به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع، "علی محمد آزاد" صبح امروز در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان با بیان اینکه اعضای این جلسه باید بررسیهای کارشناسی برای افزایش صادرات داشته باشند، اظهار کرد: هم اکنون شاهد صادرات 80 میلیون دلاری از استان همدان هستیم اما باید بررسی شود که آیا توان استان در همین حد است یا میتواند به جایگاه بالاتری نیز برسد.
وی ادامه داد: همدان مزیتهای صادراتی دیگری هم دارد که از آنها غافل شدهایم، این جلسات برای بررسی علل این موضوع است نه برای اینکه مدیران گزارش دهند، در این کارگروه باید مشکلات بررسی و در راستای رفع آن اقدام شود.
آزاد از مسئولان توسعه تجارت خارجی استان خواست تا توان صادراتی استان را سنجیده، هدفگذاری واقعی انجام داده و بستر را برای صادرات تسهیل کنند.
وی ادامه داد: باید قبول کرد بخش قابل توجهی از صادرات به علت افزایش قیمت ارز بوده که نوعی انگیزه در صادرکنندگان ایجاد کرده و تصمیمات مسئولان تاثیر چندانی در این افزایش نداشته است.
ارائه تسهیلات بازدهی تولید و صادرات را 3 برابر میکند
استاندار همدان یادآور شد: هم اکنون باید با اتخاذ تصمیماتی در راستای توسعه و افزایش صادرات قدم برداریم، برخی صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان با مشکل سرمایه در گردش روبرو هستند که میتوان با ارائه تسهیلات میزان بازدهی آنان را سه برابر کرد.
وی با اشاره به بدهی برخی فعالان اقتصادی به بانکها گفت: بارها برای بازپرداخت وامهای فعالان اقتصادی استان از مدیران عامل بانکها مهلت گرفتهایم اما این فعالان کم لطفی میکنند و حتی در مهلت داده شده نیز اقدامی برای بازپرداخت تسهیلات انجام نمیشود.
وی از مدیران استانی خواست در راستای اصلاح برخی بخشنامههای دولتی در حوزه صادرات پیشنهادات کارشناسی خود را ارائه دهند.
آزاد خطاب به مدیران گفت: در صورت بروز مشکل صورت مساله را پاک نکنید بلکه در راستای حل مشکلات گام بردارید، متاسفانه امروز شاهد این هستیم که برخی مدیران به جای حل مشکل صورت مساله را پاک میکنند.
آب شرب برای کشمش پاک کنی استفاده نشود
وی درباره مشکل کم آبی و پسآب کارگاههای کشمش پاک کنی ملایر نیز گفت: نمیتوان از آب شرب ملایر به این واحدها اختصاص داد چراکه خود شهرستان با مشکل تامین آب شرب روبروست، برای تصفیه فاضلاب این کارگاهها پکیجی در این زمینه نصب شود تا بعدها فاضلاب این کارگاهها به سیستم فاضلاب شهری اتصال یابد.
استاندار همدان با بیان اینکه برای حل مشکل آب نیز باید از چاه مشخصی نمونهبرداری شده و در صورت نبود مشکل استفاده شود، از مدیریت شرکت آب و فاضلاب و محیط زیست استان درخواست کرد تا پایان فصل برداشت انگور همکاری لازم را با این کارگاهها داشته باشد.
وی درباره ناحیه صنعتی سهند یک نیز گفت: با توجه به استقرار واحدهای کشمش پاک کنی در این ناحیه و نبود سیستم تصفیه فاضلاب اجازه توسعه داده نمیشود مگر اینکه شرکت شهرکهای صنعتی به تعهدات خود عمل کند.
آزاد از مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی نیز انتقاد کرد و گفت: شرکت شهرکهای صنعتی از اعتبارات استانی برای ایجاد زیرساختهای شهرکها استفاده میکند اما درآمد آن به حساب خزانه واریز میشود. این اقدام از جمله مواردی است که با آن مشکل داریم.
هیات بلندپایه تجاری افغانستان وارد همدان میشود
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان همدان نیز از سفر سفیر افغانستان به همراه هیات بلندپایه تجاری در آینده نزدیک به همدان خبر داد.
"سیدمجید موسوی" ادامه داد: جلسات متعددی در راستای توسعه تجارت خارجی با این هیات برگزار خواهد شد چرا که افغانستان یکی از بازارهای مهم صادراتی کشورمان محسوب میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون با صادرات سه میلیارد دلاری از ایران به افغانستان و واردات 370 میلیون دلاری از این کشور روبرو هستیم که هدف از این سفر همکاری و توسعه روابط تجاری است.
موسوی درباره توسعه صادرات به کشور عراق نیز گفت: هم اکنون 11 و نیم میلیارد دلار کالا به کشور عراق صادر میشود که نسبت به سال گذشته 147 درصد رشد دارد و میتوان سرمایهگذاری بیشتری برای این کشور داشت.
وی اعلام کرد: فعالان اقتصادی در دو بخش تولید و صادرات موفق عمل کردهاند اما بخشنامههای گمرکی و بانکی که ساعتی ابلاغ میشود تاثیر منفی بر روند کار آنها میگذارد.
وی اعلام کرد: در چهار ماهه ابتدای سال جاری 173 بخشنامه در حوزه گمرکی ابلاغ شده که 45 مورد آن به صادرات مربوط میشود و مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.
وی اعلام کرد: باید در اعطای تسهیلات به بخش خصوصی نظارت بیشتری صورت گیرد تا بعدها در باز پرداخت آن دچار مشکل نشویم.
منبع:ایسنا
دیدگاه شما