وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 29 مرداد 1394 ساعت 09:11   |   کد مطلب: 15954
اسلام آمریکایی مفهومی است که حضرت امام خمینی(ره) درباره جریاناتی که ظاهری اسلامی دارند، اما درواقع اهداف ضداسلامی را دنبال می­کنند، مطرح کردند. این مفهوم در سخنان ایشان و مقام معظم رهبری به‌خوبی شاخص­سازی شده و مراجعه به این بیانات، شاخص­های روشنی از آن ارائه می­دهد.

به گزارش نافع به نقل از صبح توس، اسلام آمریکایی مفهومی است که حضرت امام خمینی(ره) درباره جریاناتی که ظاهری اسلامی دارند، اما درواقع اهداف ضداسلامی را دنبال می­کنند، مطرح کردند. این مفهوم در سخنان ایشان و مقام معظم رهبری به‌خوبی شاخص سازی شده و مراجعه به این بیانات، شاخص­های روشنی از آن ارائه می­دهد.

امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم صادر کردند، فرمودند: «مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئولیت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه‌جو، اسلام پاک‌طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی(ص) باشند و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه‌داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بی‌درد، اسلام منافقین، اسلام راحت‌طلبان، اسلام فرصت‌طلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی هستند، طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.» (صحیفه نور، جلد۲۰، صفحه ۱۹۴، پیام امام به مناسبت انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی)
مقام معظم رهبری نیز در یک بیان جامع به ویژگی­های اسلام ناب و اسلام آمریکایی این‌گونه اشاره کردند: «در انقلاب اسلامی، اسلام کتاب و سنت، جایگزین اسلام خرافه و بدعت، اسلام جهاد و شهادت، جایگزین اسلام قعود و اسارت و ذلت، اسلام تعبد و تعقل، جایگزین اسلام التقاط و جهالت، اسلام دنیا و آخرت، جایگزین اسلام دنیاپرستی یا رهبانیت، اسلام علم و معرفت، جایگزین اسلام تحجر و غفلت، اسلام دیانت و سیاست، جایگزین اسلام بی‌بندوباری و بی‌تفاوتی، اسلام قیام و عمل، جایگزین اسلام بی‌حالی و افسردگی، اسلام فرد و جامعه، جایگزین اسلام تشریفاتی و بی‌خاصیت، اسلام نجات‌بخش محرومین، جایگزین اسلام بازیچه دست قدرت­ها و خلاصه اسلام ناب محمدی(ص)، جایگزین اسلام آمریکایی گردید.» (پیام به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، ۱۰/۳/۱۳۶۹)
مفهوم اسلام آمریکایی در بسیاری از سخنان رهبر معظم انقلاب شاخص­سازی شده و در این زمینه با ادبیات غنی و روشن­کننده­ای مواجه هستیم. معظم‌له در سخنرانی­های اخیر نیز دوبار به این موضوع اشاره کردند و این خود گویای ضرورت شناخت اسلام آمریکایی در اوضاع کنونی است. ایشان در ایام ماه رمضان سال گذشته در محفل انس با قرآن (۸/۴/۱۳۹۳) به این موضوع پرداختند و فرمودند: «آنچه دیده می­شود در دنیاى اسلام این است که به نام اسلام، دشمنان اسلام در پوشش اسلام با اسلام مقابله می­کنند؛ همان تعبیرى که امام بزرگوار ما (رضوان‌الله تعالى علیه) فرمود: اسلام آمریکایى، در مقابل اسلام ناب محمّدى. اسلام آمریکایى، اسلامى است که با طاغوت می­سازد، با صهیونیسم می­سازد، در خدمت هدف­هاى آمریکا قرار می­گیرد، ظاهر آن هم اسلام است، اسم آن هم اسلام است، شاید بعضى از مراسم اسلامى را هم انجام می­دهند؛ اگرچه آن‌طورى که انسان می­شنود ـ حالا ما اطّلاع خیلى دقیقى نداریم ـ این کسانى که به نام اسلام، با شکل تعصّب‌آمیزى در برخى از کشورها ـ اخیراً در عراق و قبلاً در برخى از جاهاى دیگر ـ ظهور و بُروز پیدا کردند، خیلى هم پابند به احکام و شرایع دینى و وظایف دینىِ شخصى هم نیستند؛ امّا آنچه مسلّم است، در جهت کلّى قطعاً ۱۸۰ درجه در جهت مخالف اسلام حرکت می­کنند. اسلام، همراهى با دشمنان دین را، ولایت دشمنان دین را، ولایت مستکبرین را جزو چیزهایى دانسته است که مؤمن باید از آن بر کنار باشد؛ اَلَّذینَ ءامَنُوا یُقاتِلُونَ فى سَبیلِ‌الله وَ الَّذینَ کَفَرُوا یُقاتِلُونَ فى سَبیلِ الطّاغُوت.
اگر شما با نام اسلام، در راه طاغوت حرکت می­کنید، کشف بکنید که این اسلام، اسلام درست و حسابى‌اى نیست، اسلام واقعى نیست، یک‌ جاى کار عیب دارد؛ امروز این‌جور است. البتّه انسان دست­هاى دشمن را می­تواند ببیند؛ باید باور کرد که دست خبیث سرویس‌هاى امنیّتى و جاسوسى رژیم­هاى دشمن اسلام در ایجاد این‌جور قضایا و این‌جور بلواها براى مسلمان­ها ـ حالا یا مستقیم یا غیر مستقیم ـ نقش حتمى دارند؛ آن­ها هستند که دارند صحنه‌گردانى می­کنند، کما اینکه انسان مشاهده می­کند؛ نشانه‌ها و دلایل آن‌ها هم آشکار است. اگر امّت اسلامى با معارف قرآن انس داشته باشد، بیشتر آشنا باشد، این‌جور حوادث کمتر پیش مى‌آید.»
بنا بر بیانات امام(ره) و مقام معظم رهبری، چندان ابهامی در شناخت اسلام آمریکایی و تفکیک آن از اسلام حقیقی وجود ندارد. آنچه باید بیشتر به آن پرداخت، توجه به زمینه­ها و شرایطی است که سبب می­شود اسلام آمریکایی ریشه بگیرد و رشد کند.
یادداشت:حجت الاسلام علی برزگر

انتهای پیام/م

دیدگاه شما