وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 26 شهريور 1392 ساعت 06:08   |   کد مطلب: 2038
 مسجد باید حال مردمی خود را حفظ کند
مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر : مسجد باید حال مردمی خود را حفظ کند و نباید شکل دولتی به خود بگیرد اکنون مساجد ما متولی خاصی ندارند و هیئت امنا خود را متولی مسجد می دانند.

 

حجت الاسلام داود عباسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری نافع در ملایر با بیان اینکه مساجد از زمان پیامبر به عنوان محلی برای عبادت ، تعلیم و تعلم ، بررسی و پی گیری مسائل اجتماعی و سیاسی بود گفت : حتی ما با مطالعه تاریخ متوجه می شویم مدارس در قرون اولیه اسلامی وجود نداشته است و از فضای مساجد برای این امر استفاده می شده است.
وی افزود : در تاریخ می بینیم که مردم هرگاه با مسئله خاصی روبرو می شدند در مساجد اجتماع می کردند و در آنجا تصمیم می گرفتند و نقش مساجد جامع هر شهر اهمیت بیشتری نسبت به سایر مساجد داشته است.
مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر با اشاره به اینکه افراد برای ازدواج ، درخواست کمک مالی، حل اختلافات خانوادگی، ایجاد مراکز عام المنفعه ، اعلام جنگ و ... به مسجد مراجعه می کردند اظهار داشت : در ابتدای انقلاب این مسئله به خوبی در مساجد قابل رویت بود ثبت نام جبهه ، کمک به جهاد سازندگی، توزیع اقلام به مردم ، کمک به جبهه، نگهبانی از محله ها در مقابل منافقین و ... همه در مساجد انجام می شد.
وی افزود : مساجد نقش فوق العاده ای در پیروزی انقلاب ایران به عنوان مهمترین تحول اجتماعی در قرن حاضر در جهان داشته اند.
حجت الاسلام عباسی بیان داشت : با توجه به نقش گسترده مساجد در جامعه اسلامی ، در صورت فعال شدن این مرکز دینی بسیاری از معضلات اجتماعی مانند بیکاری ، ازدواج دیرهنگام و عدم ازدواج و حتی مشکلات تعلیم و تعلم و پرداختن شهریه های سنگین مدارس و دانشگاه ها و اختلافات خانوادگی می تواند در این مکان حل شود.
وی اظهار داشت : متاسفانه تغییرات جامعه ما از حالت سنتی به سمت مدرن باعث شده که از شیوه غربی در این موضوع بیشتر استفاده شود که آن ها کلیساهایشان مانند مساجد ما نقش همه جانبه در تاریخ نداشته و صرفا محل عبادت بوده است لذا ما در این تغییرات اجتماعی نقش مساجد را به تبعیت از غرب مانند نقش کلیساها استفاده کردیم.
مدیر ادارهتبلیغات اسلامی ملایر یکی دیگر از عوامل دوری جوانان از مساجد را عملکرد بد و بدسلیقه بودن بعضی از مرتبتین و صاحبان امور مساجد دانست و گفت : استفاده از خادمین بدسلیقه و غالبا پیرمرد کم حوصله و عدم جاذبه داشتن مسجد مزید بر علت شده است.
وی بدخلقی بعضی از پیران و فراموشی نشاط جوانیاشان و انتظار سکوت و اتو کشیده بودن از کودکان و نوجوانان در مسجد و جاذبه کافی نداشتن مساجد را نیز یکی از دلایل خالی شدن مساجد از جوانان و نوجوانان دانست.

عباسی با بیان اینکه باید ببینیم در مقابل جاذبه های کاذب بعضی خیابان های شهر و فضای جذاب مجازی چه جاذبه قابل توجه ای در مساجد داریم که می تواند برای جوان جلب توجه کند افزود : مسجد باید حال مردمی خود را حفظ کند و نباید شکل دولتی به خود بگیرد اکنون مساجد ما متولی خاصی ندارند و هیئت امنا خود را متولی مسجد می دانند.

وی در پایان باگلایه از دستگاههای دولتی تصریح کرد : دستگاه های اداری مختلف مرتبط با مساجد از یک سو هرکدام خود را مسئول مسجد می دانند اما به دلیل نداشتن برنامه مدون، کمک به مساجد از سوی هرکدام از این ذستگاه ها بسیار کم است.

دیدگاه شما