وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 24 شهريور 1392 ساعت 08:00   |   کد مطلب: 1975
آیاقیمت روغن ارزان می‌شود؟
قیمت روغن در ۸ سال ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد تغییرات زیادی داشته است؛ به طوری که روغن مایع در سال ۸۴ لیتری ۸۵۰ تومان فروخته می‌شد که در سال ۹۲ و با رشد ۴۴۰ درصدی به قیمت چهار هزار و ۶۰۰ تومان رسید.

 

کالاهای اساسی مدت‌هاست که در کوچه پس کوچه‌های قیمت دلار سردرگم هستند. این بلاتکلیفی در مهرماه سال گذشته سخت‌تر از پیش شد؛ آن هم زمانی بود که دولت با بخشنامه‌های متعدد که‌گاه یکی ناقض دیگری بود، اعلام می‌کرد که کالاهای اساسی با دلار ۱۲۲۶ تومان می‌آید و روز دیگر با ۲۵۰۰ تومانی. در این میان، آنان که در این چند سال دستی در تامین کالاهای اساسی و واردات آن داشتند، بیش از پیش در این هزار توی بخشنامه‌ها و قیمت دلار آواره بودند تا این‌که بسیاری از آن‌ها در این میان عطای واردات را به لقایش بخشیدند و بخش اعظمی از واردات را به سازمان بازرگانی دولتی سپردند که این سازمان نیز با ارز دولتی و با قیمت ۱۲۲۶ تومانی مواد اولیه را وارد کرده و بین کارخانه‌ها تقسیم کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع؛ یکی از این کالا‌ها که در این مدت فراز و نشیب بسیاری را طی کرده، روغن است. روغن کالایی است که اصلا بودنش در لیست کالای اساسی مدت‌ها محل اختلاف بود؛ تا این‌که در روزهای اخیر طی اطلاعیه‌ای بالاخره اعلام شد که بله، روغن هم می‌تواند جزو کالاهای اساسی مردم باشد.
این کالا از مهرماه به بعد با افزایش قیمت‌های متعددی مواجه بود. به دنبال حذف ارز مرجع برای واردات این کالا، در چند مرحله قیمت این کالا افزایش یافت و در این میان، دو قطب اصلی تولیدکننده روغن مانند مارگارین و صنعتی بهشهر در تالار شیشه‌ای شاهد روزهای طلایی بودند و اقبال عمومی بازار برای مالک شدن بر سهم این شرکت‌ها حمایت از این مهم دارد، چراکه محصولات تولیدی آن‌ها یک‌باره چیزی در حدود ۷۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بودند.

قیمت روغن کاهش می‌یابد؟

به هر روی این روز‌ها به دنبال بخشنامه دولت جدید، اعلام شده که روغن نیز مانند دیگر کالاهای اساسی با نرخ ۱۲۲۶ تومان وارد کشور می‌شود، قاسم فلاحتی، دبیر انجمن روغن در گفت‌وگو با خبرنگار افکارنیوز گفت: شرکت‌های تولیدکننده روغن همچنان در میان نرخ ۱۲۲۶ و ۲۵۰۰ تومانی سردرگم هستند؛ چراکه ۴ ماه است که به طور مداوم از این سخنان ضد و نقیض گفته می‌شود؛ در حالی که هیچ‌کدام عملی نمی‌شود.
از جمله سوالات اساسی که در این میان مطرح می‌شود، این است که از آنجا که در این مدت واردات مواد اولیه کالاهای اساسی مانند روغن از دیگر کشور‌ها با نرخ مرجع بوده است، دولت در صورت واردات این کالا‌ها از این پس با نرخ ۱۲۲۶ تومان، آیا دوباره شاهد کاهش قیمت این محصولات خواهیم بود؟ و آیا این جهش ۷۰ درصدی قیمت‌ها به حالت اولیه خود برمی‌گردد؟ دبیر انجمن روغن در این باره گفت: اگر هم فرضا واردات با دلار ۱۲۲۶ تومان انجام شود، تا وقتی دولت مشخص نکند این مابه‌التفاوت قیمت را چطور جبران می‌کند، نباید توقع کاهش قیمت را داشته باشیم، چراکه واردکنندگان در حال حاضر اگر نسبت به واردات اقدام کرده باشند، با ارز ۲۵۰۰ تومانی بوده است.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون بخش زیادی از واردات صورت گرفته برای مواد اولیه روغن در انبار گمرکات منتظر تعیین تکلیف قیمت ارز است که هنوز هم مشخص نیست.

روند ترخیص کالا‌ها از گمرک

در همین حال، محمد حسین برخوردار، رییس مجمع عالی واردات درباره روند ترخیص کالا‌ها از گمرک گفت: در دولت جدید قرار است کالاهای اساسی با ارز ۱۲۲۶ تومانی توزیع شود و به زودی روند ترخیص کالا‌ها روال عادی پیدا کرده و مشکلی وجود ندارد.
وی، خبر از پرداخت مابه‌التفاوت ارز ۱۲۲۶ تومانی و مراجع به بازرگانان خصوصی داد و افزود: به طور کلی کالاهایی که توسط بازرگانی دولتی خریداری می‌شود، با ارز ۱۲۲۶ تومان است و در مورد بخش خصوصی که کالاهای اساسی دارند، دولت مابه‌التفاوت را پرداخت می‌کند.

برخوردار با بیان این‌که بازرگانان وقتی کالاهایی را وارد می‌کنند، دولت این کالا‌ها را خریداری می‌کند، گفت: پس از این‌که این کالاهای اساسی توسط دولت از بازرگانان به نرخ ارز ۲۴۷۷ تومان خریداری شد، دولت این کالا‌ها را با ارز ۱۲۲۶ تومان در بین کارخانه‌ها و مردم توزیع خواهد کرد. البته در مورد این‌که این مابه‌التفاوت از چه محلی است، باید در بودجه جایی برای آن دیده شود و این موضوع محل بحث است.

رشد ۴۴۰ درصدی قیمت روغن در ۸ سال

با این حال، متاسفانه قیمت روغن در ۸ سال ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد تغییرات زیادی داشته است؛ به طوری که روغن مایع در سال ۸۴ لیتری ۸۵۰ تومان فروخته می‌شد که در سال ۹۲ و با رشد ۴۴۰ درصدی به قیمت چهار هزار و ۶۰۰ تومان رسید؛ هر چند همواره مسوولان سازمان حمایت تاکید داشتند که مردم نگران نباشند و با هر گونه افزایش قیمت روغن برخورد می‌شود.
مجتبی فراهانی، معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرده است که هر گونه افزایش قیمت روغن خوراکی تخلف است و با این تخلفات به شدت برخورد می‌شود.

کالاهای اساسی مدت‌هاست که در کوچه پس کوچه‌های قیمت دلار سردرگم هستند.
به گفته وی، به کل بازرسان در سراسر کشور اعلام شده با هر گونه افزایش قیمت روغن به شدت برخورد کنند.

فراهانی اظهار داشت: در گذشته روند تخلفات به نحوی بود که در عرض یک روز تعداد قابل توجهی پرونده برای بنکداران و واحدهای خرده‌فروشی تشکیل شد. وضعیت روغن‌نباتی در آن زمان دکانی شده بود برای سودجویان و فرصت‌طلبان و این افراد سعی می‌کردند تا مردم را در بازار تشنه نگه دارند تا به منافع خود دست یابند.

منبع:افکارنیوز

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت