به گزارش نافع، بقعه امامزاده محسن (ع)، بر فراز تپهای در دامنه شمالی کوهستان الوند و در انتهای دره سرسبز و مصفای روستاهای برفین و توئیجین قرار گرفته که بر این اساس به امامزاده کوه شهرت یافته است.
فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود 15 کیلومتر است که محسن بن علیالنقی بن الحسین بن زیدبن الحسن المجتبی (ع) در آن مدفون شده است.
این بقعه، مدفن یکی از اصحاب حضرت علی (ع) به نام ابودجانه انصاری نیز هست.
تاریخ ساخت بنای این بقعه قرن هفتم هجری است، که به دوره ایلخانیان میرسد و تاکنون چندین بار مرمت شده است.
با ثبت این بنای تاریخی و مذهبی در فهرست آثار تاریخی، همه ساله گردشگران زیادی به این منطقه مراجعه کرده و ضمن زیارت این بقعه مبارک از فضای تفریحی این مکان نیز استفاده میکنند.
وجود زباله در اطراف محوطه این مکان مذهبی بسیار رنجآور شده به طوری که مسافران حاضر در آن مکان را ناراضی کرده است.
وجود یک رودخانه در اطراف این امامزاده فضای مطلوبی را به این مکان بخشیده است اما با بحران کمآبی که همه جا را فرا گرفته است، امسال با عدم جاری شدن آب، زبالههای فراوانی که شاید دستمایه خود مراجعهکنندگان بوده، آنجا را فرا گرفته است.
یکی از افرادی که با معرفی یکی از آشنایان به همراه خانواده در این مکان حاضر شده و قصد داشتند یک شب را در آنجا بگذرانند پس از صرف ناهار از برنامه خود منصرف شده و عزم برگشت کردند.
*وضعیت امامزاده کوه برای اقامت مناسب نیست
این آقای 36 ساله در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به اینکه نبود امکانات و محوطه پر از زباله برنامه ما را به هم ریخت، اظهار کرد: ما نزدیک ظهر به این منطقه رسیدیم و با سختی زیاد ناهار را صرف کردیم اما دیگر نمیتوانیم در اینجا اقامت بیشتری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: محوطه مقابل امامزاده و حجرههایی که در این مکان ساخته شده، خوب است اما تعداد آنها کفاف مسافران این مکان را نمیدهد و در این راستا همین امر موجب سرگردانی بسیاری از مسافران میشود.
این مسافر از وضعیت بد سرویس بهداشتی این مکان نیز ابراز نارضایتی کرد و گفت: نبود سرویس بهداشتی بزرگ و تمیز و کمبود تعیین مکانی برای شستوشوی ظروف از مشکلات اینجاست به طوری که برخی از خانوادهها حتی برای شستن یک لیوان باید در صف طولانی سرویس بهداشتی ایستاده و در آنجا اقدام به شستوشو کنند.
این مسافر با ابراز نارضایتی از جاده منتهی به این امامزاده خاطرنشان کرد: این جاده بسیار باریک و ناامن است به طوری که هم برای خودروها و هم برای اهالی روستاهای سر راهی بسیار خطرناک است که باید تدبیری برای تعریض آن و تأمین امنیت مردم اندیشیده شود.
*اوقاف طرح مصوب خود برای ساماندهی امامزاده کوه ارائه کند
در همین راستا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: متولی امامزادهها اوقاف است اما مجموعه میراث فرهنگی در مرمت، همواره بقاع متبرکه و مساجد تاریخی را حمایت میکند.
علیرضا ایزدی افزود: سال گذشته 600 میلیون تومان در بقاع متبرکه و مساجد تاریخی هزینه شد.
وی با بیان اینکه امسال نیز آماده همکاری با اوقاف و اماکن متبرکه را داریم، یادآور شد: اداره اوقاف باید طرح مصوب خود را بیاورد تا با تأمین اعتبار، کار را شروع کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان در خصوص وضعیت نامطلوب محوطه این امامزاده نیز اذعان کرد: رسیدگی به محوطه این منطقه نیز با هیئت امنا و اداره اوقاف و امور خیریه استان است.
*نظافت محوطه امامزاده کوه با اوقاف نیست
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز ضمن تشکر از پیگیری خبرگزاری فارس در خصوص وضعیت این امامزاده اظهار کرد: مشکلات ما در امامزاده محسن (ع) بسیار زیاد است که در حال پیگیری هستیم.
حجتالاسلام محمد صالحی با بیان اینکه رودخانه موجود در آنجا ربطی به ما ندارد، افزود: اینکه آنجا زباله بسیاری وجود دارد، در ابتدا باید از سوی گردشگران رعایت شود و خود مراقب نظافت محوطه امامزاده باشند.
وی تصریح کرد: اوقاف، متولی نظافت محوطه امامزاده نیست، بنابراین نمیتواند نقشی در این زمینه داشته باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه باغ اطراف آنجا از آن مردم است، خاطرنشان کرد: قرار نیست که ما همه آنجا را تمیز کنیم، هر چند قسمتی که مربوط به اوقاف بوده نظافت شده است.
وی با بیان اینکه باغهای اطراف امامزاده محسن(ع) متعلق به مردم است، بیان داشت: هر چند چند باغ از اطراف این امامزاده را اوقاف خریداری کرده است اما برخی زیر پوشش این اداره نیست و ما موظف به جمعآوری زباله در آنجا نیستیم.
منبع:فارس
دیدگاه شما