به گزارش نافع به نقل از فارس، عباس مترجم در مراسم اختتامیه هشتمین اجلاس بینالمللی سیاستگذاری رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا در همدان اظهار کرد: حضور اساتید خارجی دستاوردهای خوبی در توسعه شهری به دنبال دارد و در این اجلاس فرصتی برای تبادل اطلاعات فراهم شد.
وی گفت: در سال همدلی و همزبانی و با برگزاری این اجلاس شاهد همدلی در بین نهادهای مختلف بودم.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلیسینا افزود: همدان از 28 شهریور تا هشتم مهرماه میزبان 14 میهمان از روسیه، چین و ژاپن در زمینه مرمت بافت تاریخی اجلاس بود.
وی با بیان اینکه در بخشهای مختلف و با تبادل نظر متخصصان پژوهشهایی در اجلاس انجام شد، گفت: کارگاههای آموزشی و تخصصی با تأکید بر حفظ بافت تاریخی برگزار شد و بازدید 6 روزه از بافت تاریخی شهر همدان صورت گرفت.
مترجم خاطرنشان کرد: کارشناسان در این اجلاس بافت تاریخی و حاشیهنشین شهر همدان را مورد بازدید قرار داده و از دانشجویان رشتههای طراحی شهری، معماری و باستانشناسی در مقاطع مختلف برای برگزاری پربار اجلاس استفاده کردند.
وی با بیان اینکه تمام مسائل مطرح شده در اجلاس در زمینه سابقه بافت تاریخی و نگاه به رشد و توسعه شهری بود، افزود: امیدواریم با همراهی اساتید و متخصصان نتیجه این اجلاس به رشد و توسعه شهر همدان منجر شود.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی تصریح کرد: در بررسیهای انجام شده سالهای اخیر آسیب بافتهای مختلف شناسایی و تلاش برای ارائه راهکارها انجام و نتایج این اجلاس به طور قطع کاربردی خواهد بود.
وی ادامه داد: در خشت خشت این شهر آثار تاریخی ارزشمندی نهفته است و هر بافت به مثابه اندیشه بشری است که از دیدگاه روابط اجتماعی تفاوت در بافت سنتی و مدرن دیده میشود.
مترجم با بیان اینکه از برگزاری چنین اجلاسهایی استقبال میکنیم، گفت: باید در استفاده از دانشجویان برای بررسی معضلات اجتماعی در حوزه بافت تاریخی تلاش کنیم.
وی افزود: دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی گامهای خوبی در حوزه بافت تاریخی و توسعه شهری برداشته و اکثر پایاننامهها در راستای سیاستهای وزارت مسکن و شهرسازی و حفظ بافت تاریخی در شهر بوده است.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی تدوام بافت مدرن در شهری همچون همدان را مهم برشمرد و افزود: انتخاب همدان در برگزاری این اجلاس به دلیل قدمت تاریخی این شهر بود.
وی اظهار کرد: سه بافت شهری اعم از بافت شهری هگمتانه که نمونهای از بافت متروکه و نشان از پیچیدگیهای شهری است وجود دارد، که در تپه پیسا نیز آثاری از شهرنشینی صنعتی وجود دارد.
مترجم به آثار کشف شده از دوره اسلامی در تپه نوشدره اشاره کرد و بیان کرد: بافت تاریخی شهر همدان متمرکز در بازار، اماکن مقدس و مساجد است که کمتر مورد بازسازی قرار گرفته و همچنان به حیات خود ادامه میدهند.
وی خاطرنشان کرد: توانبخشی با هدف ایجاد کالبد جدید و حمایت از منافع همسایگان، فضاها و بافتهای تاریخی از اولویتهاست و هرگونه توانبخشی کمک به حفظ بافت تاریخی است.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلیسینا یادآور شد: مرمت و بازسازی بناهای تاریخی سابقه دیرینهای در کشور دارد و با توجه به تجربیات به دست آمده میتوان به راهکارهای قابل قبولی برای حفظ این بناها دست یافت.
پایان پیام/م
دیدگاه شما