وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 29 مهر 1393 ساعت 12:10   |   کد مطلب: 10306
پروفسور زلفی‌گل در گفتگو با نافع: با اجرای طرح سرانه دانشجویی از رانت‌خواري در دانشگاه‌ها جلوگیری کردم
عالمان و دانشمندان در دین مبین اسلام، ارزش و اعتبار والایی دارند تا آن‌جا که اميرالمومنين(ع) فرموده‌اند: «کسي که به عالمي احترام بگذارد در حقيقت خداوند را احترام کرده است».

 به گزارش نافع، درواقع کسي که در جايگاه تعليم و تدريس قرار مي‌گيرد؛ باید تکريم شود و بزرگداشت و تکريم عالمان، تکريم ذات ذوالجلال ربوبي است.

آیین تجلیل از سه دهه تلاش علمی و جهادی پروفسور محمدعلی زلفی‌گل، دانشمند برتر جهان و رئیس سابق دانشگاه بوعلی در همدان بهانه‌ای شد تا مروری بر زندگی و خدمات ارزشمند این شخصیت برجسته علمی  داشته باشیم.

پروفسور محمدعلی زلفی‌گل متولد ۱۳۴۵ در "آشتیان" است که فعالیت علمی و تحقیقاتی خود را از سال 69 آغاز کرده است.

وی، استاد شیمی، رئیس سابق دانشگاه بوعلی‌سینا و قائم‌مقام سابق بنیاد ملی نخبگان است. او در صدر فهرست پراستنادترین محققان ایرانی مؤسسه ISI قرار دارد و تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله نوشته ‌است. یکی از خیابان‌های شهر همدان نیز به اسم او نام‌گذاری شده است.

همچنین انتخاب دکتر زلفي‌گل به عنوان رئيس دانشگاه نمونه کشور و دو بار انتخاب به عنوان رئيس دانشگاه برتر از نظر حمايت از انجمن‌هاي علمي از دیگر سوابق علمی و مدیریتی وی به شمار می‌رود.

پروفسور زلفی‌گل از 12 مرداد 87 تا 18 خرداد امسال، مدیریت دانشگاه بوعلی همدان را برعهده داشت و در این مدت، خدمات شایسته‌ای را برای ساکنان پایتخت تاریخ و تمدن ایران و بالاتر از آن، عرصه علمی کشور انجام داد.

 

شاه‌بيت اقدامات دکتر زلفي‌گل، ساخت یادمان شهدای گمنام

در این بین، شاه‌بيت اقدامات دکتر زلفي‌گل، تدفين دو شهيد گمنام و ساخت يادمان برای آن‌ها به شمار می‌رود که با برخورداری از نورپردازي زيبا همچون نگينی در دانشگاه بوعلی می‌درخشد.

این دانشمند برجسته جهان اسلام با بیان مهمترین اقدامات خود در این دانشگاه به خبرنگار ما گفت: ساخت و تجهيز 70 آزمايشگاه تحقيقاتي و آموزشي، افزايش دو برابری دانشکده‌ها از 7 به 14، پيگيري و دريافت 4 مليارد تومان جايزه جهان اسلام برای تجهيز آزمايشگاه‌ها، راه‌اندازی 83 رشته دکترا، 71 رشته کارشناسي‌ارشد و 19 رشته کارشناسي، انجام 93 پروژه کوچک و بزرگ عمراني، ساخت مجموعه آزمايشگاه‌هاي دانشکده پيرادامپزشکي، اعزام 650 نفر از کارکنان به عتبات عاليات، افزایش 4 برابری بودجه دانشگاه در 6 سال، و افزايش دانشياران دانشگاه از 32 به 82 نفر ر این مدت صورت گرفته است.

محمدعلی زلفی‌گل افزود: بورسيه و استخدام نخبگان در دانشگاه بوعلی از بهترين دانشگاه‌هاي کشور، کسب رتبه دوم در بين دانشگاه جهان اسلام از نظر تعداد ارجاعات به ازاي هر مقاله و اختصاص رديف ويژه بودجه به دانشگاه، ارتقاء رتبه دانشگاه در زمينه‌هاي مختلف اعم از پژوهشي، آموزشي، فرهنگي، ورزشي و وبومتريک، انتخاب مدرسان دانشگاه به عنوان مدرس نمونه کشوري، برنده جشنواره خوارزمي و فارابي و پژوهشگر برتر کشوري هر ساله از دانشگاه. کسب مقام اول از طرف ستاد اقامه نماز در بين دانشگاه‌هاي شهرستاني کشور، معرفي به عنوان دانشگاه برتر فرهنگي، آموزشی و دانشجویی کشور و قرارگرفتن در بين دانشگاه‌هاي برتر ورزشي از دیگر اقدامات انجام شده در دوران مدیریتم در دانشگاه بوعلی بوده است.

 

مجری طرح سرانه دانشجويي در کشور

وی اظهار داشت: در این چند سال، پا را فراتر از دانشگاه گذاشته و با اعتراض به روش توزيع بودجه براساس چانه‌زني و رانت‌خواري، مجري طرح سرانه دانشجويي(ضابطه‌مند شودن بودجه دانشگاه‌ها) براي وزارت علوم و معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري شدم.

زلفی‌گل ادامه داد: این طرح پس از بارها ارائه در جلسات رؤساي دانشگاه‌هاي منتخب مصوب شده و ملاک تخصيص بودجه در سال 1390 قرار گرفت.

وی بیان کرد: در سال 91 نیز ميانگين اعتبارات دانشگاه‌ها با اعمال طرح ارائه شده 50 درصد افزایش يافت، اما در سال‌هاي بعد به دليل تشديد تحريم‌ها عمل نشد.

زلفی‌گل با بیان اینکه متأسفانه اين روزها، مديران دولت جدید خود را طراح اين طرح معرفي مي کنند، تصریح کرد: اسناد و صورت‌جلسات موجود گواه اقدامات من هستند؛ ضمن اينکه برخی از دانشگاه‌هاي بزرگ که از رانت افراد صاحب نفوذ در دولت و مجلس ويژه‌خواري مي کردند؛ مخالف ضابطه‌مندي و اجراي اين طرح بودند و سنگ‌اندازي مي‌کردند.

وی خاطرنشان کرد: بيشترين نفع از اجراي طرح سرانه را دانشگاه‌هاي شهرستاني برده و خواهند برد و عدالت تحقق مي‌يابد و دانشگاه چابک شده و انضباط مالي پيدا خواهد کرد.

گزارش از سمیه مظاهری

دیدگاه شما