به گزارش نافع،ابراهیم مولوی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه بحثهای فنی، معماری و شهرسازی؛ امروزه تابلوی بزرگ و پیشانی کار شهرداری محسوب میشوند، اظهار داشت: شهرسازی بیشتر به کالبد کار و آنالیز سیستم و فضای شهر میپردازد و به نوعی؛ اسکلتبندی، تجهیزات، تأسیسات و معابر شهر و کاربریها را مشخص میکند ضمن اینکه معماری هم در بحث مبلمان شهری، خط افق و نمای ساختمانها و اینگونه مسائل؛ حرکت و اظهار نظر میکند.
وی در مورد ضرورت شکلگیری کمیسیون معماری و شهرسازی گفت: با توجه به افزایش تعداد اعضا در نظر داشتیم کمیسیونی شکل بگیرد که به طور تخصصی به موضوعات شهرسازی و معماری بپردازد بنابراین در این خصوص جلسات متعددی برگزار شد و خوشبختانه تعداد کمیسیونها افزایش یافت؛ ضمن اینکه معماری و شهرسازی از کمیسیون فنی و عمرانی جدا شد.
مولوی افزود: 70 درصد حجم پروندههای مطرح شده در شورا، بحثهای تغییر کاربری، تفکیک اراضی، حذف پارکینگ، تراکم اضافه برای استقرار ساختمانها و اینگونه مسائل است که این موضوعات در شورای قبلی در قالب کمیسیون فنی و عمرانی مطرح میشد در صورتی که بحثهای فنی و عمرانی بیشتر به پروژههای در دست اجرا مانند معابر، پلها، آسفالت خیابان و پارکها میپردازد. بنابراین کار تفکیک شده است و در آن کمیسیون، بحثهای شهرسازی و معماری خیلی مطرح نمیشود و بیشتر بحث جانمایی پلها و... در نظر است، ضمن اینکه در آن کمیسیون هم ما عضو هستیم و حق رأی داریم.
وی در مورد اولویت آینده کمیسیون معماری و شهرسازی هم گفت: اولویت کاری ما در این کمیسیون به 2 بخش تقسیم میشود؛ بخش اول رسیدگی و بررسی امور روزمره شهروندان مانند رسیدگی به درخواستها و توافقات آنان از شهرداری است و در بخش دوم به توسعه کلاننگر شهر همدان در افقهای بلندمدت توجه خواهد شد. برای مثال افق طرح تفصیلی همدان 2 یا 3 سال دیگر به اتمام میرسد همچنین افق طرح جامع شهر همدان تمام شده و در مورد منطقه و حوزه شهری همدان نیز قرار بر این است شهرهایی مانند جورقان، مریانج، صالحآباد و بهار زیرمجموعه شهری شهر همدان باشند. ضمن اینکه برای توسعه آتی شهر همدان چند نقطه مانند شهر جدید "حورا" مشخص شده است که برای مکانگزینی و طراحی این شهر و کارهای اجرایی آن، بیشتر بحثهای کلان مدنظر است. به طور مثال، طرح جامع حمل و نقل و ترافیک که مصوب شده احتمالا یک الحاقیه به آن اضافه میشود چون در این طرح یک سری مکانها نامشخص مانده است. به عنوان مثال برای شهر جدید حورا در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک برای 50 سال آینده همدان خطوط ریلی، مترو، تراموا و... مد نظر قرار گرفته شده است که باید بررسی شود. در این راستا از نظرات کارشناسان دانشگاه و امور شهری در دانشگاه آزاد اسلامی و بوعلی استفاده خواهد شد یعنی یک هماندیشی با نخبگان خواهیم داشت تا بتوانیم طرحهای کلانمحور و توسعهمحور را برای همدان لحاظ کنیم.
مولوی در مورد استفاده از تجارب کمیسیونهای شهرهای دیگر هم گفت: بنده با اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی اصفهان و دیگر شهرها در ارتباط هستم و از دیدگاه آنان استفاده خواهم کرد چون معتقدم دیگر فرصتی برای آزمون و خطا نیست و باید اقدامات درستی انجام شود تا مشکلاتی که امروزه شهر همدان با آن دست و پنجه نرم میکند را شاهد نباشیم.
وی از ساماندهی و بهروزرسانی ورودیهای سهگانه شهر همدان خبر داد و در این باره گفت: یکی از اولویتهای اصلی این کمیسیون که با شهردار منتخب هم هماهنگ شده و در کوتاهترین مدت و در کمترین بازه زمانی انجام خواهد شد؛ ساماندهی این ورودیهای سهگانه شهر همدان است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با اشاره این نکته که مردم به ما اعتماد کردهاند، گفت: به سمت و سوی تحول و تغییر در شهر حرکت خواهیم کرد.
مولوی با بیان اینکه مردم شهر همدان منتظر تغییرات باشند، اظهار داشت: مردم در ماه آینده این تغییرات را حس خواهند کرد اما از آنجا که نمیخواهیم با عجله کلیات ساختار شهرداری را به هم بریزیم، انشاءا... این روند به صورت آهسته و پیوسته انجام خواهد شد و افرادی که به نوعی در این مدت کارشکنی کرده و کارهای مردم را عقب انداختهاند؛ یا خواهند رفت یا به حاشیه رانده خواهند شد.
وی با بیان اینکه اعضای متخصص فنی و مهندسی در این کمیسیون فعالیت دارند؛ اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی را علی رحیمیفر، حمیدرضا طبیمسرور، محمدرضا الیاسی، نرگس نورا..زاده و علیاکبر نظری عنوان کرد.
منبع:همدان پیام
دیدگاه شما