وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 28 دى 1399 ساعت 12:04   |   کد مطلب: 6123
حضرت زهرا سلام الله علیه،  الگو ی برای تعالی روح و روان بانوان
الگو پذیری و نیاز به الگو و سرمشق یکی از ضروریات زندگی همه انسان هاست.

به گزارش نافع ، از بالاترین انسان ها تا معمولی ترین آن ها، باید به دنبال الگو برای تعالی روح و روان خود جهت پشتوانه شخصیتی باشند، آن هم از اسوه های پاک و بی خطا و به تعبیر قرآن کریم اسوه حسنه. چرا که اگر انسان به اسوه و قهرمانِ ارزشمند انسانی اقتدا نکند، قهرمانان و اسوه های کاذب فکر او را ربوده و رفتار او را تنظیم می کنند.

 

حضرت فاطمه زهرا

تفریح و گفتگوهای دلنشین فاطمه (س) و علی (ع)

روایت شده که روزی حضرت علی و همسرش حضرت زهرا به صحرا رفته و به هنگام خوردن خرما با گفتن کلماتی با یکدیگر مزاح کردند. علی (ع) فرمود: ای فاطمه! رسول خدا مرا بیشتر دوست دارد.حضرت زهرا(س) گفت: این سخن تو عجیب است ! آیا می شود پیامبر تو را بیش از من دوست داشته باشد در حالی که من میوه دل او وعضوی از پیکرش هستم و غیر از من فرزندی ندارد؟! علی (ع) فرمود: ای فاطمه! اگر سخن مرا قبول نداری بیا تا نزد پدرت برویم! سپس آن دو با هم نزد پیامبر رفتند.

حضرت فاطمه پیشدستی کرد و گفت :ای رسول خدا ! کدام یک از ما دو نفر نزد تو محبوب تریم؟ من یا علی؟

رسول خدا فرمود: تو به من محبوب تری و علی از تو برای من عزیز تر است. به دنبال فرمایش حضرت رسول ، علی (ع) گفت: آیا من به تو نگفتم که فرزند فاطمه باتقوایم؟ زهرا (س) فرمود: من نیز دختر خدیجه کبرایم. علی گفت: من فرزند صفایم. فاطمه گفت: من دخترر سدرة المنتهی هستم.علی گفت: من فخر کائناتم. فاطمه گفت: من دختر کسی هستم که به خدا نزدیک و نزد او گرامی شده...

از این روایات می‌توانیم این نتایج را بگیریم:

1. حضرت زهرا و علی (ع) تفریح داشته اند.

2. برای تفریح به محیطی باز یعنی صحرا می رفته اند.

3. برای تفریح از خوردنی طبیعی خرما استفاده می کرده اند.

4. گفتگو های تفریحی را برای تفریح انتخاب می کرده اند.

5. گفتگوهای تفریحی آن ها هم علمی بوده است.

6. گفتگوها تبدیل به مشاجره نمی شده است.

7. برای حل اختلاف به مشاور و حکم مراجعه می کرده اند.

8. حضرت علی (ع) رعایت عواطف زنانه حضرت زهرا را می نموده اند.

در زندگی حضرت زهرا آمده که ام السلمه از حضرت زهرا پرسید: آیا عطر و بوی خوش ذخیره کرده ای؟ فرمودند : آری. رفت و شیشه عطری آورد و مقداری در کف دست من ریخت. بوی خوشی داشت که هرگز استشمام نکرده بودم

عشق و عاطفه و مهربانی فاطمه نسبت به همسرش

حضرت زهرا به عنوان کامل ترین زن، از جهت عاطفی و محبت ورزی خالص ترین و بیشترین محبت ها و عشق ها را داشت. محبت صد درصد عاطفی فاطمه به امیرالمومنین و محبت علی به فاطمه در تاریخ قصه های متعدد و درس آموزی دارد. به طور مثال هنگامی که مولا امیرالمومنین را برای بیعت از خانه بیرون می بردند عشق مشتعل فاطمه نسبت به علی (ع) فروزان تر می شود و در مقام عواطف پاک خود به سلمان می گوید [ ای سلمان آن ها قصد جان علی را دارند و من در شهادت علی نمی توانم صبر کنم، صبرم تمام شده مرا به حال خود بگذار تا کنار قبر پدر بروم و به درگاه خدا ناله سر دهم]

پس از لحظاتی چند که در میان سکوت و اندوه و شگفتی حاضران، مهاجمین دست از امام کشیدند و امام تنها و مظلوم از مسجد مدینه بیرون آمده راه خانه را در پیش گرفت، حضرت زهرا شوهر معصوم را نگریسته و فرمود: [ علی جان، جانم فدای جان تو و جان و روح من سپر بلای جان تو. یا اباالحسن همواره با تو خواهم بود ، اگر تو در خیر و نیکی به سر می بری با تو خواهم زیست و اگر در سختی و بلاها گرفتار شدی باز هم با تو خواهم بود].

آرایش و زینت برای همسر

برای زن در رسیدگی به وضع ظاهری اش به خاطر همسرش سفارش بسیار شده. سزاوار نیست که زن به خود و سر و وضعش نرسد و زینت نکند ولو به اینکه گردن بندی در گردن ببندد.

در زندگی حضرت زهرا آمده که ام السلمه از حضرت زهرا پرسید: آیا عطر و بوی خوش ذخیره کرده ای؟ فرمودند : آری. رفت و شیشه عطری آورد و مقداری در کف دست من ریخت. بوی خوشی داشت که هرگز استشمام نکرده بودم. همین طور پیامبر به عمار یاسر ماموریت داد برای شب عروسی حضرت زهرا عطرهای خوش بو تهیه کند.

منبع:تبیان

دیدگاه شما