وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 8 بهمن 1392 ساعت 10:34   |   کد مطلب: 5200
دیپلماسی لبخند دولت تدبیر و امید برای پاسخ به تهدید
بعد از سخنرانی روحانی در اجلاس داووس وزیر خارجه آمریکا ادعای روی میز بودن گزینه نظامی برعلیه برنامه هسته ای ایران را مطرح کرد.

 

به گزارش نافع به نقل از دانا، اجلاس داووس سال ۲۰۱۴ در ۲۲ ژانویه در حالی برگزار شد که ایران بعد ازگذشت10سال در این اجلاس شرکت کرد.

چهل و چهارمین مجمع جهانی اقتصاد میزبان ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت کننده از سراسر جهان است. در میان این افراد ۳۰ رئیس جمهور و نخست وزیر و ۸۰ مقام رسمی کشورها حضور دارند. حسن روحانی دومین رئیس جمهور ایران است که کلاوس شواب کارت دعوت حضور در اجلاس داووس را بعد از ۸ سال برای ایران فرستاد.

روحانی سخنران روز دوم کنفرانس داووس بود. موضوع سخنرانی او با عنوان "ایران در جهان" بود که بدون تردید، وی با پرداختن به توافق هسته ای با 5+1 به ترسیم فضایی امن برای ایران، به دنبال جذب سرمایه گذاران خارجی و کاستن از فشار تحریم ها بود. به هر حال شرکت در اجلاس داووس نخستین سفر رئیس دولت تدبیر و امید به اروپا است او از زمانی که ریاست دولت یازدهم را به دست گرفت در اجلاس شانگهای در بیشکک قرقیزستان و مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شرکت کرده است.

بازگشت ایران به اقتصاد جهانی گام مثبت برای قتصاد ایران

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اجلاس داووس را تریبونی برای اعلام مواضع اقتصادی ایران توصیف کرد و گفت: با لغو بخشی از تحریم ها در ایران، بسیاری از شرکت ها و کشورها مایل به همکاری اقتصادی با ایران هستند.

سبحانی نیا حضور ایران در این اجلاس جهانی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: دنیا مایل است که مواضع ایران در عرصه های مختلف بویژه اقتصاد و سیاست را بشنود و از آنجا که ایران نیز به دنبال گسترش تعاملات سیاسی و اقتصادی با دنیا است، باقوت در عالی ترین سطح در داووس شرکت کرده است.

وزیر نفت پس از بازگشت از چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد با مثبت خواندن حضور هیات ایرانی در این اجلاس، گفت: شرکت های معتبر نفتی آمادگی خود را برای حضور در ایران اعلام کردند.

زنگنه تاکید کرد: حضور ایران در اجلاس داووس خیلی مثبت بود و واکنشی که شرکت های معتبر جهانی در این مورد داشتند نیز گواه این موضوع بوده است.

وی با بیان این که با تعدادی از شرکت های نفتی که در عالی ترین سطوح در اجلاس داووس شرکت کرده بودند، دیدار و گفت و گو داشته ام، افزود: این شرکت ها علاقه مند به همکاری با ایران بودند و با تعداد زیادی از این شرکت ها برای انجام مذاکره قرار گذاشته شد.

عملکرد روحانی در اجلاس داووس

روحانی، رئیس جمهوری ایران در جمع تجار و رهبران سیاسی در اجلاس داووس، در حال معرفی ایران به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری برجسته است. آنها قطعا مایل اند نگاهی به اقتصاد ایران بیندازند، اما هنوز مشخص نیست که کسی قصدی برای خرید کردن دارد یا نه.

روحانی این پیام را در سخنرانی خود در تالار عمومی مجمع جهانی اقتصاد در داووس مخابره کرد، و این موضع را با قوت هر چه تمامتر در نشست های خصوصی خود با مدیران و سرمایه گذاران تکرار کرد. روحانی در سخنرانی خود که در روز پنجشنبه در داووس ایراد شد و به دقت از سوی حضار مورد توجه قرار گرفت، از شرکت کنندگان خواست تا به ایران بیایند و «شاهد زمینه های گسترده برای سرمایه گذاری باشند.»

بر اساس این گزارش بسیاری از شرکت ها و به خصوص شرکت های آمریکایی در انتظار اجازه مقامات آمریکایی هستند، نه دعوت طرف ایرانی. آنها قصد دارند تا زمانی که تمامی تحریم ها برداشته نشده، و دولت آمریکا به آنها چراغ سبز نشان نداده است، برای حضور مجدد در ایران درنگ کنند.

به گفته یکی از شرکت کنندگان، روحانی روز پنجشنبه در نشستی خصوصی با شرکت گروهی حدودا ۳۵ نفره از تجار حضور یافت تا از پتانسیل های موجود در بخش های خودروسازی، فلزات و نفت ایران با آنها سخن بگوید. در این نشست یک مدیر آمریکایی از وی پرسیده بود که آیا او می تواند دستیابی به یک توافق هسته ای دراز مدت را تضمین کند؟ به گفته این شرکت کننده، روحانی در جواب مدیر آمریکایی گفته بود خیر.

بازتاب سخنان روحانی در اجلاس داووس در رسانه های خارجی

پایگاه خبری بی.بی.سی هم در این زمینه نوشت: روحانی گفت درهای اقتصاد ایران به روی جهان باز است.

این رسانه انگلیسی اضافه کرد: حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در اجلاس داووس بر ضرورت سرمایه گذاری اقتصادی در ایران تاکید کرد و از سیاستمداران و سرمایه گذاران خارجی خواست به ایران سفر کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، این بخش از سخنان حسن روحانی را برجسته کرد که ایران خواستار برگزاری انتخابات منصفانه و آزاد در سوریه است.

آسوشیتدپرس همچنین تاکید کرد بنا به اظهارات رییس جمهوری ایران، تهران قصد دارد روابط خود را با همه کشورها، به ویژه همسایگانش، گسترش دهد.

همچنین پایگاه خبری دویچه وله (صدای آلمان) با تاکید بر این بخش از سخنان حسن روحانی که ˈپایان دادن به دشمنی ایران و آمریکا امکان پذیر استˈ نوشت: رئیس جمهور ایران معتقد است شرایط برای پایان دادن به دشمنی ها میان تهران و واشنگتن مهیا است و دو کشور باید برای تحقق این امر تلاش کنند. روحانی قصد دارد زمینه بازگشت سرمایه گذاران خارجی به ایران را فراهم کند.

دویچه وله در ادامه به گفت و گوی حسن روحانی رئیس جمهور ایران با شبکه تلویزیونی ˈRTSˈ سوییس اشاره کرد و افزود: روحانی گفته است با کار و تلاش کافی از سوی ایران و آمریکا، می توان به سه دهه تخاصم جاری در روابط دو کشور پایان داد.

دیپلماسی لبخند روحانی در داووس

به نظر می رسد دیپلماسی لبخند فقط در بیین وزرای دولت دهم رواج ندارد بلکه به خود آقای رئیس جمهور هم سرایت کرده است.

بر اساس این گزارش، دیپلماسی لبخند حسن روحانی که سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریور/مهر 1392)با حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد طوفانی پدید آورد،پایان هفته گذشته نیز درمهم ترین مجمع اقتصادی جهان یعنی داووس تجلی کرد.

بعد از سخنرانی روحانی در اجلاس داووس و لبخندهای وی در مواجهه با قدرت های غربی شاید یکی از علل مطرح شدن اظهارات سخیف وزیر خارجه آمریکا مبنی بر روی میز بودن گزینه نظامی برعلیه برنامه هسته ای ایران باشد.

همجنین شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی صبح روز جمعه در سخنرانی خود در اجلاس سالانه داووس در اظهاراتی بی پایه و اساس گفت: ایران باید همانند آفریقای جنوبی بایکوت شود و همانگونه که جامعه بین‌المللی آفریقای جنوبی را مورد تحریم اقتصادی قرار داده بود، تحریم شود.

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت