وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 27 شهريور 1392 ساعت 04:29   |   کد مطلب: 2067
استانداری بودجه‌ای برای موزه اختصاص نداد؛
بزرگترین میراث دفاع مقدس در همدان، دستخوش فراموشی!
بزرگترین میراث دفاع مقدس در همدان، دستخوش فراموشی!
  دفاع مقدس، فصلی زرین از تاریخ سراسر فراز و نشیب ایستادگی و مقاومت مردم ایران است. تاریخی که در طول قرن‌ها رقم خورده و حکایت تلخ و شیرین ایستادگی یک ملت در برابر هجوم وحشیانه ظالمان برای تصرف اعتقاد، باور و ارزش‌هاـ نه فتح خاک ـ را در خود جای داده است.

پایگاه خبری تحلیلی نافع، مردم متدین و ولایت‌مدار استان همدان نیز حماسه‌های ماندگاری را در هشت سال جنگ تحمیلی آفریده و در بسیاری از عملیات‌ها حضور داشتند.

امروز با گذشت 24 سال از پایان جنگ بر همگان واجب است تا در حفظ میراث‌ معنوی دفاع مقدس بکوشند. میراث‌های گرانبهایی که برای حفظ آن باید سلسله فعالیت‌هایی چون ایجاد مراکز فرهنگی با عنوان" باغ موزه" شکل گیرد؛ همدان یکی از معدود استان‌هایی است که مفتخر به داشتن موزه دفاع مقدس است.

موزه‌ای که کار مطالعه و ایجاد آن از سال 1376 با بسیج همه دستگاه‌های اداری وقت از استانداری گرفته تا ادارات خدمات رسان و ... در 6 مرحله ایجاد شد که 4 مرحله آن در سال 1389 به بهره‌برداری رسید.

در خبرها آمده بود که بخشی از مرحله پنجم شامل ساخت پاسگاه ژاندارمری، قرارگاه تاکتیکی و شبیه‌سازی جنگ نابرابر نیز در هفته دفاع مقدس امسال به بهره برداری می رسد، اما ظاهرا مشکلات مالی گریبان‌گیر این حوزه نیز شده و برای حفظ میراث شهدا نیز پای بودجه لنگ می‌زند!

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان در این‌باره به خبرنگار ما گفت: درخصوص مرحله پنجم که بخش نخست آن شامل تملک زمین برای ایجاد باغ، مسجد و پارکینگ می‌شود با حمایت معاون عمرانی استاندار، شهردار و شورای شهر سوم، موضوع تملک باغ مجاور موزه در دستور کار قرار گرفته و هماهنگی‌های لازم برای پرداخت هزینه‌های لازم صورت گرفت و امیدواریم که شورای چهارم و شهردار جدید همدان نیز همین راه را ادامه دهند.

محمدجواد زمردیان افزود: در مرحله پنجم باید پاسگاه ژاندارمری، قرارگاه تاکتیکی، شبیه‌سازی جنگ نابرابر ، مسجد، زائرسرا، غرفه عرضه محصولات فرهنگی و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس ساخته ‌شود که پاسگاه ژاندارمری 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان کرد: در این زمینه باید از سردار معصوم‌بیگی، فرمانده وقت و فرمانده فعلی نیروی انتظامی در استان و همکارانشان در حوزه ستادی قدردانی کرد که تمام هزینه‌های لازم برای ایجاد پاسگاه را تأمین کردند.

زمردیان با بیان اینکه در این پاسگاه، نقش ژاندارمری در دفاع مقدس و اقدامات امروز در حوزه جنگ نرم به نمایش گذاشته می شود،تصریح کرد: متأسفانه راه عبور به این بخش از قرارگاه تاکتیکی می‌گذرد که برای آن، جانمایی شده، اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار لازم، اقدامی صورت نگرفته و نمی‌توانیم برای هفته دفاع مقدس آن را افتتاح کنیم.

وی اضافه کرد: برای اجرای مرحله ششم نیز که به موزه پانوراما اختصاص دارد و مطالعات آن انجام شده، براساس فهرست‌بهای سال 88 به 5/7 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا سی و یکمین موزه جهان از این نوع به نام همدان ثبت شود، اما متأسفانه به دلایل مالی، اقدامی صورت نگرفته و به یقین هزینه‌های پیش‌بینی شده نیز بیشتر خواهد شد.

زمردیان با اشاره به برخی مشکلات موزه دفاع مقدس همدان گفت: در 5 ماهه نخست امسال 62 هزار نفر از موزه بازدید کر‌ده‌اند که نشان از افرایش یک و نیم برابری در مدت مشابه سال گذشته دارد.

وی با بیان اینکه به دنبال کسب درآمد نیستیم، تصریح کرد: البته باید هزینه نگهداری موزه را از محل فروش بلیت تأمین کنیم حال اینکه در 5 ماهه نخست امسال 115 میلیون تومان هزینه نگهداری موزه بوده و تنها 70 میلیون تومان از محل فروش بلیت و سایر منابع تأمین شده است.

زمردیان اعلام کرد: با توجه به جهت‌گیری اصلی برنامه پنجم توسعه در فصل اول که مربوط به فرهنگ و هنر و گردشگری است؛ انتظار داریم که در بحث نگهداری و ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار که از مفاد 3، 7 و 11 فصل اول برنامه پنجم است، مسئولان استان به موزه توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه تا این لحظه از محل اعتبارات برنامه پنجم توسعه، رقمی برای موزه اختصاص نیافته، بیان کرد: متأسفانه در بودجه سال جاری نیز، ردیف اعتباری برای موزه در نظر گرفته نشده و امیدواریم استاندار فعلی همدان مانند استانداران پیشین نسبت به این موضوع اهتمام ورزیده و نه تنها در بودجه امسال که در 3 سال باقیمانده از برنامه پنجم نیز به این موضوع توجه داشته باشند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان گفت: همچنین انتظار داریم که فرماندار همدان به این موضوع ورود پیدا کرده و دست کم یک‌دهم از بودجه امسال شهرستان را به موزه اختصاص دهد.

زمردیان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود همان‌طور که همه دستگاه‌ها در ایجاد موزه دفاع مقدس در همدان مشارکت کردند در نگهداری و تأمین هزینه‌های اجرای دو مرحله دیگر نیز همکاری کنند.

وی با بیان اینکه تنها 4 مورد از چنین موزه‌ای در کشور وجود دارد، تصریح کرد: موزه تهران پس از همدان و با الگوگیری از آن ساخته شده، اما امروز ساختار ما به هیچ وجه قابل مقایسه با موزه تهران نیست و فضا، مساحت، نیروی انسانی و همین‌طور رقمی که برای ساخت آن هزینه شده، چند برابر موزه دفاع مقدس همدان است.

زمردیان با بیان اینکه امروز شهرداری تهران، پشتیبان محکمی برای موزه دفاع مقدس این استان است، اعلام کرد: دیگر استان‌ها به وجود چنین موزه‌ای در همدان غبطه می‌خورند، اما متأسفانه ما برای نگهداری و توسعه آن، توجه لازم را نداریم.

وی تصریح کرد: حفظ میراث دفاع مقدس متعلق به یک دوره نیست بلکه همه باید برای حفظ آن تلاش کنند؛ همچنان که از 23 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده برای موزه شامل عرصه و اعیان، 11 میلیارد تومان در دولت‌های نهم و دهم و بقیه در سایر دولت‌ها تأمین شده است.

زمردیان ادامه داد: امروز از هیچ مدیری گلایه ندارم زیرا بر این باورم که مدیران دوره اصلاحات و اصول‌گرایی می‌دانند که پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و آرامش امروز را مرهون مجاهدت شهدا و ایثارگران و خانواده‌هایشان بوده و متناسب با معرفت و شناخت خود از این مسئله، ما را حمایت می‌کنند.

وی تصریح کرد: امروز هر مدیری که بیشتر در دل کوران حادثه بوده به این موضوع متعهدتر خواهد بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان گفت: دکتر مرادی، استاندار وقت همدان در اقدامی مؤثر 12 میلیارد تومان تعهد ایجادکرد و بخشی از آن را پرداخت، کرم‌رضا پیریایی دیگر استاندار همدان نیز در زمان مدیریت خود، این مطالبات را قانونی کرده و در قالب مصوبات سفر سوم هیأت دولت جای داد.

زمردیان افزود: امیدواریم آقای آزاد، استاندار فعلی نیز بخشی از بودجه امسال را به موزه اختصاص دهد تا هر 2 استاندار دوره اصلاحات و 3 استاندار دوره اصول‌گرایی در ایجاد و حفظ موزع دفاع مقدس سهیم باشند.

وی بیان کرد: از استاندار همدان می‌خواهیم تا یادگاری زیبایی را از خود در موزه به جای بگذارد و از استاندار منتخب دولت تدبیر و امید و اعتدال‌گرایی-هرکس که باشد- نیز تقاضا داریم که بر حفظ دستاوردهای دفاع مقدس که موزه نمونه بارز آن است؛ اهتمام ورزد.

زمردیان با بیان اینکه بخش مؤسسان در موزه ایجاد خواهد شد، گفت: نام و تصویر افرادی که برای ایجاد چنین مرکزی تلاش کردند در این بخش قرار داده می‌شود زیرا ایجاد این مرکز فرهنگی، حرکت بی‌نظیری است که بر پایه تلاش خالصانه چند نفر به ویژه سردار حمید حسام و همکاران وی در بنیاد حفظ آثار صورت گرفته و الگوی مدیریت جهادی را به تصویر کشیدند.

وی بیان کرد: امروز باید همان روحیه جهادی شکل گیرد تا اگر نمی‌توانیم بخش جدیدی بسازیم؛ دست‌کم در تأمین هزینه‌های نگهداری شامل حفظ فضای سبز، تأمین حامل‌های انرژی و سایر هزینه‌های جاری مشکل نداشته باشیم.

زمردیان همچنین از کمبود نیروی انسانی لازم در نگهداری از موزه دفاع مقدس و انجام امور روزمره گلایه کرد و گفت: این درحالیست که دوسوم نیروهای اداره کل حفظ آثار در این محل مستقر شده‌اند که شامل 14 نفر می‌شود.

برای حفظ میراث شهدا، کمر همت ببندیم

به راستی زیبنده نیست؛ همدان که دیروز به برکت وجود مردمانی پاک و باایمان در دفاع مقدس، نقش‌آفرین بود و رزمندگان آن، همواره پیشرو جبهه‌های نبرد بودند؛ امروز در نگهداری از میراث بزرگ شهدا ناتوان بماند. باغ موزه دفاع مقدس که دیروز بسیجی‌وار و به همت دستگاه‌های مختلف ساخته شد؛ امروز نیز نیازمند تعامل و یاری همین دستگاه‌هاست تا اگر نمی‌توانیم مراحل باقیمانده را اجرا کنیم؛ دست‌کم برای تامین هزینه‌های مصرفی‌اش لنگ نمانیم.

حال که به اعتراف کارشناسان، بزرگترین باغ موزه دفاع مقدس کشور در همدان قرار دارد؛ شایسته است، مسئولان و مدیران ارشد استان برای تامین اعتبار مورد نیاز 2 مرحله باقیمانده کمر همت ببندند تا بار دیگر به دلیل کمبود اعتبار، چرخ عملیات اجرایی در نیمه راه نماند و خدای ناکرده، استان‌های دیگر در ساخت چنین فضاهایی از همدان پیشی نگیرند.

سمیه مظاهری

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت