وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 6 مهر 1392 ساعت 03:54   |   کد مطلب: 2345
متن صحبت تلفنی اوباما با روحانی
در حالی که پایگاه ریاست جمهوری ایران لحظاتی پیش از گفت‌وگوی تلفنی بین رئیس جمهور ایران و آمریکا خبر داد منابع خبری مختلف جزئیات بیشتری از این گفت‌وگوی تلفنی ارائه می‌دهند.

 

به گزارش نافع به نقل از پایگاه ریاست جمهوری ایران اولین جزئیات این گفت‌وگو را بدین صورت گزارش داد:

«در حالیکه رئیس جمهوری اسلامی ایران در حال حرکت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه برای خروج از نیویورک بود، این تماس برقرار شد و طرفین پیرامون مسایل مختلف با یکدیگر گفت وگو کردند.

در این گفت وگوی تلفنی، دو طرف بر اراده سیاسی برای حل سریع مساله هسته ای تاکید کرده و زمینه را برای حل موضوعات دیگر و همکاری در مسائل منطقه ای مورد توجه قرار دادند.

در این گفت وگوی تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا، همچنین وزرای امور خارجه خود را مامور کردند تا زمینه همکاری های لازم را هر چه زودتر فراهم آورند.»

روزنامه واشنگتن‌پست هم گزارشی از زبان باراک اوباما از این گفت‌وگوی تلفنی آورده است.

بر اساس این گزارش، اوباما در کاخ سفید گفت: «قبل از آنکه درباره وضعیتمان در کنگره و لایحه بودجه سخن بگویم، اجازه دهید درباره دو فرصت مهم در سیاست خارجی‌مان صحبت کنم.»

وی افزود: «من همین الان با پرزیدنت روحانی از جمهوری اسلامی ایران صحبت کردم. هر دوی ما درباره تلاشهای مداوم برای حصول توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم.»

اوباما ادامه داد: «من به پرزیدنت روحانی چیزی که در نیویورک گفته بودم را مورد تأکید قرار دادم. در حالی که مطمئناً موانعی مهم برای حرکت رو به جلو وجود دارد و موفقیت به هیچ عنوان تضمین شده نیست، من باور دارم که ما می‌توانیم به راه حلی جامع دست پیدا کنیم.»

اوباما افزود: «من جان کری را مأمور پیگیری این مسیر دیپلماتیک کرده‌ام. ما روز گذشته در نیویورک گفت‌وگوهای سازنده‌ای با شریکانمان یعنی اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و وزیر خارجه ایران داشتیم. من و روحانی در مسیر رو به جلو تیممان را مأمور کرده‌ایم تا به کار کردن سریع و همکاری با گروه ۱+۵ ادامه دهد و به توافق برسد. ما در سرتاسر این فرایند ارتباط نزدیکی با دوستان و متحدانمان در منطقه خواهیم داشت.»

اوباما افزود: «اکنون ما به چالش های پیش رو فکر می‌کنیم. این حقیقت که این اولین ارتباط بین رئیس جمهور ایران و آمریکا از سال ۱۹۷۹ بوده از عمق بی‌اعتمادی موجود در بین کشورهای ما حکایت دارد، اما این چشم‌اندازهای پشت سر گذاشتن این تاریخ دشوار را هم نشان می‌دهد.»

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت