این روزها علاوه بر مشکل کمآبی و نبود پول و اعتبار در استان و به نتیجه نرسیدن برخی پروژهها و در آخر کنار گذاشتن آن، آتشسوزی باغات هم به این پروسه اضافه شده و شاهد از بین رفتن فضای سبز همدان هستیم.
مسئولان به مقابله با این موضوع تأکید دارند و خواستار رسیدگی دستگاههای متولی هستند اما این روند، کنترل که نمیشود؛ هیچ، هر روز بر آمار تخریب و آتشسوزی در همدان اضافه میشود.
در آخرین اظهار نظرها استاندار وضعيت باغات و فضاي سبز همدان را نامطلوب عنوان کرده و گفته است: تغيير كاربري باغات و فضاي سبز به فضاهاي تفريحي و مسكوني بايد بر اساس طرح جامع شهری صورت بگيرد و اگر به همين منوال روند تغيير كاربري باغات پيش برود و درختان جاي خود را به ساختمانهاي سر به فلك كشيده بدهند، همدان اين مزيت گردشگري خود را از دست خواهد داد.
آزاد میگوید: برخي با به آتش كشيدن باغات و رسيدگي نکردن به آنها، باغها را از بين ميبرند و به دنبال تغيير كاربري آن هستند كه در این خصوص، حوزه عمراني استانداري و شهرداري و شوراي شهر بايد در حفظ و حراست باغات و فضاي سبز اقدام كنند.
طرح جامع شهری نیاز همدان برای تغییر کاربریهاست، اما به گفته فرماندار همدان "نقشه جامع مديريت بحران" گمشده همدان است.
حسن قهرمانیمطلق در شورای هماهنگی مدیریت بحران همدان با اشاره به اهمیت نقشه جامع مدیریت بحران در هر شهری این مهم را گمشده شهرستان همدان عنوان کرده است. به گفته وی 455 مورد آتشسوزي عمدی در 6 ماه اخير در باغات شهرستان همدان روي داده است.
وی ادامه داد: در 6 ماهه اخير آتشنشاني همدان يك هزار و 335 عمليات انجام داده كه از اين ميزان 45 مورد مربوط به تصادفات، 89 مورد نجات حيوانات و 69 مورد نجات از آسانسور بوده است.
از بين رفتن گونههای نادر گياهي
فرماندار شهرستان همدان با اشاره به اينكه 74 مورد اطفاي حريق در مناطق مسكوني و 46 مورد در مناطق تجاري توسط كاركنان آتشنشاني همدان انجام شده، افزود: آتشسوزي در فضاي باغات باعث از بين رفتن گونههای نادر گياهي و جانوري شده است.
قهرمانيمطلق گفت: 347 مورد از آتشسوزیها غير عمد بوده و علت 21 مورد نيز هنوز مشخص نشده است.
وي با اشاره به اينكه آتشنشانان همدان در 402 مورد عمليات امداد و نجات شركت کردهاند، افزود: آتشنشانان 906 مورد اطفای حریق انجام دادهاند.
"نقشه جامع مديريت بحران" گمشده مديريت همدان
قهرمانيمطلق با اشاره به اينكه گمشده مديريت همدان، نقشه جامع مديريت بحران است، عنوان كرد: اولويت ايجاد چنين نقشهاي ابتدا در شهر همدان است چراكه داراي تراكم جمعيت بالاتري به نسبت ديگر شهرها بوده و همينطور بافت فرسوده بیشتری دارد.
فرماندار شهرستان همدان با اشاره به اينكه بايد جامعه هدف مديريت بحران گسترش يابد، ادامه داد: دخالت نابجا در زمان وقوع حوادث بزرگ موجب كندي در امدادرساني خواهد شد.
قهرمانيمطلق افزود: با توجه به از دست دادن 26 درصد از آب و 16 درصد از برق توليدي به علت فرسوده بودن شبکههای انتقال بايد برنامهريزي براي رفع اين نقيصه انجام شود.
وي با اشاره به اينكه دستگاههای اجرایي موظف به حضور در نمايشگاه مديريت بحران هستند، اظهار داشت: اگر دستگاهي توان حضور ندارد، اعلام کند. فرماندار شهرستان همدان بيان داشت: قرار گرفتن بازسازي بازار همدان در حوزه اختيارات اداره کل ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگري موجب شده كه مالكان، خود امكان بازسازي نداشته باشند و به نظر میرسد بازار نياز به روغنكاري دارد.
اصناف بازار همدان حاضر به بازسازي مغازههای خود هستند
قهرمانيمطلق با اشاره به اينكه اصناف بازار همدان حاضر به بازسازي مغازههای خود در صورت تأييد ميراث فرهنگي هستند، افزود: كنده شدن پي منارههای مسجد جامع و ايجاد مغازه در آن و همينطور رانش گنبد مسجد جامع همدان بايد مورد پيگيري قرار گيرد.
وي بیان کرد: از مهر سال گذشته تا كنون در استان همدان 302 مورد زلزله ثبت شده كه از اين ميزان 39 مورد در شهرستان همدان با بزرگي يك تا 2 ريشتر روي داده است.
فرماندار شهرستان همدان با اشاره به اينكه بزرگترین زلزله در يك ساله گذشته با قدرت 3 ريشتر در ارديبهشتماه سال جاري در نهاوند روي داد، افزود: در همدان 700 هكتار بافت فرسوده وجود دارد كه در صورت وقوع زلزله بیشترین تلفات را در آن خواهيم داشت.
قهرمانيمطلق ادامه داد: از اين ميزان 80 هكتار كه معادل 7 هزار و 300 واحد مسكوني است بازسازي شده است.
حاشيهنشيني يكي از تهديدات همدان
وي با اشاره به اينكه يكي از تهديدات شهر همدان حاشيهنشيني است، افزود: در مناطق حاشيهاي همدان ظرف 48 ساعت سرپناهي ساخته میشود كه کوچکترین مسائل مهندسي در آن رعايت نشده است. فرماندار همدان گفت: 262 ميليارد تومان وام نيز براي بازسازي بخش فرسوده شهر همدان اختصاص داده شده است.
منبع:همدان پیام
دیدگاه شما