وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 6 مهر 1392 ساعت 09:28   |   کد مطلب: 2360
دیوارهای خط خطی یک کلان‌شهر
 به گزارش نافع: دیوارنویسی، معضل تبلیغات شهری به عنوان پدیده‌ای است که چهره شهرها را مخدوش کرده است.

به گزارش نافع: دیوارنویسی، معضل تبلیغات شهری به عنوان پدیده‌ای است که چهره شهرها را مخدوش کرده است و به محلی برای بروز انواع تبلیغات، شعارنویسی، درد دل و کرکری خواندن فوتبالی‌ها، پیامهای اخلاقی، فحش و بد و بیراه گفتن به دیگران برای جلوگیری از گذاشتن آشغال در محله‌ها و.. تبدیل شده است.

دیوارنویسی اگرچه از گذشته‌های دور یکی از شیوه‌های تبلیغاتی محسوب می‌شد، اما تاثیر بد آن بر زیبایی شهر از همان ابتدا به چشم می‌آمد و در واقع به عنوان چالشی است که سالها فضای شهری را درگیر کرده و به نوعی خود را در میان عناصر تبلیغات شهری جای داده است.

اگر به دیوارنویسی‌های شهر حساس شوید و سعی کنید همه آنها را بخوانید تازه متوجه می‌شوید که اینها چه پیامهایی را منتقل می‌کنند.

تصور کنید دیوار نماکاری شده خانه یا محل کارتان که هزینه گزافی را صرف ساخت و زیباسازیش کرده‌اید، با نوشته‌ها و یا نصب کاغذهای تبلیغاتی در یک چشم به هم زدن به محل رایگان تبلیغ کالا، مشاغل و خدمات دیگران تبدیل شود؛ در چنین مواقعی است که ضرورت مقابله با این معضل که بیشتر از هرچیزی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد تا برخورد قانونی، به روشنی مشخص می‌شود.

هر گونه دیوارنویسی پیگرد قانون ندارد!

بارها شده است که با تابلوها روی دیوار ادارات تحت عنوان(نوشتن، نصب هرگونه آگهی پیگرد قانونی دارد) مواجه شده‌ایم. اما با وجود تعداد زیادی از دیوارنویسی با رنگ، برگه‌ها و برچسبهای تبلیغاتی در کنار این تابلوها این سوال را در ذهن به وجود می‌آورد که آیا واقعا با این دیوارنویسی‌ها برخورد قانونی می شود؟

باقی ماندن این دیوارنویسی و برچسبها بر چنین دیوارهایی تقریبا این اطمینان را به شما می‌دهد که نوشتن و چسباندن هر گونه آگهی در این مکانها هیچ پیگرد قانونی ندارد.

وجود اعلامیه‌های ترحیم که آنقدر اززمان آنها گذشته و دیگر قابل خواندن نیستند در این اماکن نیز گواه بر این ادعاست.

دیوارنویسی در کوچه‌ها و محله‌ها

دیوار نویسی ها از هر نوع، در کوچه ها و دیوار منازل بیستر از مراکز شهر و خیابانها دیده می شود و این ریشه در عدم نظارت دستگاه های مسئول به این معضل دارد.

دیوارنویسی ها در کوچه  ها فقط به اعلامیه های ترحیم و آگهی های تبلیغاتی ختم نمی شود بلکه کار به جاهای باریک و نوشتن الفاظ رکیک و ... هم می رسد و از آنجا که محله ها همواره به دلیل مسکونی بودن محل عبور و مرور خانواده هاست، نظارت بر این معضل ضرورت بیشتری دارد.

وجود دیوارنویسی های قدیمی بر در و دیوار شهر نشان می دهد که در طول سالها با متخلفان دیوارنویس برخورد قانونی نشده و هیچ اقدامی برای پاکسازی دیوارهای شهر صورت نگرفته است و به نظر می رسد پدیده دیوار نویسی همچنان در همدان ادامه دارد و این امر نشان دهنده این است که مقابله با این پدیده تاثیر بسزایی در زیبا شدن  چهره بصری شهر داشته باشد.

دیوارنویسی‌هایی که جنبه تجاری دارد

جرثقیل، باسکول شبانه روزی، وانت بار تلفنی، آژانس، کلاس‌های کنکور، کلاس‌های تابستانی، زمین از شما ساخت از ما و هزار و یک تبلیغ دیگر که بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای دیوارهای منازل و محل کار و... را تبدیل به تابلوهایی برای پیام تبلیغاتی خود می کنند.

البته این دیوارنویسی‌ها فقط به دیوارهای شهر ختم نمی‌شود بلکه گاهی به درب منازل، کرکره مغازه‌ها، سطل زباله‌ها، تیرهای چراغ برق، جدول‌های خیابانها و حتی اماکن تاریخی و گردشگری نیز کشیده می‌شود.

دیوار نویسی در اماکن تاریخی نوبر است!

بسیار زیاد پیش آمده که هنگام بازدید از یک مکان تاریخی شاهد نوشته‌هایی بر در و دیوار این اماکن بوده ایم. ثبت ساعت و تاریخ حضور بازدید کنندگان به عنوان یادگاری بر در و دیوار این اماکن  که نشانه تاریخ و تمدن است، دیگران را هم به وسوسه نوشتن و حتی حکاکی نام و متن‌هایی در این اماکن می‌اندازد و از آنجا که این اماکن هیچ گاه از این نوشته‌ها پاکسازی نمی شود، نگارندگان قطعا امیدوارند که در بازدیدهای بعدی‌یشان که شاید سالها بعد باشد با دیدن آن به یاد خاطراتشان خواهند افتاد.

دیوارنویسی از منظر قانون

 در قانون نیز تمهیداتی برای مقابله با پدیده دیوارنویسی اندیشیده شده، به طوری که برای این معضل به عنوان یک تخلف جرائمی در نظرگرفته شده است. ماده 92 قانون شهرداری‌ها نوشتن هر نوع مطلب یا الصاق هر نوشته‌ای بر دیوار شهر ممنوع است و افراد موظفند برای الصاق اعلانات خود صرفا از محل‌های تعیین شده توسط شهرداری استفاده کنند و در غیر اینصورت علاوه بر دریافت خسارت، فرد متخلف به پرداخت جرائم توسط دستگاه قضایی محکوم خواهد شد.

حرف آخر

در هر صورت به نظر می‌رسد؛ معضل دیوارنویسی با وجود مقابله نمی‌شود و یا برخورد با آن تنها با ابزار قانونی و برخورد قضایی ممکن نیست و کم‌رنگ شدن این پدیده نیاز به تقویت حس مسئولیت پذیری مردم در این رابطه و فرهنگ‌سازی مستمر دارد.

آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد اینکه، حفظ زیبایی شهر یک وظیفه همگانی است و در این زمینه تا دستگاه‌های مسئول به وظایف قانونی خود عمل نکنند و شهروندان نسبت به وظایف شهروندی خود احساس مسئولیت نکنند به شهری زیبا دست پیدا نخواهیم کرد.

دیوارنویسی امروزه به عنوان یک معضل در زیبایی شهر، نیازمند چاره‌اندیشی در ابعاد مختلف است که در این مسیر در کنار برخورد قانونی و قضایی بیشتر نیازمند تقویت اقشار مختلف جامعه و فرهنگ‌سازی در این خصوص است چراکه زیبابودن محیط شهری حق مردم است، اما به نظر می‌رسد، مردم در این ماجرا نقش پررنگ‌تری دارند چراکه تا شهروندان اقدام به دیوارنویسی‌های غیرمجاز نکنند نیازی به اجرای قانون و مقابله با آن پیدا نمی‌شود و در نتیجه حل این معضل ریشه در رعایت وظایف شهروندی و احترام به حقوق شهروندی دارد.

 طیبه عباسی صیفی

 

 

 

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت