پایگاه خبری تحلیلی نافع: سوگند من گواه معتبر عشقم به مردم است و آن چه نشانی از زندگی دهد: «به پيشگاه خدای بزرگ و عدالت اجتماعی سوگند ياد میکنم تا پای جان بدون در نظر گرفتن نژاد و مذهب از جان و مال مردم حفاظت و حراست نمايم.»
علت نامگذاری روز هفتم مهرماه بنام "روز آتش نشان"
در تقویم رسمی ما روز 7 مهر به عنوان روز آتشنشان نام گرفته است، و علت این نامگذاری این است که، در روز 7 مهر 1359 وقتی که دشمن بعثی به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتش نشانان منطقه و شهر های اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در حین عملیات خاموش کردن آتش مجدداً هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه می کنند که منجر به شهادت تعداد زیادی از آتش نشانان می شود.
طرح تعیین روز آتش نشانی و ایمنی در سال 1379 توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش نشانی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تائید شد. این روز با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور هم چنین یادآوری حماسه آفرینیها و از خود گذشتگیهای آتش نشانان میهن اسلامی در عرصه دفاع مقدس نامگذاری شده است.
ایجاد زمینه های مناسب برای آموزش همگانی مردم در جهت پیشگیری از بروز حوادث مختلف و حفاظت از سرمایه های ملی نیز از دیگر اهداف نامگذاری این روز است.
این روز بهانهای است تا به گرامیداشت انسان هایی بپردازیم که از جان و آسایش خود در راه حفظ جان و آسایش ما میگذرند تا بتوانیم درامنیت زندگی کنیم،آن عزیزانی که که بدون هیچ ترس و واهمهای به عنوان فرشتگان نجات به دل حادثه میروند تا جان انسانی را نجات دهند. همانهائی که شبانه روز در گرما و سرما مشغول خدمت هستند که ایمنی را مصونیت در برابر آسیبهای ناشی از حوادث،اعم از طبیعی و غیرطبیعی معنا کردهاند.
از آن جایی که نمی توان به ایمنی به صورت صد درصد دست یافت، کارشناسان معمولاً از اصطلاحاتی نظیر «ارتقاء و ایمنی» و «سطح پیشرفت ایمنی» استفاده می کنند.
سطح پیشرفت ایمنی رابطه تنگاتنگی با توسعه دارد، لذا در کشورهای پیشرفته، یکی از اهداف دولتها، حداکثر کردن سطح پوشش ایمنی برای دست یابی به حداکثر توسعه است.
هدف از نامگذارى این روز به عنوان روز ملی ایمنى و آتش نشانى، تبدیل ایمنى در کشور به یک فرهنگ است.
در کشور ما بیش از ۱۶۰سال از تأسیس اولین ایستگاه آتش نشانی در شهر تبریز به سال ۱۲۲۱ شمسی و نزدیک به هشتاد سال از تأسیس آتش نشانی پایتخت می گذرد.
پس از انقلاب اسلامی، با انحلال سازمان دفاع غیر نظامی، فلسفه وجودی آتش نشانیهای کشور توسط بندهای ۱۴ و ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری تعریف شد و از همین رو سازمانهای آتشنشانی زیر مجموعه شهرداریها قلمداد میشوند.
بر اساس این قانون شهرداریها ملزم هستند، برای حفظ شهرها از خطر سیل و حریق و دیگر مخاطرات تدابیر مؤثری اتخاذ نمایند.
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی با اهدافی چون مهار و اطفاء حریق و حفاظت از افراد و ثروتهای عمومی و خصوصی در مقابل آتش سوزی و عوارض و سوانح ناشی از آن، ارایه آموزشهای لازم در امور آتشنشانی و خدمات ایمنی در سطوح مختلف ، ایجاد و توسعه ایستگاه های مورد نیاز و بهره برداری از آنها، انجام ترتیبات لازم جهت مقابله و کاهش آثار سوء ناشی از حوادث و سوانح طبیعی و غیر طبیعی و نظـارت و کنترل بر تحقق شرایط ایمنی و استانداردهای تجهیزاتی ساختمان ها در مقابل سوانح گوناگون (آتشسوزی، زلزله، برق گرفتگی، سیل و … ) فعالیت میکند.
با توجه به اینکه کشور ما یک کشور حادثه خیز است و از چهل حادثه طبیعی شناخته شده، ۳۰ موردآن در ایران امکان وقوع دارد، توجه به بحث ایمنی و همچنین تهیه و تدوین ضوابط ومقررات ایمنی، امری ضروری است.
مهم ترین وظایف سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی را می توان موارد زیر دانست:
ـ ارتباط و همکاری و هماهنگی و مشورت با مراکز علمی، نظامی، پزشکی و سایر سازمانها و اشخاص مربوط.
ـ تعیین صلاحیت فنی و امکانات شرکتهای خصوصی و دولتی با عنوانهای مختلف اعم از طرح ایمنی یا شارژکننده و فروشنده و سازنده ماشینها، قطعات، ادوات و تجهیزات مختلف مربوط به امور ایمنی و نجات و آتشنشانی در سطح جامعه.
ـ اشاعه و به کارگیری رشتههای ورزشی بین کارکنان سازمان مخصوصاً نیروهای عملیات به منظور تقویت و آمادگی جسمانی و بالا بردن روحیه افراد که لازمه این حرفه است.
مدير عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني همدان:
فعاليت 170 نيرو و 40 خودروي عملياتي در 10 پايگاه آتشنشاني
سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني همدان مدیرعامل سازمان از فعاليت 170 نيروي آتشنشان و 40 دستگاه خودروي عملياتي در 10 پايگاه آتشنشاني همدان خبر داد.
رضا عسكري در نشست خبري این سازمان که به مناسبت روزآتشنشاني برگزارشده بود در خصوص عملكرد سازمان در سال 92 عنوان كرد: از ابتداي سال جاري تخريب و بازسازي ايستگاه آتشنشاني واقع در ميدان آرامگاه باباطاهر را از مهمترين مباحث پيگيري شده توسط این سازمان دانست.
وي با اشاره به اينكه اين ايستگاه آتشنشاني ايستگاه مركزي همدان محسوب ميشود، ادامه داد: تخريب و بازسازي ايستگاه آتشنشاني باباطاهر به عنوان ايستگاه مادر با 3 هزار مترمربع زيربنا از ابتداي سال 92 آغاز شده است و تا پایان سال 93 قابل بهرهبرداری خواهد بود.
رضا عسكري از پيگيري راهاندازي سايت آموزشي ورزشي براي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني همدان جهت بحث آموزش درونسازماني خبر داد.
مدير عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني همدان به آموزش حدود 6 هزار و 700 نفر از شهروندان از ابتداي سال جاري تاكنون اشاره كرد و افزود: عمده فعاليت آموزشي سازمان به دليل حضور قشر دانشآموزي و شروع سال تحصيلي در 6 ماهه دوم سال انجام ميگيرد.
وی تصريح كرد: صعود همه نيروهاي آتشنشان همدان به سمت بالا نشانگر ارتقاي توان عملياتي پرسنل آتشنشاني استان است.
وي با اشاره به شعار ملي سازمانهاي آتشنشاني در سطح كشور تحت عنوان «شهري ايمن با مشاركت شهروندان» ابراز داشت: انجام هرگونه فعاليت در سطح جامعه بدون مشاركت مردم به نتيجه نخواهد رسيد.
وي در ادامه در خصوص استفاده از تجهيزات به روز در سازمان آتشنشاني عنوان كرد: طي 2 سال گذشته نرمافزار استفاده از سيستم رديابي جهاني به عنوان ابزار نيروهاي امدادي به روي خودروهاي آتشنشاني نصب شده است تا ماشينها توسط مركز پيام سازمان از طريق سيستم بيسيم به محل هدايت شوند.
وي استفاده از تلفنهاي همراه جهت تماس با آتشنشاني را دليل بر ضعيف ساختن اين سيستم در بروز بخش زيادي از حوادث دانست و بيان كرد: عليرغم اجرايي نشدن اين سيستم در همدان ميانگين زمان رسيدن پرسنل آتشنشاني به محل حادثه در استان همدان 4 دقيقه است.
عسكري يادآور شد: از آنجا كه امروزه سازمانهاي آتشنشاني و خدمات ايمني و آتشنشانان به تمامي حوادث از يك آتشسوزي كوچك گرفته تا شرايط اضطراري و حملات تروريستي پاسخ ميدهند، داشتن امكانات و تجهيزات مورد نياز و ارتقاي سطح آگاهي و مهارت آتشنشانان و عموم مردم اجتنابناپذير است در غير اين صورت كارآيي و ايمني آتشنشانان، شهر و شهروندان در مخاطره است.
عسكري آتشنشان بدون تجهيزات را همچون سرباز بدون اسلحه معرفي كرد و تصريح نمود: خوشبختانه سازمان آتشنشاني همدان در خصوص به كارگيري تجهيزات مدرن هيچگونه مشكلي ندارد اما نياز است هر روز تجهيزات مدرنتر و جديدتر را تهيه نماييم.
وي از آموزش كافي نيروهاي آتشنشان همدان براي امدادرساني سخن گفت و اضافه كرد: سازمان آتشنشان و خدمات ايمني همدان با هدف ارتقاي ايمني شهر و شهروندان به دنبال ارتقاي سطح فرهنگ ايمني عموم به منظور پيشگيري و كاهش حوادث و نيز افزايش تعداد ايستگاههاي آتشنشاني و امداد و نجات است.
عسكري از افزايش ضريب ايمني اماكن اداري، مسكوني، تجاري و هر نوع ساختمان با كاربردي ديگر در سطح شهر به عنوان اهداف سازمان ياد كرد.
وي بيان كرد: خوشبختانه سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني همدان طي 8 سال اخير با پيشرفتهاي چشمگيري در بحث احداث ايستگاهها، خريد تجهيزات، ماشينآلات، بالابر هيدروليكي و خريد دستگاه GPS و نرمافزار آن و تشكنجات برخوردار بوده است.
مديرعامل سازمان ادامه داد: اين سازمان توانسته است خود را در اندازه جهاني به ازاي هر 50 هزار نفر يك ايستگاه همپايه سازد به گونهاي كه نيروهاي عملياتي در حداقل زمان 4 دقيقه به محل حادثه برسند.
درپایان می توان ادعا کرد که آتش نشانان فرشتگان نجات هستند که می طلبد که همه مسئولین ومردم دراین روز توجه خاصی به این قشر زحمتکش داشته باشند وبا حضور در مراکز آتش نشانی و با دادن شاخه گل قدردان زحمات این عزیزان باشند.
دیدگاه شما