وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 1 خرداد 1393 ساعت 12:31   |   کد مطلب: 7386
سکونتگاه زیرزمینی سامن ملایر در انتظار ثبت جهانی
پرفسور رهبر باستان شناس ایرانی گفت: قدمت آثار باستانی تپه نوشیجان، دژ مادها و سکونتگاه زیرزمینی سامن نیز یکی از آثار مهم زیرزمینی دستکند است که باید به ثبت جهانی برسد.

 

به گزارش نافع به نقل از ملایری ها، پروفسور مهدی رهبر مهدی رهبر در سال ۱۳۱۶ شمسی در سمنان بدنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در سمنان گذراند و جهت ادامه تحصیل وارد دانشسرای کشاورزی ساری شد. طولی نکشید مسیر تحصیلی خودرا به سمت باستان شناسی بسط داد و موفق به اخذ رتبه اول این رشته شد.

وی بیش از ۴۶ سال با میراث فرهنگی در زمینه باستان شناسی همکاری کرده و پس از بازنشستگی به دلیل علاقه زیاد به باستان شناسی از سال ۷۹ کارهای تحقیقاتی خود را بیش از پیش ادامه داده و در نقاط مختلف ایران کاوش کرده و در سمینارهای مختلف داخلی و خارجی شرکت داشته و فرهنگ تمدن ایرانی و اسلامی را در داخل و خارج از کشور معرفی کرده است.

پروفسور مهدی رهبر در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: قدمت باستان شناسی ملایر بسیار زیاد است اما مهمترین مسئله که کمتر به آن توجه شده است آثار باستانی تپه نوشیجان و دژ مادها است.

وی افزود: آتشکده مادها در تپه نوشیجان بسیاری از تصورات موجود را تغییر می دهد، چرا که عده ای اعتقاد دارند که مادها و هخامنشیان زرتشتی نبودند اما وجود آتشکده در تپه نوشیجان ملایر نشان دهنده این است که مادها به آتش اهمیت می دادند.

این باستان شناس ایرانی به اهمیت زرتشت با قدمت بیش از ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد در ادیان دیگر اشاره کرد و گفت: سکونتگاه زیرزمینی سامن نیز یکی از آثار مهم زیرزمینی دستکند است که باید به ثبت جهانی برسد.

وی تصریح کرد: ما باید به جای حفاری‎های مکرر به دنبال حفظ آثار باستانی حفاری شده باشیم، و اگر از حفاری‎ها و کاوش‎های صورت گرفته مراقبت نشود، تا چند سال آینده به زباله دانی تبدیل می شود.

پروفسور رهبر با بیان اینکه خوشبختانه مسئولان به امر حفظ و مراقبت از آثار تاریخی کشور اهمیت می دهند، افزود: مسئولان باید آثار باستانی که در دنیا شهرت دارد و ارزش ایران و ایرانی را بالا می برد حفظ کنند.

وی ابراز کرد: آرزو می کنم جوانان ایران در راهی قدم بردارند که با علم و اتکا به هوش و ذکاوت خود ادامه دهنده راه باستان‎شناسان باشند.

دیدگاه شما