وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 2 مهر 1392 ساعت 09:20   |   کد مطلب: 2274
پای لنگ عدالت آموزشی با گرانی لوازم التحریر
هر طور چوب خط می اندازد و ته مانده جیبش را بالا و پایین می کند راه به جایی نمی برد. از یک طرف حساب اقساطش سر به فلک کشیده و از طرف دیگر کودکش که روزهای مدرسه را ثانیه شماری می کند دست در دستانش گره زده و با صدایی کودکانه " بابا بخر بابا بخر " روحش را خط می زند.

به گزارش نافع، هر طور چوب خط می اندازد و ته مانده جیبش را بالا و پایین می کند راه به جایی نمی برد. از یک طرف حساب اقساطش سر به فلک کشیده و از طرف دیگر کودکش که روزهای مدرسه را ثانیه شماری می کند دست در دستانش گره زده و با صدایی کودکانه " بابا بخر بابا بخر " روحش را خط می زند.

هنوز اول راهش است. برای یک دفتر صد برگ که تا حدودی قرص باشد در برابر بازی های کودکانه باید 5 هزار تومان ناقابل پرداخت کند. هزینه کتاب و مداد و کیف هم که جای خود.

هر بار که سارا با آن صدای لطیف و کودکانه " بابا بابا " می گوید ته دلش آب می شود اما نه از شادی بلکه با عرق شرم که خواسته کودکش را می شنود اما نمی تواند با دل خوش دست به سر دخترش بکشد و بگوید " می خرم برات عزیزم "

شاید این روزها داستان این پدر برای خیلی از افراد مصداق پیدا نکند اما هستند افرادی که در حاشیه شهر و یا در دل همین شهر دود گرفته، که تنها باید از کنار خواسته های کودکان خود که با هزار شوق و امید روزهای آینده را به نظاره نشسته اند بگذرند و با این کلمه که " بابا بعدا برات می خرم " وعده ای سر خرمن را برای خود دست و پا کنند.

یقینا گرانی لوازم تحریر یکی ازمصادیق بارز نبود عدالت آموزشی است که تعدادی افراد دارا می توانند بهترین امکانات اولیه آموزشی را برای فرزندان خود آماده کنند و عده ای دیگر حداقل های ممکن را با توجه به قیمت گذاری های صورت گرفته نمی توانند فراهم کنند.

در همین رابطه محمداسماعیل سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر این باور است که گران شدن وسایل و تجهیزات آموزشی مانعی مهم در مسئله گسترش عادلانه آموزش عمومی در کشور است. چرا که با گرانی لوازم التحریر یا گران شدن خدماتی که مدارس می‌دهند، طبیعی است خانواده‌هایی نتوانند از پس این هزینه‌های بالا برآیند و به ترتیب یا از ادامه تحصیل فرزندان‌شان ممانعت می‌کنند یا با امکانات کمتری عزیزان‌شان را به مدارس می‌فرستند که همین مسئله پایه بی عدالتی آموزشی در کشور را بنا می‌نهد.

وی ادامه داد: بنابراین ضروری به نظر می‌رسد که مقدماتی در نظر گرفته شود تا لوازم التحریر با گرانی کاذب عرضه نگردد. معمولا برخی لوازم التحریرها ارزان و بعضی به قیمت تعاونی عرضه می‌گردد. در مقابل برخی لوازم التحریرها نیز آزاد به دست مصرف کننده می‌رسد. از مسئولان و سازمان‌های ذی‌ربط انتظار می‌رود که کنترل‌های دقیقی در این بخش به خصوص قبل از بازگشایی مدارس انجام دهند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: پس از آنکه از ادغام چند وزارتخانه، وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد بخش تجارت و بازرگانی هم زیر مجموعه وزارتخانه جدید قرار گرفت که این وزارتخانه هنوز انتظارات را درباره نظارت دقیق بر بازارهای مختلف براورده نکرده است. البته اتحادیه‌های مربوطه نیز می‌توانند بر این صنوف نظارت داشته باشند منتهی موضوع این است که لوازم التحریر و کاغذ به خودی خود گران هستند و نباید گران‌تر شوند که خانواده‌ها توانایی خرید آن را نداشته باشند.

وی گفت: در واقع علاوه بر کنترل بازار باید از تولیدات داخلی حمایت کرد. به همین سبب باید از چاپخانه‌ها و تولید کنندگان دفاتر، کتاب‌های درسی و لوازم التحریر حمایت شود تا آنها نیز بتوانند به موقع و با قیمت‌های مناسب کالای خود را به بازار و مصرف کننده عرضه کنند. اکثر گرانی لوازم التحریرها و نیازهای یک محصل یا دانشجو به دلیل ورود محصولات خارجی به بازار است.

سعیدی گفت: گران بودن لوازم التحریر الزاما دلیل بر خوب یا باکیفیت بودن آن نیست. در حال حاضر برخی محصولات چینی در بازار وجود دارد که از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است. با حمایت درست و برنامه ریزی شده مطمئنا محصول ارزان تر و مشابه خارجی با کیفیت خوب را می‌توان به خانواده‌های مصرف کنندگان ارائه کرد. البته نباید از این مسئله غافل ماند که متاسفانه رقابتی بین مصرف کنندگان لوازم التحریر وجود دارد.

وی ادامه داد: اکثر خانواده‌های دانش آموزان و جوانان به دنبال کالاهایی هستند که دارای شاخصه‌های خاصی هستند. از عکس روی محصول گرفته تا مارک‌دار بودن آن برای این افراد مهم است. مارک دار بودن کالاها مشکلی است که خود یکی از اصلی ترین عوامل گرانی لوازم التحریر است. تنها با فرهنگ سازی می‌توان این نگرش را درست کرد و مسئولان باید این فرهنگ سازی را با برنامه ریزی درست مدیریت کنند. در گذشته دانش آموزان باید با لباس‌های متحدالشکل به مدرسه می‌رفتند و این لباس‌ها تولیدات داخلی بود. امروزه با گران شدن لوازم التحریر، حتی کیف و کفش، برخی مدارس درصدد آن شدند که این فشار هزینه‌ها را برای خانواده‌ها کاهش دهند.

منبع:ندای انقلاب

 

 

 

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت