وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 12 فروردين 1394 ساعت 21:45   |   کد مطلب: 13706
سیزده بدر جشن طبیعت ایران باستان است که قدمت آن حداقل به چهار هزار سال قبل برمی گردد و بیانگر آخرین روز از جشن سال نو ایرانی است.

به گزارش نافع،به نقل از جهاد پرس ،  دامنه سرسبز باغات روستای حیران در آخرین روز از ایام نوروز و در روز طبیعت تفرجگاه مردم قهاوند بوده و پذیرای شمار زیادی از مردم این منطقه  است که از اولین ساعات روز سیزده نوروز به این دامنه زیبا آمده اند.

علاوه بر این طبیعت زیبا و مناطق دیگر قهاوند از جمله امامزاده سلطان زمان کوه ، طاحون اباد ، تپه قهاوند و سایر فضاهای سبز در قهاوند پنج شنبه  در روز طبیعت مملو از مردم مشتاقی است که همراه با خانواده برای گذراندن آخرین روز نوروز به دامن آن پناه آورده اند.

مردم قهاوند  نیز همانند هموطنان خود در اقصی نقاط کشور ایران اسلامی در روز سیزده بدر آداب و رسوم خاصی دارند که معتقد هستند اگر این آداب به خوبی رعایت شود سالی خوب و مبارک برای آن شخص به ارمغان می آید.

گره زدن تیغه های سبزه و آرزو کردن به ویژه برای جوانان دم بخت از جمله آداب این روز است که زمانی که گره زده می شود سبزه را به داخل آب می اندازند و اعتقاد بر این است که اگر گره بازشود بخت با شخص یار شده و آرزوهای وی برآورده می شود.

در این روز خانواده های ایرانی همه در فضای آزاد و در کنار چشمه های آب و مناطق سرسبز غذا می خورند، در قهاوند رسمی دیگر وجود دارد در این روز مادربزرگ ها اغلب بر اساس تعداد خانواده کوفته آماده می کنند .

مردم قهاوند ساعات پایانی روز سیزده بدر را با گوش دادن به شعرها و داستان های قدیمی مادربزرگان و پدربزرگان و خواندن دیوان شعر حافظ سپری می کنند.

به آب انداختن سبزه یکی دیگر از دیگر آداب مردم قهاوند است که در قدیم خانواده های ایرانی با نهایت دقت تا سیزده نوروز از سبزه عید مراقبت می کردند و روز سیزده سبزه را به آب روان می سپردند به این امید که این دانه ها به همراه آب روان موجب برکت و باروری کشتزارها شود.

در روز 13 فروردین بزرگترها به کودکان خود حفظ محیط زیست و نگهداری از آن را نیز آموزش می دهند، سیزده بدر روز پیوند دوستی مردم با طبیعت است و همه در این روز متعهد می شوند که برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و سپردن این امانت الهی به نسل های آینده بیش از گذشته تلاش کنند و از هیچ کوششی دریغ نکنند.

سیزده بدر جشن طبیعت ایران باستان است که قدمت آن حداقل به چهار هزار سال قبل برمی گردد و بیانگر آخرین روز از جشن سال نو ایرانی است.

سیزده بدر روز طبیعت است و روزی است که برای جشن گرفتن انتخاب شده است که در این روز مردم نقاط مختلف کشور با جشن گرفتن و صرف غذاهای سنتی، خوردن آجیل و انجام بازی های گروهی این روز را سپری می کنند.

مردم نقاط مختلف ایران در روز سیزده نوروز به دامان طبیعت می روند و آن روز را به تفریح ، بازی و استراحت می پردازند جشن سیزده و رفتن به دامان طبیعت، گویی بدرقه نوروز است شادی و شکوفایی طبیعت جذابیتی خاص دارد.

دیدگاه شما