وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 31 شهريور 1392 ساعت 13:10   |   کد مطلب: 2216
  سد اکباتان تنها 45 روز دیگر آب همدان را تامین می‌کند
در جلسه ای با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، کارخانه، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنعت آب استان مشکلات طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان بررسی شد.

 

به گزارش نافع، حمیدرضا جانباز در این جلسه اظهار کرد: نه تنها آب یک کالای سرمایه‌ای است بلکه در حال حاضر باید گفت آب یک کالای حیاتی است، با توجه به خشکسالی سال جاری در همدان، تخصیص مناسبی از محل اعتبارات تنش آبی و کاهش هدر رفت به همدان اختصاص داده خواهد شد.

وی در مورد طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان نیز گفت: توجه زیادی به این طرح شده که امیدواریم در آینده با تخصیص منابع مالی مناسب پروژه روند بهتری را طی کند.

وی از نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی درخواست کرد شرکت آب منطقه‌ای را برای تملک اراضی یاری کند تا طرح با کمترین تعارض اجتماعی پیشرفت داشته باشد.

نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت نیز در این جلسه اعلام کرد: طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان از طرح‌های الویت‌دار استان برای تامین آب شرب است که با لوله‌گذاری فاز اول به مقدار 10 کیلومتر از قطعه چهارم در اولویت قرار دارد.

ابراهیم کارخانه افزود: همچنین 350 لیتر در ثانیه از پساب تصفیه شده فاضلاب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح تخصیص داده شده است، در راستای تامین اعتبار برای اجرای خط انتقال وزارت نیرو باید کمک کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان نیز در این جلسه میزان متوسط بارش‌های استان را 350 میلیمتر دانست و افزود: حدود دو میلیارد و هشتصد میلیون متر مکعب منابع آب تجدیدپذیر در همدان وجود دارد که تقریبا 100 درصد آن استفاده می‌شود.

صفرعلی کمندانی گفت: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، کاهش بارندگی در استان همدان در سال جاری 35 درصد بوده که این میزان در شهر همدان بیش از 40 درصد است.

وی استان همدان را دارای بیشترین کاهش بارندگی در سال جاری در کشور دانست و تصریح کرد: در بین 31 استان بیشترین کاهش بارندگی (35 درصد)‌ در استان همدان اتفاق افتاده و از نظر بارندگی استان همدان در رتبه آخر قرار دارد.

کمندانی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه کاهش بارندگی در همدان 35 درصد بوده ولی آورد دو رودخانه‌ای که آب مخزن سد اکباتان را تامین می‌کنند کاهش 75 درصدی را نشان می‌دهد.

کمندانی خشکسالی سال جاری را به همراه افزایش دما، علت اصلی کاهش بسیار شدید پوشش برف در ارتفاعات دانست و گفت: عموما بهار آب‌ها در استان از ذوب برف ناشی می‌شود که متاسفانه این مهم امسال در همدان اتفاق نیفتاد. کاهش بارش در استان تاثیر مضاعفی بر منابع آب زیرزمینی نیز گذاشته، زیرا متناسب با کاهش بارش تغذیه منابع زیرزمینی نیز کاهش یافته و از آنجا که منابع سطحی تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته‌اند کسری آن هم از طریق منابع آب زیرزمینی تامین شده است.

وی اضافه کرد: افت سطح آب در سال جاری بسیار شدید بود که بیشترین مقدار مربوط به دشت بهار همدان به میزان سه متر و شصت سانتیمتر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان میزان ذخیره کنونی آب سد اکباتان را چهار میلیون و هفتصد هزار متر مکعب اعلام کرد و افزود: میزان آب قابل برداشت سه میلیون و هفتصد هزار متر مکعب است که این مقدار آب ذخیره شده بیشتر از 45 روز نمی‌تواند آب شرب شهر همدان را تامین کند.

پیشرفت 37 درصدی طرح آبرسانی از تالوار

مشاور طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان نیز در این جلسه گفت: این طرح از سال 86 شروع شده و هدف آن تامین بلندمدت آب شرب شهر همدان، شهرها و روستاهای مسیر تا افق 1415 است.

مهری اضافه کرد: این پروژه دارای چهار قطعه است که قطعه اول با طول 28 کیلومتر از سال 86 شروع شده و دارای 78 درصد پیشرفت فیزیکی و قطعات 2، 3 و 4 از سال 89 شروع شده که شامل 111 کیلومتر خط لوله است.

وی تاکید کرد: طرح دارای 138 کیلومتر خط لوله انتقال آب است که 83 کیلومتر از آن لوله‌گذاری شده است.

وی پیشرفت فیزیکی کل طرح را 37 درصد اعلام و اظهار کرد: هزینه اجرایی این پروژه 500 میلیارد تومان است که از این میزان هزار و 350 میلیارد ریال هزینه شده است.

منبع:ایسنا

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت