وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 14 تير 1394 ساعت 10:24   |   کد مطلب: 15109
معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان خبر داد:
170 شهروند بی سواد قهاوندی باسواد می‌شوند
	170 شهروند بی سواد قهاوندی باسواد می‌شوند
معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: سهمیه‌ای که برای پوشش سوادآموزی در سال‌جاری در شهر قهاوند 172 نفر است.

به گزارش نافع، به نقل از جهاد پرس، عباس احمدی‌مقیم در جلسه پشتیبانی ریشه‌کن کردن بی‌سوادی شهرستان ، با بیان اینکه قرار بود تا پایان برنامه پنجم بی‌سوادی در کل کشور ریشه‌کن شود، اظهار کرد: متاسفانه در 10 سال اخیر بی‌سوادی در سطح کشور افزایش داشته که عمدتا به علت گسترش فقر است.

وی در ادامه بی‌سوادی را عدم توانایی خواندن و نوشتن و محاسبه در سطوح اولیه عنوان کرد و دلایل انتخاب و دستیابی به بی‌سوادان را به دو علت عمده مبادی بی‌سوادی و افرادی که به هر علتی بی‌سواد باقیمانده‌اند، مشکل جدی قلمداد کرد.

وی تصریح کرد: مبادی بی‌سوادی که عمده مشکلات را در زمینه بی‌سوادی شامل می‌شود از جایی نشأت می‌گیرد که دانش‌آموزان وارد بازار کار شده و از چرخه سوادآموزی خارج می‌شوند و دیگری افرادی هستند که به علت کهولت سن از این چرخه خارج شده‌اند اما بیشترین اهتمام ما در گروه اول برای دانش‌آموزان 10تا20 ساله و برای گروه دوم افراد 10 تا 49 ساله است.

احمدی‌مقیم خاطرنشان کرد: فرد بی‌سواد به علت عدم‌توانایی در برقراری ارتباط صحیح با محیط اجتماعی پیرامون خود به عنوان فردی آسیب‌پذیر شناخته می‌شود که در عین حال می‌تواند ناخواسته آسیب‌رسان باشد و این افراد در دنیای امروز نه تنها کشور خود را در پیشرفت و توسعه همراهی نمی‌کنند بلکه حتی مانعی در پیشرفت کشور محسوب می‌شوند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه سوادآموزی استان وظیفه شناسایی، جذب و آموزش افراد را بر عهده دارد در سرشماری سال 90 به آمار 82.6 درصدی جمعیت باسوادان در استان دست یافتیم که شهرستان‌های همدان، ملایر و تویسرکان بیشترین آمار باسوادان و مناطق قلقل‌رود، گل‌تپه و سردرود از کمترین جمعیت باسواد را دارند، بر اساس این آمارها استان همدان در کشور رتبه هجدهم را در کشور داراست.

وی اضافه کرد: در جمعیت گروه سنی 10 تا 49 سال 93.1 درصد باسواد در استان داریم که رتبه یازدهم کشور را داریم و بر این اساس می‌توان مدعی بود که وضعیت استان همدان در موضوع سوادآموزی در کشور مطلوب است.

احمدی‌مقیم تصریح کرد: در سال 90 در استان همدان 267 هزار بی‌سواد و 450 هزار نفر باسواد داشتیم که این آمار در سال 93 به 57 هزار نفر بی‌سواد در رده سنی 10 تا 49 سال رسید و سهمیه‌ای که برای پوشش سوادآموزی در سال‌جاری در شهر همدان تعریف شده هزار و 157 نفر در ناحیه یک همدان و هزار و 279 نفر در ناحیه دو همدان و 172 نفر در شهرستان قهاوند است که بر اساس دستورالعمل منبعث از مصوبه هیأت وزیران کلیه دستگاه‌ها در این امر ارزیابی شده و نهادهای برتر معرفی می‌شوند.

وی دلایل عمده بی‌سوادی در کشور را چنین تشریح کرد: در دهه 50 عمده بیشترین علت بی‌سوادی افراد عدم دسترسی به مدرسه بود که خوشبختانه در حال حاضر دسترسی به مدارس به بالاترین حد خود رسیده است، دومین علت بی‌سوادی افراد طی سال‌های گذشته تعصب خانواده‌ها بر فرزندان دختر بود که این موضوع در شهر همدان نمود کمتری داشته است.

وی افزود: دلایل بعدی در گسترش بی‌سوادی وجود کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، بی‌سوادی والدین (آسیب‌رسان) و گسترش فقر است که بیشترین ادله بی‌سوادی در شهر همدان است.

وی در ادامه تصریح کرد: بالا بردن سطح توسعه و فرهنگ یک جامعه، ایجاد طرز تفکر صحیح و اصلاح رفتار افراد، کمک به فقرزدایی، پیشگیری از خشونت، کسب مهارت‌های حرفه‌ای در محیط کسب و کار، کسب مهارت‌های خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی را می‌توان از جمله پیامدهای سوادآموزی عنوان کرد.

معاون سواد آموزی استان فرامین امام خمینی(ره) و ارشادات مقام معظم رهبری و اساسنامه سوادآموزی و مصوبه شورای عالی سواد آموزی را از فرصت‌های ویژه و خاص در موضوع سوادآموزی برشمرد و اظهار کرد: مصوبه هیأت وزیران انگیزه جذب بی‌سوادان به سوادآموزی را ارتقاء داده و محدودیت‌هایی که از ابتدای سال 95 برای بی‌سوادان اعمال خواهد شد ما را در تحقق اهداف پیش خواهد برد.

وی ادامه داد: یکی از این موارد محدودیت‌های اجتماعی شامل محدودیت در دریافت و تمدید گواهینامه‌های رانندگی و پروانه‌های کسب است همچنین شرایطی در نظر گرفته شده تا مستمری‌بگیران بهزیستی و کمیته امداد که در محدوده سنی 10 تا 49 سال قرار دارند تنها به شرط سوادآموزی از مستمری مقرر برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه مراحل سوادآموزی سوادآموزی، تحکیم و انتقال است، تصریح کرد: مشوق‌هایی در این زمینه در نظر گرفته شده که از آن جمله پرداخت مبلغ 720 هزار تومان در روستاها به فردی که آموزش به بی‌سوادان را عهده‌دار بوده و 600 هزار تومان در شهرها در دوره انتقال است و در مواردی پرداخت مبلغ 120 تا 140 هزار تومان به شخص سوادآموز در دوره تحکیم نیز برقرار خواهد شد که مبالغ مذکور در پایان مهرماه سال‌جاری افزایش خواهد داشت چرا که خوشبختانه سوادآموزی در آموزش و پرورش 100 درصد تخصیص اعتبار دارد.

وی در پایان گفت: پالایش سامانه بی‌سوادان اقدامی دیگر در جهت شناسایی دقیق افراد بی‌سواد است که پیش‌بینی ثبت 500 تا 600 هزار نفر را در سامانه داریم و امیدواریم با تنظیم سند برنامه ریشه‌کنی بی‌سوادی تا پایان سال 98 شاهد برپایی جشن ریشه‌کنی بی‌سوادی در کل کشور باشیم.

انتهای پیام/ح

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت