به گزارش نافع به نقل از جهادپرس، به نقل از جهاد پرس؛ عاطفه زارعی در انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان همدانبه راهاندازی کتابخانههای روستایی اشاره کرد و بابیان اینکه در این حوزه آسیبشناسیهای لازم انجامشده است، اظهار داشت: در برخی روستاها مکانهایی همچون حمامها را برای کتابخانه اهدا میکنند که مناسب نیست چراکه این مکان ها دارای رطوبت است و همین امر برای کتاب خوب نیست.
مدیر کتابخانه همدان بابیان اینکه فضای کتابخانهها به دلیل بخشهای مختلفی که باید برای آن در نظر گرفت نباید زیر ۱۲۰ مترمربع باشد، عنوان کرد: در این زمینه باید از ظرفیت خیران استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل کمبود امکانات فرهنگی در روستاها، روستاییان از کتابخانهها استقبال خوبی ندارند، بیان داشت: خانههای عالم بهترین مکان برای راهاندازی کتابخانههای روستایی هستند.
این مسئول یادآور شد: درزمینهٔ ایجاد کتابخانه کیفیت بر کمیت اولویت دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در ادامه بابیان اینکه برای هر کتابخانه حدود ۲۵ میلیون تومان تجهیزات خریداری میشود، گفت: برای ایجاد کتابخانهها باید از عواملی چون «نذر فرهنگی» نیز بهره گرفت.
وی افزود: فلسفه وجودی کتابخانهها ارائه خدمات مختلف فرهنگی است که در این زمینه باید همه دستگاه همکاری لازم را با کتابخانهها داشته باشند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان نیز در این جلسه به بیان برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی پرداخت و گفت: تجلیل از اعضای نمونه کتابخانهها، تحلیل از اهداکنندگان و خیران عرصه کتاب، تجلیل از قاریان و حافظان قرآن، نواختن زنگ کتابخوانی در مدارس، شادابیسازی فضاهای کتابخانهها و برگزاری مسابقات آنلاین در شبکههای کتابخوانی و غیره ازجمله این برنامهها است.
وی در ادامه از بررسی و نقد کتاب «وقتی مهتاب گم شد» در شهرستان قهاوند بهصورت کشوری و بررسی نقد کتاب «نامیرا» و «شما غریبه نیستند» در هفته کتاب خبر داد.
وی در پایان برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع کتاب، مسابقات خلاصهنویسی، کارگاه آموزش خانواده با سبک زندگی ایرانی اسلامی، چاپ نقشه پراکندگی کتابخانههای همدان، برگزاری برنامه یک روز در کتابخانه مرکزی، برپایی نمایشگاه و فروشگاه کتاب، ارائه مشاوره به کاربران و غیره را از دیگر برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما