به گزارش نافع کورنگ؛ دکتر علی طاهری رییس بسیج اساتید استان همدان در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه پیام نور کبودراهنگ برگزار شد، گفت: نظر برخی از بزرگان که جدایی حوزه و دانشگاه را یک ضرورت تاریخی تلقی می کنند، صحیح نیست.
طاهری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه معنایش این نیست که تخصص های حوزه ای را در دانشگاه و تخصص های دانشگاهی را در حوزه تدریس کنند.
وی اظهار داشت: اگر حوزه و دانشگاه به هم وصل و خوشبین باشند و به هم کمک کند و با یکدیگر همکاری نمایند دو شعبه از یک موسسه علم و دین باهم هستند.
رییس بسیج اساتید استان همدان مقصود از وحدت حوزه و دانشگاه را وحدت در اهداف کلی عنوان کرد و گفت: موسسه علم و دین یک موسسه ای واحد و غیر قابل تفکیک هستند که از دو شعبه حوزه و دانشگاه تشکیل شده اند.
وی با اشاره به دیدگاه های مختلف در باب وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: در این مورد سه دیگاه غالب شامل دیدگاه حداکثری، حداقلی و واقع گرایانه وجود دارد.
طاهری ضمن تشریح این سه دیدگاه گفت: دیدگاه حداکثری این است که حوزه و دانشگاه باهم ادغام شده و یک موسسه علمی واحد را تشکیل دهند.
وی نظر حداقلی را فعالیت علمی مستقل حوزه و دانشگاه همراه با تعامل با یکدیگر عنوان کرد و گفت: در این دیدگاه حوزه و دانشگاه از اساتید همدیگر بهره می برند و با برگزاری نشست های مختلف، به تعامل با یکدیگر می پردازند.
رییس بسیج اساتید استان همدان دیدگاه سوم را دیدگاه واقع گرایانه و کاربردی اعلام کرد و با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری گفت: آنچه که در راستای وحدت حوزه و دانشگاه اهمیت دارد وحدت در هدف است.
دکتر طاهری به تشریح این دیدگاه پرداخت و گفت: از آنجا که در نگاه اسلامی هدف علم و هر تلاشی تقویت انسان مقرب به ذات حق تعالی است؛ بنابراین اگر حوزه و دانشگاه در این مسیر گام بردارند، می توانند با پذیرش کار کردها، ظرفیت ها و توانمندی های متفاوت هر نهاد، در راستای وحدت این دو موسسه علمی گام بردارند.
وی عامل سازنده تمدن نوین اسلامی را حوزه و دانشگاه اعلام کرد و گفت: هدف حوزه و دانشگاه، تقویت انسان مد نظر اسلام است که در نهایت زمینه وحدت واقع گرایانه را به وجود می آورد.
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما