وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 26 شهريور 1392 ساعت 07:00   |   کد مطلب: 2043
کوچ چندباره ستاره ها، پشت پا به حس ناسیونالیستی
تقویم که بی‌امان به سوی روزهای لیگ برتر کشتی می‌تازد، این گوش شکسته‌ها و دوستداران کشتی همدان هستند که بی‌اختیار نگران تیم‌داری در لیگ می‌شوند. هرچند همین امروز می توان آب پاکی را روی دست همه ریخت و اذعان داشت که امسال هم حرص خوردن برای تیمداری درست مثل راه رفتن روی تردمیل است!

به گزارش نافع، حال و روز کشتی همدان خوب که نیست هیچ اگر بگوییم وخیم است سخنی به گزاف نگفته‌ایم. رشته ای که سال ها در هفت آسمان ورزش کشور چون ستاره ای تابان می درخشید امروز افول کرده و درخشان نیست!

گرچه پرورش دادن داستان عدم تیمداری در لیگ برتر کشتی در ذهن خیلی سخت است اما چون سال گذشته واقعیت امر همین است و همدان که همیشه کشتی خیز بوده و یکی از قطب های اصلی این رشته ورزشی به شمار می آید، در لیگ تیم نخواهد داشت!

استان های دیگر که خیلی در کشتی حرف برای گفتن نداشته و ندارند با صرف هزینه های هنگفت تیم های خود را تا دندان مسلح کرده و با جذب ستاره های کشتی، هم در لیگ می درخشند و هم با فراگیر کردن این رشته ورزشی، پایه های خود را تقویت می کنند.

حال اگر پای صحبت های مسئولان کشتی در همدان بنشینیم بدون تردید حرف های تکراری به میان می آورند: مشکلات مالی، عدم پرداخت مطالبات سال های گذشته و توجه به رده های پایه به جای حضور در لیگ برتر!

بر همین اساس بود که ما با مسئولان تماسی برقرار نکردیم، چراکه گوشمان پر است از حرف های تکراری! سردار رویانیان چندی پیش حرف جالبی زده بود. او می گفت فردوسی پور به جای انتقاد، راهکار ارائه بدهد.

حال خواسته ما هم از مسئولان این است: به جای حل مسئله، صورت مسئله پاک نشود. اگر اسپانسر نیست این از توانایی یک مدیر است که حامی مالی جذب کند.

اگر می خواهید به جای تیمداری در لیگ برتر به رده های پایه تمرکز کنید سوال اینجاست که چرا در بازی های کشوری جوانان که اتفاقا میزبان هم بودیم درست مثل ماه ها و سال های قبل در رده های سنی پایه یک طلا هم کسب نکردیم؟

اگر مشکل مالی گریبانتان را گرفته که ما مطلعیم گرفته، چرا دست روی دست می گذارید؟ از زمان صنایع و معادن این مشکلات وجود داشته و همچنان پابرجاست. نکند قرار بر این است که مشکل عدم پرداخت مطالبات مالی تا ابد همراه کشتی همدان باشد؟

اگر از کشتی و مشکلاتش مطلبی به رشته تحریر در می آوریم فقط و فقط به این دلیل است که نگران این رشته ورزشی هستیم ولا غیر. گرچه چیزی را که ما حق می پنداریم خیلی ها باطل فرض می کنند اما نگازنده جز پیشرفت کشتی چیزی در سر نمی پروراند.

اینکه مهره های نامدار کشتی چون صادق گودرزی، میثم مصطفی جوکار، محمد سلطانی و جمال میرزایی به تیم های دیگر می روند بی شک قابل تحمل نیست. حق اما با ورزشکارانی است که بخاطر مسائل مالی پشت پا به حس ناسیونالیستی زده و عطای حضور در همدان را به لقایش می بخشند.

برای ما هم عادتی شده که کوچ چند باره ستاره ها به سایر تیم ها را به نظاره بنشینیم . سالن ابن سینا که زمانی با شعارهایی چون "شیر شیران آمده، ... به میدان آمده" منفجر می شد را خالی از گوش شکسته ها ببینیم. افسوس و صد افسوس که در همدان مثل برخی استان ها مثل اصفهان قدر "سرمایه" را نمی دانند وگرنه کشتی همدان چیزی نیست که به راحتی از آن عبور کرد و تیمداری در این رشته ورزشی را با داشتن کشتی گیران مطرح به باد فراموشی سپرد.

سعید گودرزی سرمربی سابق تیم ملی کشتی با ما هم عقیده است. او می گوید تا وقتی که یک ورزشکار از نظر مالی تامین نشود نمی تواند تمرکز کند و بر همین اساس است که کشتی گیران به سبب بستن قراردادهای خوب با سایر تیم ها مثل جویبار به این تیم ها می پیوندند.

وی می گوید: ورزشکاران به دنبال کسب در آمد و تامین منابع مالی هستند. با وضعیت سخت معیشتی برای مردم، ورزشکاران هم به دنبال حق و حقوق بیشتری هستند و طبیعی است که یک قهرمان بخاطر قرارداد خوب مالی قید شهر خود را زده و به تیم های دیگر برود.

گودرزی ادامه می دهد: وقتی یک ورزشکار در اوج به سر می برد همه از او به نیکی یاد می کنند و همه جا از افتخار آفرینی اش سخن به میان می آورند. در هر استان هم این وضعیت وجود دارد و اگر یک ورزشکار برای شهرش افتخار آفرینی کند باعث غرور مردم خواهد شد. ورزشکاران همدانی هم دنبال همین ماجرا هستند اما متاسفانه همدان در لیگ تیمداری نمی کند و اگر هم تیمداری کند به موقع مطالبات پرداخت نمی شود.

پیشکسوت کشتی ملایر در ادامه می گوید: صادق گودرزی چهار مدال جهانی و المپیک را در کارنامه دارد. قهرمانی که جوانی اش را پای ورزش گذاشته و در لیگ هم مجبور است به تیم های دیگر برود. در چنین حالتی که همدان تیمداری نمی کند و به موقع مطالبات پرداخت نمی شود طبیعی است که ورزشکار به شهر دیگری برود. پرداخت قراردادهای خوب توسط سایر تیم ها حس ناسیونالیتی ورزشکار را از بین می برد.

وی تصریح می کند: با اسطوره های همدان بازی می شود. چندین بار با استاندار و هیات کشتی نامه نگاری کردم و مشکلات را پیگیر شدم اما هیچ خبری نشد. توان مالی وجود ندارد و در این حالت نباید ترمز ورزشکاران را بکشیم و به آنان اجازه تصمیم گیری بدهیم. همدان فقط با مهره های بومی اگر در لیگ تیمداری می کرد مدعی اصلی عنوان بود. آینده کشتی همدان به مخاطره افتاده است چون به ورزشکاران و ستاره های خود بها نمی دهیم. تک تک کشتی گیران همدانی دوست دارند برای تیم شهر خود روی تشک بروند.

وی درباره کسب نتایج ضعیف در رده های پایه هم بر این عقیده است: وقتی یک کشتی گیر نونهال یا نوجوان بی اهمیتی به ورزشکار را ببیند ناخودآگاه از کشتی دلسرد می شود. با این وضعیت انتظاری نباید داشته باشیم که در لیگ تیمداری کنیم یا در بازی های کشوری جوانان مدال طلا بگیریم.

گودرزی در این باره می گوید: نداشتن انگیزه برای مربیان سازنده استان خیلی به ضرر کشتی تمام خواهد شد. خود من کشتی گیر رده های پایه را برای تمرین به اماکن ورزشی می برم و از من پول می خواهند. با این وضعیت مربیان دلسرد شده و انگیزه کار کردن نخواهند داشت. هرگاه مربیان سازنده ما در استان از نظر مالی تامین بوده اند کشتی ما در پایه و به طبع در بزرگسالان قوی بوده است.

در هر حال امیدواریم مسئولان ارشد استان در کنار اهتمام به رشته هایی مثل فوتبال و ... دستی به حال و روز کشتی کشیده و برای آینده رشته اول استان چاره اندیشی کنند.

منبع:ایسنا

 

 

 

دیدگاه شما