وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 23 شهريور 1392 ساعت 05:15   |   کد مطلب: 1918
چهاردولی می‌گوید اگر مشکل آب مدیریت نشود، بحران حتمی است
به امید برف و باران ننشینیم
به امید برف و باران ننشینیم
چهاردولی معتقد است بحران آب بايد حل شود و نمي‌شود براي تأمين آب دست روي دست گذاشت و به اميد برف و باران نشست و اگر 10 برابر اعتبار امسال هم براي اين موضوع اختصاص داده شود اگر مديريت نباشد و راهكار ارائه نشود اين مشكل حل نخواهد شد.

به گزارش نافع، ماه‌هاي پاياني عمر دولت دهم بود كه بحران آب از زماني كه فصل بارش نتوانست منابع آبي و نيازهاي موجود در بحث كشاورزي و آب شرب را پاسخگو باشد، در استان مطرح شد و كم‌كم به بحث ملي هم رسيد.  اما در این وضعیت بحران، اين استان بود و روستاهايي كه با آب چشمه‌ها تأمين مي‌شد، و سدهايي كه نبود اعتبار و منابع مالي مورد نياز به حال خود رهايشان ساخت. از طرفي هم مسئولانی كه تنها چاره را در صرفه‌جویی عنوان می‌کردند.
کم‌آبی به جايي رسيد كه ديگر منابع مالي اندك هم كه شايد روزگاري نوشدارويي براي پروژه‌هاي استان بشمار مي‌رفت ديگر کارآیی آن‌چنانی نداشت و کار به جایی رسید که مسئولان از دست به دعا برداشتن براي نزول بارش رحمت الهي و انتظار آن سخن بگويند.
اما نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي بحران آب را يك موضوع و معضل ملي مي‌داند و عمده مشكل آن را نيز نبود مديريت اعلام مي‌كند.
علی‌نعمت چهاردولي معتقد است موضوع بحران آب در برخي مناطق؛ حاد و در برخي مناطق هم حادتر شده است كه به همين نسبت این وضعیت به دیگر نقاط نیز سرایت خواهد کرد. لذا در عين حال كه بايد منتظر رحمت الهی باشيم، اما نبايد دست روي دست گذاشت.
چهاردولي مي‌گويد: ما در بحث آب، مديريت نداريم و بايد براي حل اين مشكل دست به كار شد تا وضعيت را سروسامان داد؛ چراكه اين موضوعي نيست كه بخواهيم از استاندار، فرماندار يا مسئولي توقع حل آن را داشته باشيم.
نماينده ملاير در مجلس مي‌گويد: كشورهاي حوزه خليج فارس هم با كمبود منابع آبي مواجهند اما از آب‌ها به نحو احسن استفاده مي‌كنند و حدود 63 درصد كشورهاي عربي با آب شيرين‌كن از آب‌های خليج فارس استفاده مي‌كنند و ما تنها 3 درصد از آب خلیج فارس استفاده مي‌كنيم؛ در حالي كه مي‌شود با مديريت؛ از اين منابع استفاده کرد و با تزریق آن، راندمان آب در كشور را که 35 درصد است به 80 درصد افزايش داد.
چهاردولي علاوه بر ميزان بالاي پرت آب كه به عنوان يك عامل در هدررفت بي‌رويه آب محسوب مي‌شود، فرسودگي شبكه آبرساني بخصوص در روستاها را هم از جمله اين موارد مطرح كرد و گفت: در برخي روستاها شبكه‌هاي انتقال آب مربوط به 30 سال پيش است كه مسئولان، ابتدا بايد اين شبكه‌ها را تعمير و اصلاح كنند و عامل ديگر، كمك و همدلي مردم است.
وی می‌گوید: وقتي با مشكل و بحران كم‌آبي مواجه هستيم چه لزومي دارد در حياط منزل سبزي‌كاري داشته باشيم و گل بكاريم و آب شربي كه براي داشتن آن به بحران رسيده‌ايم را به گل و سبزي بدهيم در صورتي كه مي‌توانيم آن را از بيرون تهيه كنيم.
وي روش مديريتي آب را در حال حاضر اشتباه عنوان می‌کند و تعامل و كمك مردم، مسئولان و دولتمردان را در اين خصوص ضروري مي‌داند.
چهاردولی معتقد است بحران آب بايد حل شود و نمي‌شود براي تأمين آب، دست روي دست گذاشت و به اميد برف و باران نشست و اگر 10 برابر اعتبار امسال هم براي اين موضوع اختصاص داده شود اگر مديريت نباشد و راهكار ارائه نشود اين مشكل حل نخواهد شد.
اما مسئولان از كشاورزان خواسته بودند كه روش كشت خود را تغيير دهند که با استقبال مواجه نشد. چهاردولي دليل اين موضوع را نبود منابع مالي مي‌داند و مي‌گويد: زماني كه آب و منابع مالي بود؛ كشاورزان استقبال نكردند، حالا كه نه منابع مالي هست و نه اعتبار؛ چگونه مي‌شود كه استقبال كرد.
وزیر نیرو به همدان می‌آید
امیر خجسته نماینده همدان و فامنین نیز از سفر وزیر نیرو به همدان و بررسی مشکلات کم‌آبی و خشکسالی خبر داد.
خجسته به جلسه‌ای که با وزیر نیرو داشته است، اشاره می‌کند و می‌گوید: در آن جلسه گزارشی از وضعیت استان ارائه شد و اینکه مردم با مشکل مواجه هستند که وزیر نیرو قول داد در سفری به همدان این مشکلات را از نزدیک مورد بررسی قرار دهد.
وی گفت: در جلسه با وزیر نیرو به طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان هم اشاره شد و وزارت هم بر این اعتراف داشت که مسئولان در گذشته پیگیر کار نبودند و امروز این موضوع مشکل‌ساز شده است وگرنه چرا مصوبه‌ای که مربوط به سال 83 است و قرار بوده در سال 89 به بهره‌برداری برسد در حال حاضر در سال 92 هم انجام نشده است.
خجسته یادآور شد: در سفر وزیر نیرو و معاونانش به همدان موضوع باید با جدیت و توان بیشتری مورد بررسی قرار گیرد و راهکار مناسبی برای این مشکل مطرح شود.

منبع:همدان پیام

 

 

 

دیدگاه شما