به گزارش نافع، قدرتالله رستمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدیریت نظارت بر غذا، دارو، مکملها، تجهیزات و آزمایشگاه کنترل کیفی در معاونت غذا دارو فعال است و هر بخش وظایفی را برعهده دارد.
وی با اشاره به موضوع مهم غذا و اهمیت سلامت غذایی گفت: غذا یکی از مواد مورد نیاز بشری بوده و هر فرد برای زنده ماندن باید مصرف کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: امنیت غذایی یکی از خواستههای دولتهاست و سازمان غذا و دارو متولی اصلی این امر مهم است که زیر نظر وزارت بهداشت سیاستهایی را به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها ابلاغ میکند.
وی با اشاره به وظایف و برنامههای تفویظ شده در خصوص نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و توزیع مواد آریشی، بهداشتی و آشامیدنی افزود: ۴۲۱ واحد در این بخش فعال است و نظارتهایی میشود.
رستمی با اشاره فعالیت ۳۹ سردخانه و انبارهای نگهداری مواد غذایی آرایشی و بهداشتی گفت: امسال ۲۱ مجوز برای واحدهای نظارت بر مشاغل خانگی تولید مواد غذایی صادر شده است.
صدور ۵ هزار و ۷۶۰ فقره پروانه و مجوزهای بهداشتی
وی به نظارت بر ۸۲۰ واحد عرضه و فروش مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و افزود: طی هفت ماهه امسال ۵ هزار و ۷۶۰ فقره پروانه و مجوزهای بهداشتی در حوزههای مختلف صادر شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان به ۲۹۴ فقره صدور پروانه فعالیت مسئولان فنی کارخانجات طی امسال اشاره کرد و گفت: امسال پروانه بهداشتی ساخت(سیب سلامت) به میزان ۵ هزار و ۴۲ فقره صادر شده است.
وی با اشاره به انجام یکهزار و ۷۰۰ فقره نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی کارخانجات و کارگاهها در استان خاطرنشان کرد: امسال نمونهبرداری از کارخانجات و سطح عرضه در قالب طرح Pms نیز یکهزار و ۳۱۰ فقره بوده است.
رستمی در ادامه از برنامهریزی و پیگیری تولید آرد و نان سبوسدار و کامل در استان خبر داد و افزود: ۹ کارخانه آرد در استان فعال است که وظیفه تولید آرد را بر عهده دارند.
وی با اشاره به اجرای سیاست غنیسازی آرد با اسیدفولیک و آهن در این کارخانجات از سال ۱۴۰۱ افزود: تامین املاح مورد نیاز بدن از طریق برنامه غنیسازی مورد توجه است و در این راستا نظارت را بر عملکرد کارخانههای آرد داریم.
ضرورت تجهیز کارخاجات آرد برای تولید نان کامل
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به اینکه قرار بود ۱۵ نانوایی برنامه پخت نان کامل را اجرا کنند این اقدام در استان به چه نحوی پیش میرود؟ گفت: تعداد نانواییهای داوطلب پخت نان کامل بیش از این تعداد است و این طرح اجرایی میشود اما نیاز است کارخانجات سیستم آسیاب خاصی داشته باشند.
وی با اشاره به هزینه بالای تامین تجهیزات لازم از سوی کارخانجات آرد برای تامین آرد کامل گفت: در حال حاضر برخی کارخانجات زیرساخت تولید نان کامل را دارند و میتوان طرح را پیش برد اما تعداد محدود است و بقیه نیز باید تجهیزاتی داشته باشند.
رستمی نقش رسانهها را در آمادگی مردم نسبت به مصرف کامل نان مهم برشمرد و خواستار توجه به این موضوع شد.
وی اقدامات پیشگیری و مبارزه با قاچاق مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را یکی از وظایف مهم و اصلی معاونت غذا و دارو برشمرد و افزود: امسال در این راستا بازرسی اختصاصی از واحدهای عرضه مواد غذایی و بهداشتی ۸۰۲ مورد بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان به ۷۰ مورد بازرسی مشترک از طریق دستگاههای ذیربط از واحدهای مختلف در خصوص مبارزه با قاچاق گفت: امسال ۲ هزار و ۵۷ قلم پرونده توقیف اقلام قاچاق و غیرمجاز صادر شده است.
وی به ۲۳ مورد ارسال پرونده به مراجع قضایی و تحویل اقلام توقیفی به سازمان جمعآوری اموال تملیکی افزود: برگزاری مانور مبارزه با قاچاق با دستگاهها نیز از دیگر برنامههای مورد توجه بوده است.
رستمی به برگزاری یکهزار و ۳۰ نفرساعت برنامه آموزشی در خصوص امنیت غذایی در حوزه معاونت غذا و دارو اشاره کرد و گفت: این آموزشها به دانشآموزان، اصناف، مدیران و مسئولان فنی کارخانجات ارائه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۸۰ داروخانه به جز داروخانههای دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در استان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعال هستند.
رفع مشکل کمبود شیرخشک
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص رفع مشکل کمبود شیر خشک در استان افزود: تا یک ماه آینده طبق برنامه سراسری وزارت بهداشت، موضوع کمبود شیرخشک رفع خواهد شد.
وی با اشاره به ورود شیر خشکهایی به کشور و اقدام جدی در تولید شیرخشکهای مورد نیاز در داخل ادامه داد: به سمت کاهش و حداقل رساندن کمبود شیر خشک خواهیم رفت.
رستمی با اشاره به اینکه سهمیه نوزادان برای شیر خشک ماهانه ۱۲ قوطی است افزود: از آنجاد که شیرخشک دارای یارانه است متاسفانه غیر از خوراک کودکان، توسط برخی خریداری و در مواد دیگری استفاده میشد که به همین دلیل وزارت بهداشت این موضوع را سامان داده تا شیرخشک کمبودی نداشته باشد و به دست نوزادان برسد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شیر خشک معمولی نوزادان از طریق کد ملی در داروخانهها عرضه میشود گفت: شیرخشک رژیمی نیز مخصوص کودکانی است که سازمان غذا و دارو به اسم آنها ارسال میکند و ما به درب خانههای این نوزادان میفرستیم.
مزارع همدان شناسنامهدار میشود
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به پایش سموم محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: معاونت غذا و داروی استان یک برنامه دائمی پایش سموم محصولات کشاورزی را دارد و در این راستا به دنبال شناسنامهدار کردن مزارع هستیم.
وی با تاکید به اینکه به دنبال این هستیم مشخص کنیم مزارع محل تولید چه مواد غذایی هستند و زیر نظر جهاد کشاورزی چه زمانی از سموم استفاده کنند تا بتوانیم پایش در هر شرایط و زمانی را داشته باشیم عنوان کرد: البته بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی نظارت شده مشکلی از نظر سموم نداشتند و مابقی هم دیگر نمیشد کاری کرد چون مصرف شده بودند.
رستمی با اشاره به اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان خصوصا قسمت غذا بالاترین امتیاز برنامه عملیاتی را کسب کرده است گفت: در این راستا برنامه کاهش ۲۵ درصد مصرف نمک در برخی از اقلام غذایی تولیدی را پیگیری کردیم.
وی با بیان اینکه این برنامه در استان در حال اجراست خاطرنشان کرد: امروزه بسیاری از بیماریها برای افراد مسن به خاطر دیابت و فشار خون است که ریشه آن مصرف نمک، قند و چربی بوده و ما نیز به دنبال کاهش میزان مصرف این اقلام هستیم که در این راستا برنامه اجرای نشانگرهای تغذیهای پیگیری میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما