي، اجرا و بر سر در مغازه ها يا روي نماي عمومي ساختما نها و اماكن و محوطه آنها براي معرفي كاربري مكان و يا محصول به صورت مجزا يا توأم نصب مي شود، مشمول قانون منع به كارگيري اسامي، عناوين و اصطلاحات بيگانه است.
بر اساس قانو ن ممنوعيت به كارگيرى اسامى ، عناوين و اصطلاحا ت بيگانه ، مجمع امور صنفى موظف است به هنگام صدور مجوز نصب تابلو براي فروشگا هها يا اماكن جديد يا فروشگا هها و اماكني كه قصد تغيير تابلوي خود را دارند، مفاد اين دستورالعمل را رعايت كرده و در صورت ابهام در خصوص اسامي؛ عناوين و اصطلاحات را از ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استعلام كند.

در همين راستا اعضاى كميسيون ارتقاى امنيت اجتماعى استان روز گذشته در دفتر معاون سياسى امنيتى استاندارى همدان گرد هم آمدند تا بار ديگر آيي ننامه اجرايى قانون ممنوعيت به كارگيرى اسامى، عناوين و اصطلاحات بيگانه را مرور كنند.
اعضاى اين كميسيون را معاون سياسى امنيتى استاندارى، مديركل امور اجتماعى استاندارى، مدير كل ارشاد، اماكن، آموزش و پرورش، اداره اطلاعات، صدا و سيما و... تشكيل م ىدهد. اما نكته قابل تأمل، حضور نداشتن مديران مجمع امور صنفى شهرستان و سازمان صنعت، معدن و تجارت در اين جلسه بود به طورى كه جاى خالى اين مديران مورد انتقاد برخى از اعضاى شرك تكننده در جلسه قرار گرفت چراكه در بحث قانون ممنوعيت به كارگيرى اسامى بيگانه، مجمع امور صنفى به عنوان دستگاهى كه مجوز صادر مى كند، نقش بسزايى دارد.
در اين جلسه كه دو محور مهم داشت ابتدا به قانون ممنوعيت به كارگيرى اسامى، عناوين و اصطلاحات بيگانه پرداخته شد و بعد از جم عبندى اين موضوع، محور دوم جلسه در خصوص اجراى برنام ههاى فرهنگى و هنرى در
سال نهاى غير استاندارد مورد بحث و تبادل نظر حاضران قرار گرفت. توجه ويژه به موضوعات فرهنگى، گرفتن استعلام از ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي در در خصوص اسامي، عناوين و اصطلاحات كه بر سردر مغاز هها استفاده مى شود، تشكيل كميته اى در اين زمينه مركب از ارشاد اسلامى، اماكن، نيروى انتظامى، شهردارى، صدا و سيما، مجمع امور صنفى، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بسيج اصناف براى پرداختن به موضوع واژ هها و كلمات و فرهنگسازى آن (البته به صورت اقناعى نه با زور و فشار)، خوددارى دستگا هها و نهادها از در اختيار گذاشتن مكا نها بدون مجوز اماكن و ارشاد اسلامى، برگزارى برنام ههاى فرهنگى در اماكن استاندارد با تأييد و نظارت ارشاد اسلامى -علاوه بر نظار تهايى كه ديگردستگا هها دارند- و تهيه بانك اطلاعاتى از سال نها و تالا رهاى استاندارد استان توسط ارشاد و نيروى انتظامى از مصوبات جلسه روز گذشته بود.
يكى از نكات مد نظر معاون سياسى امنيتى استاندارى در خصوص استفاده از عناوين نامتعارف در مراكز تجارى يا سردر مغاز هها اين بود كه به طور حتم بايد واژه هاى فارسى و مأنوس براى سردر مغاز هها استفاده شود همچنين اين واژ هها با شغل و خدماتى كه در آن محل ارائه مى شود، تناسب داشته باشد.
عليرضا قاسمى فرزاد در اين جلسه بر اين نكته هم تأكيد داشت كه عناوين و واژ ههايى كه انتخاب م ىشود بايد با هويت و فرهنگ ايرانى اسلامى نيز همخوانى داشته باشد.
به اعتقاد وى، ماهيت و ذات هر ملت به فرهنگ آن ملت بستگى دارد و اگر فرهنگ را از يك كشور بگيرند ديگر آن كشور، محتوايى نخواهد داشت.
قاسمى فرزاد افزود: دشمن همواره به دنبال هجم ههاى فرهنگى است و با استفاده از واژ هها و عبارات به دنبال تغيير در جامعه اسلامى است.
وى در ادامه از مبلمان شهرى و تأثير آن در ايجاد احساس آرامش در شهروندان سخن گفت و افزود: ساختار مبلمان شهرى تأثير مستقيم بر روح و روان و تفكر افراد جامعه دارد بنابراين شهردارى در بحث معابر و تابل وها بايد به نگا ههاى ارزشى، هماهنگى و توازن؛ توجه داشته باشد چراكه ما از فرهنگ بسيار غنى برخوردار هستيم. همچنين در بعضى مغاز هها نوع دكوراسيون و عك سها همه بيانگر اين است كه ذهن فرد وابستگى خاصى به هويت غير از خود دارد و در واقع م ىخواهند خود را شبيه به كسانى كنند كه هيچگونه شباهتى با ما ندارند.
قاسمى فرزاد همچنين به اين نكته اشاره كرد كه چرا در خصوص فردى كه م ىخواهيم به عنوان مغازه دار از وى استفاده كنيم موضوعاتى مانند تشخيص هويت را در نظر مى گيريم اما هيچوقت در خصوص واژه و كلماتى كه استفاده مى كند حساسيت نشان نمى دهيم.
وى از مجمع امور صنفى و سازمان صنعت، معدن و تجارت خواست كه به اين بحث مهم فرهنگى توجه داشته باشند چراكه ما در جامعه اسلامى زندگى مى كنيم.
اجراي برنامه هاي هنري و فرهنگي در سالن هاي استاندارد انجام شود
معاون سياسى و امنيتى استاندارى همدان در خصوص اجراى برنام ههاى فرهنگى و هنرى در سال نهاى غير استاندارد هم گفت: هنر از مؤلف ههايى است كه در فرهنگ ما جايگاه ارزشمندى دارد و مى تواند به تقويت هويت و بنيان اعتقادى يك كشور كمك كند. بنابراين مكانى كه قرار است اين هنر در آن اجرا بشود بايد حداق لها و استاندارد لازم را داشته باشد.
كار فرهنگى بايد پيوست هاى لازم را داشته باشد
قاسمى فرزاد با بيان اينكه كار فرهنگى بايد پيوس تهاى لازم را داشته باشد، گفت: توجه به مسائل ايمنى، انتظامى و امنيتى، بهداشت، نور، صندلى و خدمات جانبى مناسب در سال نهاى اجراى برنامه از جمله مواردى است كه بايد به آن توجه شود.
قاسمى فرزاد ادامه داد: ما از اداره ارشاد م ىخواهيم با همكارى صدا و سيما و اصحاب رسانه در اين زمينه اطلاع رسانى و فرهنگسازى كند كه به عنوان مثال اگر مخالفتى با اجراى يك برنامه شد، ابعاد مختلف مد نظر باشد و ذهن مردم معطوف به ديگر موضوعات نشود چراكه ما به دنبال مناسب سازى فضا هستيم و هيچ وقت دنبال ايجاد انقباض نخواهيم بود البته با مواردى كه با بنيا نهاى فكرى ما و اعتقادات ما مغايرت داشته باشد صد درصد برخورد خواهد شد.
تأكيد بر استانداردسازى قيمت سالن ها

قاسمى فرزاد به استانداردسازى قيمت سالنها هم تأكيد كرد و گفت: اين سال نها را مى توان بر اساس معيا رها درج هبندى كرد.
نيازهاى مردم را نمى توان خفه كرد
مديركل اجتماعى استاندارى همدان نيز در اين نشست نكات خوبى را مطرح كرد. از ديدگاه حسن رضانيا، شهر كانون اصلى توليد فرهنگ است و نمى توان به راحتى از كنار اتفاقاتى كه در آن مى گذرد، گذشت و بدون اتكا به نقطه نظرات كارشناسى و يافت ههاى علمى به مباحث اجتماعى و فرهنگى نمى توان ورود پيدا كرد و هر تصميمى كه قرار است گرفته شود بايد مبتنى بر صبر، حوصله و آرامش باشد چراكه كار فرهنگى و اجتماعى با كار سياسى و امنيتى فرق مى كند.
كسانى كه از اسامي پسنديده استفاده كرده اند ، تشويق شوند
وى از تشويق و معرفى مغازه دارانى كه عناوين مناسب براى مراكز يا مغازه خود انتخاب مى كنند، سخن گفت و
اين كار را در جذب افراد به سمت استفاده از اسامى متعارف، مؤثر دانست.
به اعتقاد رضانيا اگر دستگا ههاى فرهنگى در اجراى برنام هها ورود پيدا كنند، اين روند اجازه نم ىدهد كه برگزارى  چنين مراسمى به دست نااهلان بيفتد. وى با بيان اينكه مردم به اجراى چنين برنام ههايى نياز دارند، گفت: نيازهاى مردم را نمى توان خفه كرد و نيازهاى فرهنگى را بايد فرهنگى پاسخ داد.
كار فرهنگى كردن دل شير مى خواهد
وى تصريح كرد: كار فرهنگى كردن دل شير م ىخواهد و كار هر كسى نيست. آرامش و فكر فرهنگى نخستين شاخصه يك متولى فرهنگ است و كسى كه فكر امنيتى، سياسى و اقتصادى دارد نمى تواند متولى امور فرهنگى باشد چراكه كار فرهنگى نيازمند آرامش است.
مديريت فرهنگى استان يك مديريت باز و مثبت نگر است
رضانيا در مورد اجراى برنام ههاى فرهنگى و هنرى در سال نهاى غير استاندارد هم اينگونه اظهار نظر كرد: در حال حاضر مشكل اين است كه فضا نداريم و فضاهاى موجود پاسخ مردم را نم ىدهد و اگر چند دستگاه فرهنگى دست به دست هم بدهند تا فضاى استاندارد 2 يا 3 هزار نفرى ايجاد شود از مشكلات كاسته خواهد شد.
وى از اداره ارشاد دفاع كرد و افزود: مديريت  فرهنگى استان يك مديريت باز و مثبت نگر است كه به دنبال پاسخگويى به نيا زهاى مردم مى باشد. مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان همدان نيز گفت: با وجود تصويب قانونى در جهت جلوگيرى از استفاده از نمادها و اسامى ، بيگانه در سردر و عنوان مغاز هها در سال 75
همچنان شاهد استفاده برخى اسامى بيگانه در سردر برخى مغاز هها هستيم.
خسرو بيات ادامه داد: اگر مغازه اى قبل از تصويب اين قانون اقدام به راه اندازى مغازه اى كرده بايد اسمى جديد براى مغازه خود در نظر بگيرد و اسم قديمى مغازه را به مدت 2 سال زير نام جديد نصب كند تا شهروندان در اين مدت با نام جديد آشنا شوند.
بيات تصريح كرد: در راستاى جلوگيرى از به كار بردن اسامى نامتعارف، مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامى استان تذكراتى را داده است اما سازمان صنعت، معدن و تجارت و مجمع امور صنفى شهرستان بايد با هماهنگى در اين زمينه با جديت ورود يابند.
وى همچنين گفت: عدم اجراى برنام ههاى هنرى در سال نهاى غير استاندارد در سال 88 مصوب شد و ويژگ ىهاى سالن استاندارد نيز تدوين شده است كه اميدواريم هيچيك از دستگاه هاى اجرايى در اين زمينه دخالت نكنند.
بيات تأكيد كرد: برخى افراد تصور مى كنند در هر سالني بويژه سال نهاى ورزشى مي توان برنام ههاى فرهنگى و هنرى اجرا كرد در حالى كه برگزارى اينگونه برنام هها در فضاى غير استاندارد، آسي بهايى به همراه دارد و گاهى ممكن است افراد با حوادث روبه رو شوند.
اصل برنامه هاي فرهنگي و هنري بر مبناي آرامش است
بيات گفت: برنام ههاى فرهنگى و هنرى بايد در محيطى آرام برگزار شوند چراكه اصل برگزارى اينگونه برنام هها بر مبناى آرامش است.
برخي از اجراى برنامه هاي هنري و فرهنگي، هدف مادي دارند
وى گفت: سال نهاى خوبى در همدان وجود دارد اما برخى برگزاركنندگان تنها با هدف بهره مالى اقدام به برگزارى كنسرت ، سيرك و ساير برنام ههاى فرهنگى مى كنند. مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان گفت: ما مخالف شادى و شور و نشاط مردم نيستيم اما بايد آرامش مردم نيز تأمين شود و ابتدا به اين موضوع توجه شود در غير اين صورت از برگزاري برنام ههاى بي كيفيت بايد جلوگيري شود.
اداره ارشاد متولى برگزارى برنامه هاى فرهنگى
بيات با بيان اينكه اداره ارشاد متولى برنام ههاى فرهنگى استان است، گفت: هيچ مجموعه اى در نحوه برگزارى برنام ههاى فرهنگى حق اظهار نظر ندارد. وى افزود: اگر در حين برگزارى يك برنامه فرهنگى مشكلى پيش آيد همه ارشاد را مقصر مى دانند و منتظر جواب از سوى اين مجموعه هستند. پس اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان به عنوان متولى اصلى برنام ههاى فرهنگى اجازه اظهار نظر را به هيچ مجموعه اى نخواهد داد. در ادامه اين نشست، اعضاى كميسيون به بيان ديدگا ههاى خود در خصوص دو محور جلسه پرداختند.
استفاده از اسامي در اماكن تجاري متناسب با فرهنگ اسلامي باشد
حجت الاسلام على مراد كيانى، معاون فرهنگى سازمان تبليغات اسلامى استان همدان نيز در اين جلسه گفت: برخى اس مها ريشه ايرانى دارد در حالى كه متناسب با فرهنگ ما نيستند بنابراين نبايد تنها بر روى استفاده از واژ ههاى ايرانى تأكيد شود بلكه بايد متناسب با فرهنگ اسلامى نيز باشد.
هيچ يك از اتحاديه ها نظارت و بازرسي نمي كنند
نماينده اداره اماكن نيروى انتظامى استان نيز از وجود 54 اتحاديه امور صنفى در همدان خبر داد و گفت: هي چيك از اتحادي ههاى امور صنفى در حوزه بازرسى فعال نيستند و به جواز كسب بازاريان و تابلوها توجهى نمى كنند. وى گفت: متوليان واحد صنفى قبل از صدور پروانه كسب از كسبه، تعهدات لازم را براى انتخاب اسم مناسب درخواست كنند در غير اين صورت بايد از ارائه مجوز به آنها جلوگيرى شود.
صدور 2 هزار اخطاريه توسط شهردارى به اماكن تجارى
احمد جعفرپور معاون خدمات شهرى  شهردارى همدان از صدور 2 هزار اخطاريه در 6 ماهه اول امسال توسط مجموعه شهردارى  به اماكن تجارى خبر داد و افزود: در نيمه اول امسال، 2 هزار اخطاريه صادر شده همچنين در اين راستا 277 تابلو نيز تغيير داده شده كه علت عمده آن، استفاده از اسامى نامتعارف و محل قرارگيرى آنها بوده است.
احسان قنبري، معاون سياسى و اجتماعى فرماندارى همدان نيز در اين جلسه گفت: استفاده درست از اسامى، موضوعى بسيار مهم است چراكه برخى بازاريان، اسامى پيامبران و اس مهاى مقدس را بر روى مغاز ههايى مى گذارند كه هيچ سنخيتى با نوع فعاليت آنها ندارد كه اين نوع استفاده نيز اشتباه بوده و بايد در اين زمينه بررسى بيشترى شود.

منبع:همدان پیام

 

 

 

 

دیدگاه شما