به گزارش نافع، محمود رشادی" با اشاره به اینکه تعداد بالای کارخانه های تولید فراورده های لبنی پتانسیلی برای استان محسوب می شود، افزود: هم اکنون کارخانه های استان با مشکل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش روبرو هستند و این امر باعث شده تا نتوانند نیاز بازارهای صادراتی را تامین کنند.
وی ادامه داد: مالکان کارخانه های استان با مشکلات فراوان بازارهای صادراتی را به دست می آورند ولی نمی توانند سفارش آنها را تامین کنند، بازار عراق از جمله بازارهایی است که تولیدات با برند استان را به خوبی می پذیرد و سفارشهای متعددی در یک هفته می دهد اما به علت کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش نمی توانیم نیاز آنها را تامین کنیم.
رشادی خاطرنشان کرد: متاسفانه این امر باعث می شود که سایر کارخانجات کشور که توان بالایی دارند وارد میدان شده و بازار را از دست تولیدکنندگان استان در بیاورند.
وی تاکید کرد: درصورتی که به واحدهای تولیدی استان بها داده شود آنها علاوه بر فروش محصولات خود در داخل کشور توان صادرات 15 تا 20 میلیون دلاری در ماه را دارند.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی استان همدان از مسؤولان استان بخصوص استاندار همدان خواست تا با تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از طریق تسهیلات بانکی با کارمزد پایین، کارخانجات استان را در افزایش تولید و احیا کمک کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه کارخانجات استان با ظرفیت کامل کار نمی کنند هزینه تولید افزایش پیدا کرده و نمی توانند در بازار با برندهای بزرگ رقابت کنند.
رشادی خواستار نگاه ویژه ای به کارخانجات تولید فراورده های لبنی در استان شده و گفت: در سطح استان همدان 51 پروانه واحد تولیدی فراورده های لبنی صادر شده برخی از آنها به مرور زمان به دلایل مختلف تعطیل شده اند و هم اکنون 40 واحد وجود دارد که از این تعداد نیز 18 تا 20 واحد به طور میانگین با ظرفیت 50 درصدی در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به سیاستها حمایتی دولت تدبیر و امید از واحدهای تولیدی گفت: در هفته های اخیر دیداری را استاندار همدان داشتیم که خوشبختانه دید مثبت وی به واحدهای تولیدی موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات خواهد شد. در این دیدار استاندار هدان دستور دادند تا مشکلات واحدهای تولیدی فراورده های لبنی برای برطرف شدن در دستور کار ادارات مربوطه قرار گیرد.
رشادی با اشاره به تخصیص 300 میلیارد تومان یارانه سیر به کارخانجات تولید فراورده های لبنی کشور یادآور شد: این امر می تواند بخشی از هزینه های واحدهای تولیدی را جبران کند اما دولت باید با در اختیار گذاشتن تسهیلات کم بهره در اختیار این واحدها آنها را در احیا سریع تر کمک کند.
منبع:ایسنا
دیدگاه شما