به گزارش نافع، به نقل از دانا
ما میتوانیم یکی از شعارهای راهبردی انقلاب اسلامی است اما متأسفانه غرب زدگانی هستند که از اوج گرفتن این شعار هراس دارند. این شعار علاوه بر افزایش غرور ملی سبب تقویت باورها و شکل گیری هویت مردم میشود و این موضوع خوشایند وابستگان به بیرون نیست.
سالها پیش بود که تقی زاده یکی از مدعیان روشنفکری در ایران و از غرب زدگان مشهور گفت ایرانیان برای پیشرفت باید فرنگی شوند و بعدها رزم آرا نخست وزیر شاه پهلوی با وقاحت گفت که ایرانیان بدون کمک غرب حتی آفتابه هم نمیتوانند بسازند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمی فضای کشور تغییر پیدا کرد و تفکر "ما میتوانیم" در ذهنیت مردم شکل گرفت و به همین دلیل در همان دهه ابتدایی پیروزی انقلاب توانستیم به موفقیتهایی دست پیدا کنیم و حتی با روحیه شهادت و مقاومت توانستیم رژیم بعث و حامیان شرقی و غربیاش را شکست دهیم.
متأسفانه با روی کار آمدن دولت اصلاحات در سال 76 باز هم تفکر ما نمیتوانیم در جامعه نمود پیدا کرد و حامیان اصلاحات بارها دستاوردهای ملی را انکار کردند و بر وابستگی به غرب تأکید کردند.
احمد شیرزاد عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم در یکی از نطقهای جنجالی خود میگوید: «مدعی بودیم که رهبر معنوی جهان هستیم، تمام تودههای محروم چشم امید به ما دوختهاند. از مظلومان جهان حمایت میکنیم، سردمدار اخلاق و انسانیت در جوامع خشونتزده امروز هستیم. بجای سلاحهای مرگبار ضدانسانی، بر ایمان و ایثارگری جوانانمان تکیه داریم. میگفتیم رژیمی هستیم که قدرتمان ریشه در قلوب مردم دارد. بجای داغ و درفش، از نفوذ کلام معنوی بهره میبریم. در حکومت ما فاصلهای میان رهبران و مردم نیست و همبستگی مردم با حاکمیت ضامن شکست تمام توطئههاست. مدعی بودیم راه نوینی برای بشریت به ارمغان آوردهایم».
وی میافزاید: اما امروز در جهان از ما چهره رژیمی ساختهاند خشن، سرکوبگر و بریده از مردم، متکی بر قدرت نظامی و ابزار سرکوب. تصویر رژیمی که هیچ سخن انتقادآمیزی را برنمیتابد و روز به روز مرزهای خطوط قرمز آن گسترش مییابد. چهره حکومتی که در خفاء، رفتاری متفاوت با ادعاهایش دارد و بفکر تهیه سلاحهای مرگبار و ابزار تهدیدکننده بشریت است. از این رژیم چنان تصویری منعکس شده است که گویی منطق گفتوگو با جهان را نمیداند و تنها زبان تهدید را میشناسد و با خشنترین و قسیترین گروههای تروریستی در ارتباط است. میگویند رد پای او در بسیاری از حوادث تروریستی در گوشه و کنار جهان وجود دارد و دین برای او ابزار سرکوب است. از ما تصویر رژیمی ساختهاند که دروغ میگوید و به تعهدات خود در جامعه جهانی پایبند نیست، و قسعلیهذا. چند روز پیش تیتر درشت برخی از روزنامههای اروپا این بود: «جمهوری اسلامی(19) سال به جهانیان دروغ گفته است».
انرژی هستهای سودی ندارد
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم در ادامه نطق خود رسما ادعاهای غرب را مدارک مستندی میخواند که آنها از برنامه هستهای ایران در اختیار دارند؛ «میتوان تمام این تبلیغات را به رسانههای صهیونیستی نسبت داد، میتوان مثل همیشه آنها را توطئههای استکبار جهانی دانست و داد از مظلومیت جمهوری اسلامی زد. میتوان کماکان خود را محور خوبیهای جهان پنداشت و تمام اتهامات را به دشمنی دشمن منسوب کرد، اما یک نکته بسیار ساده این میان وجود دارد، آنها سرنخها، دمخروسها و مدارک و مستنداتی از ما دارند که آنها را در ادعاهایشان محق جلوه میدهد. این مدارک و مستندات، نوعاً در داخل کشور منعکس نمیشود و مردم ما بدرستی و دقت نمیدانند که رسانههای جهان چه اتهامات و تقصیرهایی را متوجه جمهوری اسلامی میکنند و بابت این اتهامات چه شواهدی برای اثبات وجود دارد».
بخش آخر اظهارات شیرزاد اما دارای نکات قابل توجهی است، آنجا که شیرزاد حرکت ایران به سمت هستهای شدن را با مسائل سیاسی و ادعاهای حقوق بشری در کنار یکدیگر قرار میدهد و میگوید: « آن زمانی که سادهلوحانه سر خود را به زیر برف کردند، پروژههای بلندپروازانه بیهدف طراحی کردند، نامعقولترین و نامتعارفترین شیوهها را برای دستیابی به فناوری هستهای برگزیدند و فکر نکردند که آنچه میکنند روزی در معرض دید و بررسی متخصصان جهان قرار میگیرد، آن روز که سایت عظیم (50) هزار متری طراحی کردند تا در چند متر مربع (رئیس ـ وقتتان تمام است) از یک گوشه آن چند دستگاه کوچک نصب کنند، فکر نکردند که اگر از این چاه، آب فناوری استراتژیک درنیاید، نان تبلیغات استکباری درخواهد آمد. آری در آن روز باید روزی را میدیدند که علیه ما تیتر شود «جمهوری اسلامی (19) سال دروغ گفت». آیا بافرض هر موفقیتی این ضربه معنوی (رئیس ـ وقتتان تمام است) و تبلیغاتی قابل توجیه است؟ والسلامعلیکم».
اظهاراتی که رئیس مجلس وقت بلافاصله بعد از اظهارات شیرزاد به آن واکنش نشان میدهد و میگوید: «همینجا بایستید که من یک سؤال از جناب عالی دارم رادیو اسرائیل اگر بگوید، همینها را رادیو اسرائیل تندتر میگوید؟ شما این را جواب بدهید؟ (19) سال است ما به مردم دروغ گفتیم!؟ به دنیا هم دروغ گفتیم!؟ شما کل نظام را زیر سؤال بردید. این را همینجا جواب بدهید تا مردم بفهمند اصلاً من چه میگویم، شما چه میگویید، نظام چه میگوید؟ شما یک وقت میآیید یک اشکالی میکنید به یکنفر، به بنده، به دو نفر، به یک مأموری که دم اوین یک غلطی کرده، به یک کسی که یک گوشهای یک کاری کرده، من این را فهمیدم، شما توضیح بدهید ... آقای دکتر شیرزاد! با همه احترامی که برای شما قائلیم، حرفهای تو من را با این فهم ناقصم این را فهمیدم که شما آیا اشکالت به یک مواردی است یا کل نظام به مردم دروغ گفت و آمریکا و اسرائیل راست گفتند؟ اصلاً صریح بگو ببینیم منظورت از این چه بود؟ من نادان میخواهم بفهمم، من میخواهم بفهمم شما فرمودی (20) سال است گفتند، بعد هم سرنخهایش در ایران پیدا شد. خوب، سر نخهایش در ایران پیدا شد یعنی آنها راستگو هستند و ما دروغگو هستیم؟! این را توضیح بدهید»!
از چاه هستهای آبی بیرون نمیآید
اما این پایان کار نبود و بعد از آن الهه کولایی، محسن آرمین و رجبعلی مزروعی از شیرزاد حمایت کردند تا به نوعی صحبتهایش را تأئید کنند؛ کاری که نتیجه آن فقط افزایش گفتمان "ما نمیتوانیم" در جامعه بود.
شیرزاد هیچ وقت از این حرفهایش دست نکشید و حتی بعدها صادق زیباکلام او را همراهی کرد. شیرزاد سال 94 در نطقی با بیان اینکه از این چاه (صنعت هستهای) آبی در نمیآید، مگر اینکه برای برخی افراد نانی درآید، افزود: از سال 82 تاکنون دریغ از یک لیوان آب برای کشور.
وی تصریح میکند: هیچکس در ایران نمیداند که ما به چه دلیلی به مسیر هستهای شدن پا گذاشتهایم و این امر دقیقاً به مانند ادامه جنگ بعد از آزادسازی خرمشهر بود در حالی که برخی افراد شعارهایی مانند راه قدس از کربلا میگذرد را بیان میکردند.
وی اظهار داشت: رآکتور آب سنگین اراک بسیار مضر است و حادثه چرنوبیل از این دست رآکتورها را در خود داشت و حالا در طرف غربی در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران میگوید که آب سنگین این نیروگاه را با آب سبک عوض کند و این برای ما نیز بهتر است.
شیرزاد گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران به جای 10 هزار دستگاه سانتریفیوژ 500 یا هزار و یا حتی 1 دستگاه داشته باشد چه اتفاقی رخ میدهد؟ در زمینه هستهای جمهوری اسلامی ایران نه منابع اولیه دارد و نه احاطه به علوم آن را.
اما شیرزاد در بیان این اظهارات تنها نیست و صادق زیباکلام دیگر مهمان این جلسه که پیش از این نیز سابقه اظهارنظر علیه برنامه هستهای ایران را دارد، با وی همراهی میکند. زیباکلام تصریح میکند: فعالیتهای هستهای دست کم از سال 82 به این سو خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی و چه بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است. من معتقدم آنقدر که هستهای به ما ضرر زده است جنگ نزده است.
فقط صنعت آبگوشت توان رقابت دارد
تفکر غرب زدگی در جامعه به برخی از مسئولان ما ضربه زده است تا جاییکه محمد جواد ظریف میگوید: "آمریکا با یک بمب می تواند سیستم دفاعی ما را از کار بیندازند" و یا اکبر ترکان معتقد است: " اگر تعرفه واردات برداشته شود، قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمهسبزی را نخواهیم داشت."
اما روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از دانشجویان و استعدادهای برتر علمی کشور بیان کردند: آیندهی کشور به برکت اهداف، شعارها و حرکت انقلابی جامعه و حضور انبوه نخبگان جوان و حرکت عظیم و پرشتاب علمی و فناوری که آغاز شده است، آیندهای روشن و همراه با پیشرفت و اقتدار و نفوذ روزافزون معنوی در منطقه و جهان خواهد بود و کسانی که در این شرایط بهدنبال دلسرد کردن نسل جوان از حال و آینده هستند، مرتکب خیانت به کشور و ناموس ملی میشوند.
ایشان گفتند: این نخبگی را از برکت انقلاب اسلامی نیز بدانید زیرا انقلاب به جوانان ایران شخصیت، هویت و جرأت داد تا نیرو و استعداد درونی خود را بهکار اندازند. اگرچه غربیها در مسائل علمی و فناوری پیشرفتهای زیادی کردهاند اما نباید مرعوب این موضوع شد زیرا توانایی بالقوهی جوان ایرانی بسیار بالاتر است و اگر قرار بر مقایسه باشد باید بیش از سه دههی کنونی ایران با بیش از سه دههی آن کشورها بعد از استقلال آنها، مقایسه شود.
پیشرفتهای کشور توهم نیستند
مقام معظم رهبری تأکید کردند: نقش اساتید در هستههای علمی دانشگاهها بسیار مهم است و باید از اساتیدی استفاده شود که معتقد به آبادی و آینده ایران و دلسوز کشور و پایبند به ارزشها و انقلاب باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود چند هشدار را بیان کردند: نخستین هشدار ایشان درخصوص عناصر و افرادی بود که با استفاده از روزنامهها و مجلات و تریبونها، دائماً در حال دلسرد کردن مردم و جوانان و نفی پیشرفتهای علمی و دستاوردهای بزرگ کشور هستند.
رهبر انقلاب اسلامی مسئولان را به مراقبت و هوشیاری در این خصوص فراخواندند و تأکید کردند: پیشرفتهای شگرف علمی کشور در زمینههای نانو، سلولهای بنیادی و انرژی هستهای، توهم نیستند بلکه واقعیاتی هستند که همهی دنیا از آنها اطلاع و آگاهی دارند، بنابراین دلسرد کردن جوانان و انکار حرکت عظیم و سریع علم و فناوری، خیانت به کشور و ناموس ملی است.
به گزارش رهیاب، در صورتی که اکثریت کارشناسان معتقدند که غرب در مواجهه با ایران و محور مقاومت در مباحث گوناگون سیاسی و علمی شکست خورده اما برخی از غرب زدگان داخلی کماکان بر طبل ما نمیتوانیم میکوبند، واکاوی این موضوع میتواند چهره کاسبان واقعی تحریم را نمایان کند.
اینکه مقام معظم رهبری فرمودند باید دستاوردها به صورت مستدل و به دور از شعار زدگی برای مردم تببین شود به همین دلیل است تا بتوانیم نقاط ضعف کشور را برطرف و نقاط قوت را تقویت کنیم؛ کاری که منجر به افزایش غرور و اقتدار ملی ایرانیان میشود.
دیدگاه شما